Kremy na dzień

Garnier Bio, Regenation Lavandin Anti-wrinkle Day Care Krem przeciw oznakom starzenia z lawendą

• 4 maja 2022 o 18:18
    Bio cudeńko
    Ma treściwą formułę, która szybciutko się wchłania. Zapach jest przyjemny więc pielęgnacja z tym kremikiem to czysta przyjemność. Świetnie nawilża i koi cerę. Stosuję go po demakijażu, kiedy wracam z pracy. Jest idealny pod każdym względem. Nie zapycha, nie podrażnia, jest świetny dla mojej mieszanej cery.
    Zalety:
    • Efekt
    • Nawilża
    • Wygładza
    • Koi
    Wady:
    • Dostępność
  • 11 kwietnia 2022 o 13:01
    Dla mnie za ciężki
    Robiłam do tego kremu dwa podejścia. Za każdym razem niestety bardzo źle skończyło się to dla mojej cery. Sam produkt uważam za dobry. Nawilża buzię całkiem porządnie, bo jest bardzo ale to bardzo treściwy. Pozostawia na buzi warstwę filmu, którą czuje się aż do wchłonięcia, a to trochę trwa. Nie każdy lubi taki efekt, ale mi nie przeszkadza jakoś szczególnie. Zapach lawendy również nie każdej z nas odpowiada - krem ma naprawdę intensywną, ziołową won, która może przeszkadzać. Niestety krem nie nadaje się do mojej mieszanej cery. Przez to że jest tak ciężki, prawdopodobnie zatkał mi na buzi wszystko co się dało (a jeszcze dawałam go pod makijaż) i dwukrotnie skończyło się to wykwitem niedoskonałości i wysypka po kilku dniach stosowania. Za pierwszym razem nie powiązałam wysypki z tym kremem, odstawiłam go na czas wysypki, a później po jakimś czasie do niego wróciłam i było dokładnie to samo. Pomyślałam też, że może jest w nim jakiś składnik który mojej cerze nie odpowiada, ale to raczej nie to - nakładałam go na dłonie/szyję i tam nie ma żadnej reakcji alergicznej. Ostatecznie oddałam go mamie, która jest z niego bardzo zadowolona. Możliwe że krem nadaje się najlepiej do bardziej dojrzałej cery.
    tareage
    11 lutego 2022 o 14:33
    6/10
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Dostałam próbkę, testowałam tydzień i zauważyłam to: na skórze pozostaje film, wystarczy potrzeć twarz żeby zaczął się rolować, efekt nawilżenia jest kilkugodzinny, za to miękkość utrzymuje się caly dzień. Mam suchą cere z malymi porami, ze sklonnoscia do zapychania w okolicy nosa, zapychania jednak nie zauważyłam
    lergie
    8 września 2021 o 21:36
    KWC a jednak znów nie dla mnie
    Krem kupiłam na wyprzedaży w R. za 4,99zł, więc niedrogo za 50ml słoiczek. Jako, że ostatnio polubiłam się bardzo z serią Aloe od Garniera to chciałam spróbować także tej BIO. Krem jest dość gęsty, wręcz zbity, o bogatej konsystencji, więc jak dla mnie na dzień jest zbyt bogaty, na noc z kolei lepiej, gdyby nie... intensywny zapach. Jest to zapach lawendy, dość ziołowy, ale jest aż za mocny, żebym mogła kontynuować pielęgnację nim. Próbowałam kilka, kilkanaście razy, jednak nie mogę tego przeżyć i wymiękam za każdym razem. Z wchłanianiem nieźle, chociaż makijaż szybciej się wyświeca, to jednak czuć nawilżenie i jest ok w ciągu dnia, ale ten zapach trwa dość długo i nie znika... W przeciwieństwie do tubki z tej serii o zapachu lemongrass to lawenda nie roluje się no i jest bogatszy, ale totalnie nie dla mnie. Mimo wielu och-ów i ach-ów, których naczytałam się i tu i ogólnie w internecie, mnie ten krem rozczarował. Może dla cery suchej sprawdzi się i na dzień, ale tylko dla fanek mocnych zapachów ziołowych.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Całkiem ok się wchłania
    • Wydajny
    • Składniki pochodzenia naturalnego i ogólny zamysł serii BIO
    Wady:
    • Bardzo intensywny zapach
    • Za gęsta konsystencja, nie nadaje się pod makijaż
    • Cena regularna
  • 15 sierpnia 2021 o 11:49
    Nic specjalnego
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Krem oceniam po próbce która dostałam przy robieniu zakupów.Niestety nie polubiliśmy się. Zapach bardzo mocny, lawendowy jest jak dla mnie przytłaczający.Konsystencja kremu jest tłusta a sam krem u mnie nie się wchłania się do końca pozostawia warstwę co przy mojej tłustej skórze nie do końca się sprawdza.

Zobacz także inne Kremy na dzień