Kosmetyki po opalaniu

Ziaja 10% D-panthenolu w piance

Ziaja
Ziaja Sopot Sun Pianka 10% D-Panthenolu 150 ml

• 14 stycznia 2025 o 17:20
    SOS na oparzenia słoneczne, natychmiastowa ulga po zastosowaniu pianki od Ziaji.
    Piankę od Ziaji poleciła i podarowała mi koleżanka z pracy. Produkt naprawdę skuteczny i dostępny od ręki w większości drogerii, marketach w atrakcyjnej cenie, rodzima marka Ziaja. Produkt umieszczony w opakowaniu z pompką idealnie odwzorowuje dozowniki i opakowania od pianek do mycia twarzy. Produkt umieszczony w charakterystycznym i minimalistycznym dla marki opakowaniu prezentuje się schludnie i czytelnie. Wszystkie niezbędne informacje dotyczące pianki zostały podane. Produkt odpowiedni dla wegan, przebadany dermatologicznie, pojemność 150 ml. Pianka w kolorze białym dość szybko topnieje, praktycznie bezzapachowa, szybko przynosi ulgę zaaplikowana na miejsca poparzone przez słońce, podczas jakiś prac, nadaje się do stosowania po depilacji. Pianka pozostawia nieco lepkości ale jest warta uwagi ze względu na wysokie stężenie D-panthenolu aż 10%. Produkt skuteczny warto się zainteresować szczególnie w okresie letnim.
  • 14 sierpnia 2024 o 1:28
    Łagodzi poparzenia słoneczne
    Panthenol od marki Ziaja zakupiłam w sytuacji podbramkowej kiedy dostałam lekkiego poparzenia słonecznego. Biała butelka z pompką, konsystencja w formie puszystej pianki. Zapach troszkę drażniący, nie jest on za przyjemny ale nie o to w tym produkcie się rozchodzi. Po rozsmarowywaniu w skórę, pozostawia on lekko lepiącą się warstwę ze względu na wysoki panthenol w składzie. Natomiast dobrze łagodzi podrażnienie i swędzenie skóry. Spełnił swoje zadanie przy poparzeniu słonecznym
    Zalety:
    • Łagodzi podrażnienie i poparzenia słoneczne
    • Likwiduje uczucie swędzenia skóry
    Wady:
    • Lekko nieprzyjemny zapach
    • Pozostawia lekką lepiącą się warstwę
    Drogeria Jasmin
  • 10 kwietnia 2024 o 7:35
    Przydatny po oparzeniach słonecznych
    Kosmetyk stosowałam gdy przesadziłam z opalaniem, kupiłam go za kilkanaście złotych. Bardzo dobrze schłodza skórę, nawilża i łagodzi podrażnienia po opalaniu. Delikatna konsystencja łatwo się rozprowadza i szybko się wchłania.
  • 10 kwietnia 2024 o 6:25
    Ma SPC
    Piankę z panthenolem kupiłam celem wzmocnienia cery wrażliwej na czynniki atmosferyczne. Pianka ma substancje powierzchniowo czynne (Decyl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate) dlatego nie nadaje się do zostawienia na cerze wrażliwej czy podrażnionej oraz glikol propylenowy (Propylene Glycol), który może podrażniać. Nakładając bezpośrednio na cerę zaobserwowałam lekkie podrażnienie i zaczerwienienie cery, dlatego dodaję ją do pierwszego etapu dwuetapowego mycia cery do oleju aby ją zużyć. W składzie jest również niestety Disodium EDTA. Dalej szukam pianki z pantenolem z dobrym składem.
    Zalety:
    • ładne wygodne opakowanie
    Wady:
    • substancje powierzchniowo czynne Decyl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, które powinny być spłukiwane
    • Disodium EDTA
    • Phenoxyethanol
    xBunny
    11 października 2023 o 12:51
    Produkt, który trzeba mieć w domu
    Polecam serdecznie ten kosmetyk! Ulga po zastosowaniu natychmiastowa. Nie uczula, super opakowanie z pompką. Wydajny. Myślę że warto mieć ten produkt w szafce a także na wakacjach.
    • Dostępność