Emulsje, esencje i boostery

Floslek Skin Care Expert Sphere 3D Energy, Koncentrat z witaminą C

• 26 kwietnia 2020 o 15:05
    Całkiem nieźle
    Jako wielbicielka kosmetyków z witaminą C z chęcią przystąpiłam do przetestowania tego koncentratu. Produkt ma bardzo lekką formułę, świetnie się wchłania i delikatnie rozświetla skórę. Położony pod podkład bardo dobrze się z nim stapia. Jako posiadaczka skóry tłustej mogę polecić używanie go na dzień ,,solo" na noc polecam jednak bardziej treściwe produkty. Na plus zasługuje również delikatny cytrusowy zapach. Już po kilku dniach testowania zaobserwowałam delikatną neutralizację zaczerwienień. Jak na razie jedynym minusem, który zauważyłam jest ta nieszczęsna pompka. Przy naciśnięciu koncentrat strasznie się rozbryzguję.
    Zalety:
    • działanie
    • składniki aktywne
    Wady:
    • pompka
  • 16 sierpnia 2019 o 17:40
    bardzo wydajny kosmetyk
    Koncentrat z witaminą C z tej serii przyciągnął mnie swoimi właściwościami - przeznaczony jest m.in. do cery dojrzałej z przebarwieniami. Jest on w formie kremu wodnego, wystarczy mała ilość na całą twarz i dekolt. Mimo skoncentrowanej formule wchłania się b szybko. W efekcie skóra jest wyjątkowo nawilżona, odżywiona i promienna. Krem nie uczulił i nie podrażnił oczu mimo, jak dla mnie, dość intensywnego zapachu. Opakowanie bardzo eleganckie, trzeba jednak uważać przy naciskaniu dozownika, bo krem parę razy wyskoczył mi nie tam gdzie potrzeba :)
    Zalety:
    • konsystencja, wydajność, zapach, design
  • 13 sierpnia 2019 o 15:41
    Ukojenie dla zmęczonej skóry
    Moja cera ma skłonność do przebarwień, zaczerwienień, a zimą i wczesną wiosną staje się poszarzała, dlatego często sięgam po kosmetyki z witaminą C. Ten jest koncentratem, ma bardzo fajną, lejącą konsystencję, nadaje się do masażu twarzy. Można go aplikować solo lub pod krem. Moja cera po nim jest promienna, bez zaczerwienienia, dobrze nawilżona, a problem suchych skórek nie istnieje.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • rozjaśnia
    • wyrównuje koloryt
    • bardzo łatwo się wchłania
    • można stosować go na twarz, szyję dekolt, a także pod oczy
    • kosmetyk wydajny
    • solidne opakowanie
    • delikatny zapach