Perfumy w olejku i absoluty

Jacques Battini Orient, Galija Perfume Oil Perfumy w olejku

• 29 marca 2021 o 19:55
    cudo!
    Zdecydowanie perfumy w formie olejku to według mnie najlepsza opcja. Kompozycja zapachowa jest orientalna ale jednocześnie lekka i orzeźwiająca. Projekcja zapachu jest fenomenalna. Trwałość wręcz nie do opisana, na skórze trzymała się cały długi dzień, a na ubraniach nawet kilkanaście dni. Do tego ten przepiękny flakon, który jest małem arcydziełem. Mimo, że pojemność to tylko 20 ml to spokojnie wystarczy na bardzo długi czas.
    Zalety:
    • flakon
    • trwałość
    • kompozycja zapachowa
  • 22 sierpnia 2020 o 9:41
    Kupię ponownie
    Perfumy jak sama nazwa wskazuje nie są w typowej formie, bo w olejku, z tym się wiąże potrzeba innego stosowania oraz inny efekt finalny. Z tymi konkretnymi perfumami bardzo się polubiłam, zostawiają subtelny zapach na skórze, podobnie jak balsam. Duży plus za wydajność dzięki tej formie produktu, buteleczka jest niewielka, perfumy aplikuje się za pomocą pipetki, perfumy mam od 5 miesięcy, używam codziennie, czasem kilka razy w ciągu dnia ponownie w celu odświeżenia zapachu a w dalszym ciągu mam ponad polowe produktu. Podsumowując jest to inny produkt niż klasyczne perfumy, na pewno go nie zastąpi ale dla osób lubiących ładnie pachnieć oraz na codzień są super. Buteleczka jest bardzo piękna, bardzo ładnie wygląda, super nadają się na prezent. Perfumy kupiłam stacjonarnie w hebe na promocji, za Ok 50 zł i myśle że się opłaca. Dla kogoś kto wymaga nachalnego zapachu może się rozczarować bo mimo że będziemy chcieli nałożyć więcej tej perfumy a olejku lub ją dołożyć, zapach nie będzie nigdy bardzo intensywny i nie będzie za nami szedł i wchodził a nada delikatny zapach naszej skórze.
  • 20 listopada 2019 o 16:51
    Uwielbiam je
    Perfumy są niezwykłe - trochę niewygodnie się je nakłada, ze względu na formę olejku, ale poza tym nie mam zastrzeżeń. Kupiła, bo urzekła mnie ta cudna buteleczka, a zawartość okazała się intrygująca, niezwykła i bardzo piękna.
    Zalety:
    • oryginalny zapach, buteleczka, cena
    Wady:
    • forma olejku jest trochę ryzykowna, jeśli chcesz nałożyć zapach na ubranie
    Bu_ka
    28 kwietnia 2019 o 8:40
    Małe orientalne cudeńko.
    Nie da się przejść obok takiego flakoniku obojętnie. Głęboko inspirowany światem orientu, pełen złota i błysku. Flakonik jest bardzo solidny, ciężki, spód wykończony czerwonym materiałem, jakim były wykończone piękne, stare, rzeźbione szachy, które kiedyś funkcjonowały w mojej rodzinie. Sama butelka przypomina taką szachową królową. Buteleczka jest zakręcana. W nakrętce posiada szklaną szpatułkę, którą aplikujemy olejek. Pojemność jest niewielka, natomiast formuła olejku dobrze rozpuszcza zapach i transferuje na skórę przez co perfumy są niesamowicie wydajne. Zapach przywodzi na myśl orientalne i ciepłe miejsca, jest natomiast nieco złagodzony na europejskie nosy. Sam w sobie jest wyrazisty jednakże bezpieczny dla użytkowniczki i jej otoczenia. Moim zdaniem dominuje tu zapach porzeczki w zgrabnej kompozycji tworzącej wraz z wanilią, cedrem, bursztynem oprawę ciepłego zapachu podbijanego temperaturą naszego ciała. Pomimo obecnych w składzie wielu cytrusów nie określiłabym tego zapachu jako typowo świeży i cytrusowy - ma on swoją głębię. Seria orientalna posiada jeszcze kilka innych równie pięknych cudeniek, które warto sprawdzić (do powąchania w hebe). Cena w zestawieniu z wydajnością zdecydowanie przystępna, zwłaszcza że można trafić promocję.
    Zalety:
    • przecudowny flakon
    • orientalny zapach, który nie zabija otoczenia