Płyny do demakijażu

Barwa Naturalna, Odmładzająca woda micelarna ryżowa do demakijażu

• 15 grudnia 2023 o 12:15
    Dobrze oczyszcza, ale czasem lekko mnie podraznia
    Woda jest niedroga, zamknięta w gustowny, wygodnym opakowaniu z plastiku. Ma dość intensywny, kosmetyczny zapach. Bardzo dobrze oczyszcza twarz i oczy z makijażu. U mnie nie powoduje podrażnień oczu, natomiast czasem obserwuję po jej użyciu zaczerwienienie skóry twarzy. Z tego powodu nie wiem, czy kupię ponownie, poza tym używam jej do wieczornego demakijażu co drugi dzień, na zmianę z olejkiem oczyszczającym. Woda jest wydajna.
    patkakz
    8 grudnia 2022 o 15:42
    Niezła
    Dostałam tę wodę ryżową do demakijażu w prezencie. Jest ona zamknięta w pięknej plastikowej buteleczce z zatyczką. Woda ma piękny zapach, lekko kremowy, odrobinę słodki ale bardzo przyjemny. Produktem można zmyć z powodzeniem zmyć makijaż ale do wodoodpornego trzeba się odrobinę bardziej przyłożyć. Produkt wydaje się być dosyć wydajny, do demakijażu nie używam dużej ilości więc myślę, że wystarczy go dla mnie na długo. Gdy przez przypadek dostanie się do oka delikatnie piecze ale to nieprzyjemne uczucie bardzo szybko ustaje. Nie wysusza skóry!!! A to dla mnie szczególnie ważne. Zawsze po zmyciu makijażu nakładam produkty nawilżające ale stosując ten płyn mogłabym tego nie robić i nie miałabym okropnego uczucia ściągnięcia na twarzy. Podsumowując: produkt jest delikatny, skuteczny i pięknie pachnie. Polecam
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • nie wysusza skóry
    • dobrze zmywa makijaż
    • nie piecze bardzo w oczy
  • 21 lipca 2022 o 17:32
    Odmładzająca woda micelarna do demakijażu marki Barwa....
    Sięgnęłam po ten kosmetyk szukając nowości, cena była bardzo korzystna, zapłaciłam niecałe 7 zł. Według producenta odmładzająca woda ryżowa do demakijażu posiada kompleks witamin młodości A ,E, F, H, P, B6, nawilżającą glicerynę. Woda polecana jest głównie do cery dojrzałej, normalnej i mieszanej, inspirowana jest domowym zabiegiem oczyszczania i regeneracji skóry twarzy. Płyn zapewnia dokładne oczyszczenie skóry jednocześnie zapobiega jej nadmiernemu wysuszeniu, posiada działanie odmładzające. Woda ryżowa, potrafi poradzić sobie nawet z wodoodpornym makijażem twarzy, oczu i ust. Woda umieszczona jest w plastikowej butelce o pojemności 300 ml, buteleczka jest nie przezroczysta, ale nie na tyle aby nie dało się widzieć ubytku produktu. Posiada wygodne zamknięcie na klik, korek jest szczelny i nic się nie wylewa. Na butelce umieszczona jest naklejka o prostej szacie graficznej, na której znajdują się wszystkie potrzebne informacje na temat produktu. Konsystencja jest wodnista i przeźroczysta o dość intensywnym, perfumowanym lecz niestety sztucznym zapachu. Woda dobrze oczyszcza cerę, usuwa wszelkiego rodzaju zanieczyszczenia, również pozostałości kosmetyków, trochę gorzej wypada ze zmyciem tuszu z rzęs więc nie obędzie się bez tarcia ( co bardzo odradzam ). Niestety kosmetyk podrażnia moją wrażliwą skórę, po jego użyciu jest strasznie ściągnięta i szczypie mnie twarz, co rzadko się zdarza przy tego typu produktach. Produkt bardzo podrażnia skórę wokół oczu, szczypie i powoduje u mnie łzawienie, nawet jak omijam te okolice szerokim łukiem. Zawsze po jego użyciu muszę dodatkowo przemyć twarz chociażby zwykłą wodą mimo iż producent zaleca nie spłukiwać. Nie zauważyłam żadnego nawilżenia, czy regeneracji o czym wspomina producent. Męczyłam się strasznie z tym produktem, trudno mi powiedzieć co może mnie w nim uczulać i raczej już się tego nie dowiem, gdyż na pewno nie sięgnę po wodę micelarną ponownie, raczej nie polecę jej nikomu.
    Zalety:
    • zmywa makijaż
    • niska cena
    Wady:
    • zapewnienia producenta nie zostały spełnione
    • podrażnia twarz
    • strasznie szczypie w oczy
    Azile20
    4 listopada 2020 o 12:00
    Demakijaż twarzy ok, do oczu nie polecam.
    Wodę ryżową kupiłam w lokalnym sklepie. Cena ok za 300 ml. Zapewnienia o dokładnym oczyszczeniu twarzy i oczu z makijażu wodoodpornego skusiły mnie na szybki zakup. Butelka plastikowa z ładną szatą graficzną. Widać ile wody znajduje się w butelce. Zatyczka czarna, zamykana na kliknięcie. Działa sprawnie, nie przecieka. Do opakowania nie mam zastrzeżeń. Zapach wody przyjemny, delikatny. Woda to woda więc taka tez jest konsystencja i kolor. Wydajność standardowa dla wody micelarnej. Mi wystarczyła na około 3 tygodnie wieczornego stosowania. Jeśli chodzi o właściwości oczyszczające na skórę twarzy to woda dobrze sobie radzi. Nie jest super oczyszczająca jednak wstępnie daje uczucie oczyszczenia skóry z makijażu. Mam cerę mieszaną z tendencją do zapychania. Nie zauważyłam aby woda mnie podrażniła, wywołała uczucie pieczenia, suchości jednak też nie daje uczucia nawilżenia. Po prostu wstępnie po namoczeniu nią wacików usuwa makijaż. Nie działa zbyt dobrze na pomady, farbki do ust i zmywa je częściowo. Moim koszmarem tego produktu była próba zmycia makijażu oczu. Owszem mam oczy wrażliwe jednak po natychmiastowym kontakcie wody z oczami zaczęły mnie potwornie piec, zrobiły się czerwone i mocno podrażnione. Od razu musiałam umyć je pod bieżącą wodą i użyć kropli do oczu, które załagodziły podrażnienie. Mam wody micelarne, które radzą sobie świetnie z myciem makijażu oczu w tym wodoodpornych tuszy jednak w przypadku wody ryżowej reakcja alergiczna była błyskawiczna i nie wiem czy produkt zmywa makijaż czy nie. Na ustach sobie nie radził więc możliwe, że oczu też nie wyczyści. Ogólnie nie jest to zła woda do demakijażu. Nie zachwyca ale również nie mogę ocenić jej zbyt nisko tym bardziej, że cena za 300 ml jest fajna. Moje oczy jej nie tolerują. Makijaż twarzy zmywa poprawnie, nie podrażnia. Jest neutralna. Dla mnie wymagających ok, dla wrażliwców niekoniecznie.
    altanta
    22 października 2020 o 17:13
    rewelacja
    super zmywa makijaz, nie szczypie w oczy, polecam ladnie pachnie, moze troche wysusza ale to nic,uwazam ze to swietny produkt ladne lekkie opakowanie, dozownik, cena