Dezodoranty i antyperspiranty

BasicLab antyperspirant 48h 60 ml
topestetic
BasicLab antyperspirant 48h 60 ml

• 8 sierpnia 2024 o 23:43
    Niestety nie sprawdził mi się
    Dezodorant to bardzo indywidualna sprawa. Ten produkt Basiclab niestety w moim przypadku okazał się niewypałem: Mam wrażenie, ze po nim bardziej się pocę. Kompletnie nie rozumiem tego efektu :-) Produkt ma b. wodnista konsystencję, ale mokry efekt nie jest jej zasługa. Opakowanie raczej standardowe (w kulce), powiedziałabym mocno drogeryjne. Cena w promocji około 30 PLN. Produkt do poprawy :-)
    Wady:
    • Nieskuteczny
    • Niewarty ceny sugerowanej przez producenta
  • 5 lipca 2024 o 13:08
    Dla mnie pocących sie
    O ile pokochałam wersję 72h, tak zostaje przy niej. Antyperspirant 48h niestety ale nie sprawdził się u mnie tak dobrze jak wersja 72h. I o ile ma identyczne opakowanie i identyczny zapach, tak działanie z lekka odmienne. Należę do osób, które muszą mieć dość mocny antyperspirant, swego czasu również stosowałam blokery potu. I o ile wersja 72h poradziła sobie świetnie tak niestety ale wersja 48h nie. Juz w połowie dnia czuje, że nie jest tak świeżo jak być powinno co sprawia mi duży dyskomfort, szczególnie jak jestem w pracy. Nadal jednak uważam, że produkt świetnie nawilża pachy, nie powoduje podrażnień, odżywia. Skóra po zastosowaniu jest gładziutka. Nawet po goleniu, kiedy aplikuje sie antyperspirant, nic nie piecze i nie szczypie, a nawet mam wrażenie ze łagodzi. Także polecam wszystkim, którzy mniej sie pocą.
    • Wydajnośc
    Wady:
    • Nie do końca spełnia moje oczekiwania i potrzeby
  • 25 listopada 2023 o 12:50
    Daje rade
    Antyperspirant daje rade, choć przy dłuższym dniu czy też treningu trzeba go zaaplikować ponownie. Największą zaletą jest bardzo delikatny zapach, niestety wszystkie drogeryjne kulki mają strasznie intensywne zapachy które czułam przez cały, potrafiły nawet przechodzić na ubrania a tutaj tego nie ma. No i najważniejsze nie zostawia śladów na czarnych ani białych ubraniach czego nie można powiedzieć o innych kulkach które nawet są dedykowane do takich ubrań . Muszę spróbować jeszcze wersji 72h może ona da rade wytrzymać na cały dzień
    Zalety:
    • delikatny wręcz niewyczuwalny zapach
    • nie zostawia plam na ubraniach
    • mógłby działać dłużej
  • 25 lipca 2023 o 9:02
    Mnie przekonał
    Choć nie wierzę w takie tam 48 h czy 72 h to jednak muszę mu przyznać, że u mnie spisuje się bez zarzutu. Opisy tego typu są na wyrost i nie wierzę długofalowe działanie, ale powiem,że używając go codziennie rano do końca dnia czuję się komfortowo i nie zdarzyło mi się poczuć przykrego zapachu potu. Któregoś dnia zapomniałam go zastosować i niestety wyczułam to - wtedy mi się przypomniało, że go nie użyłam. Z tego wnioskuję, że jeśli rano go użyjemy zapewni nam komfort, ale jeśli wieczorem weźmiemy kąpiel czy prysznic to następnego dnia już nie zadziała. Chyba, że nie mamy się gdzie umyć, że czeka nas długa podróż wtedy jego działanie będzie wydłużone. Mi jego działanie w zupełności wystarcza. Najdłużej kiedy korzystałam z komfortu jaki daje było od 8.00 rano do 3.00 w nocy. W trakcie podróży podczas , której spisał się doskonale. Jest nieduży. Ma ergonomiczny kształt. Leciutki, idealny do torebki. Kulka dział bez zarzutu. Łatwo się obraca i jest przyjemnie mokra. Niestety może brudzić ubranie. Trzeba uważać. Zapach jest jak dla mnie przyjemnie kremowo orzeźwiający. Szata graficzna taka delikatna biało błękitna, przyjemna dla oka. Nie podrażnił nawet stosowany po goleniu. Dostałam go jako gratis do większych zakupów w sklepie internetowym BasicLab. Chętnie do niego wrócę bo po prostu działa tak jak tego oczekuję.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 24 kwietnia 2023 o 10:45
    Bardzo fajny, podobnie jak trwalszy kolega
    Używałam wersji siedemdziesięciodwugodzinnej i tej tutaj. Obie spisały się niemal tak samo - ja nie widzę różnicy między nimi. Produkt otrzymujemy w tradycyjnej, lekkiej, plastikowej kulce i takie lubię najbardziej. Nie podrażnia skóry pach i nie wywołuje żadnych innych nieprzyjemnych skutków stosowania. Jego zapach nie powalił mnie na kolana - jest delikatny, ale lekko mdlący, przypomina chusteczki do twarzy dla dzieci z dawnych czasów i mógłby dla mnie być bardziej orzeźwiający. Stosunek jakości do ceny jest naprawdę wspaniały, bo podobnie działający antyperspirant dla wymagających dostajemy za dużo większą cenę i to w dodatku od zagranicznej marki, a tu mamy rodzimego producenta stosunkowo taniego (jak na dzisiejsze czasy) produktu o solidnym działaniu. Nie zauważyłam, by plamił ubrania bardziej, niż inne produkty, ale mogę być subiektywna pod tym względem. Dość długo się wchłania i to może być problem, np. w odniesieniu do wspominanych wcześniej plam - fajnie jest trochę poczekać przed założeniem czegoś i otarciem o pachy. Jest niesamowicie wydajny - wystarczą maksymalnie 4 szybkie "maźnięcia", naprawdę delikatne, by osiągnąć efekt. Żaden brzydki zapach nie ma prawa się wydobyć i to przez naprawdę długi (nie mierzyłam <)) czas. Jednym słowem, zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • Polska marka,
    • Cena,
    • Skład,
    • Opakowanie,
    • Wydajność,
    • Trwałość,
    • Brak brzydkiego zapachu potu
    Wady:
    • Zapach,
    • Wchłanianie