Mydła

Balea Med, Seifenfreies Waschstück Neutralne dla skóry delikatne mydełko z olejkiem ryżowym

• 13 kwietnia 2025 o 21:00
    Tanie i dobre
    Jest to dobre mydło do rąk. Nie wysusza przesadnie. Dla osób bardziej wrażliwszych może okazać się idealne ze względu na jego delikatność i brak zapachu. Na pewno zaletą jest również jego niska cena.
  • 27 lutego 2025 o 4:19
    Niewydajne
    Wystarczy bardzo mała ilość aby dać dużo piany, jak dla mnie za dużo bo trudno to zmyć, zostawia warstwę na skórze. Niestety nie jest wydajne przez to że mięknie i topi się bardzo szybko. Wysoka ocena bo jest to jedyna kostka myjąca z pH 5,5 z ładnym składem jakie znam a bardzo lubię mydła w kostce jednak wysuszają i szukałam alternatywy. Może jeszcze spróbuję je starkować i wtedy będzie bardziej wydajne.
    Zalety:
    • Ładny skład
    • pH fizjologiczne dla skóry 5,5
    • Można użyć do wszystkiego nawet do twarzy
    • Wygląda i pachnie jak normalne mydło
    Wady:
    • Szybko się kończy, rozpuszcza się, mięknie
    • Wytwarza dużo piany
  • 7 marca 2024 o 16:34
    Ulubiony syndet dla wrażliwców
    Nienawidzę mydeł w kostce. Pozostawiają szorstką, tępą w dotyku skórę i wysuszają. To jednak nie jest klasyczne mydło, a syndet, który ma niższe pH, niż mydło, dzięki czemu jest milsze sensorycznie i nie przesusza dramatycznie skóry. Kostka balea med ma pH 5,5, dzięki czemu jest delikatne dla skóry, oprócz tego posiada olejek ryżowy, który pielęgnuje skórę. Jest wygodna, nie wyślizguje się z dłoni, ma przyjemny zapach. Dobrze oczyszcza. Jest wspaniała dla wrażliwej skóry. Lekko roztapia się, jeśli w mydelniczce jest woda, ale mi to nie przeszkadza. Sprawdza się również do sprzątania.
    Zalety:
    • delikatny, nienachalny zapach
    • syndet, nie mydło
    • łatwo spłukuje się wodą
    • dobrze oczyszcza
    • wielofunkcyjny: do dłoni, ciała, twarzy, a nawet sprzątania
    • tani
    • zawartość pielęgnujących składników
    • cudowny dla wrażliwej skóry
    Wady:
    • dostępność- drogeria DM nadal w niewielu miastach
  • 16 listopada 2022 o 9:43
    Super kostka myjąca.
    Opis troszkę błędny, gdyż nie jest to mydło a kostka myjąca BEZ dodatku mydła. Producent szczególnie poleca ją do skóry: wrażliwej, atopowej, trądzikowej, suchej. Totalnie się zgadzam. Używam głównie do mycia twarzy, gdyż nie zawiera mydła i ma dokładnie takie samo PH, co skóra naszej twarzy. Kostka nie uczula, nie wysusza. Bardzo dobrze radzi sobie z domyciem makijażu. Bardzo delikatnie i przyjemnie pachnie (ale baardzo delikatnie). Cena przystępna, wydajność też okej. Polecam.
  • 5 kwietnia 2019 o 11:55
    Bardzo dobre i nie wysuszające
    Mydło w kostce u mnie w łazience musi być. Wzięłam to z serii Balea Med, ponieważ mam suchą skórę i byłam ciekawa jak się sprawdzi. Mydełko kosztowało poniżej 1 e i zapakowane jest w kartonik. Kostka jest dosyć mała i ma kształt jajka. Dzięki temu leży w dłoni wygodniej niż mydła w standardowym kształcie. Pachnie oczywiście jak mydło, taką czystością ale nie przyprawia o suchość w nosie i gardle. Naprawę przyjemny zapach normalnego mydła. Mydełko standardowo rewelacyjnie się pieni. Nie roztapia się w mydelczniczce, więc to ogromny plus. Mydełko świetnie oczyszcza skórę, daje poczucie świeżości i czystość. Nie pozostawia skóry tak tępej w dotyku jak zwykle mydła. Nie ściąga też skóry i nie wysusza. Spokojnie mogę go użyć zamiast żelu pod prysznic i wiem, że nie wysusza skóry na wiór. Oczywiście nie stosowane dzień w dzień. Nie nawilża jednak skóry. Naprawdę jest dobre ale nie przebije modelek roślinnych Alterra, które mogę używać codziennie zamiast żelu. Generalnie polecam:)