Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Mixa Oczyszczający żel przeciw niedoskonałościom skóra wrażliwa

Mixa Żel Oczyszczający Przeciw Niedoskonałościom 200ml
Mixa Ekspert skóry wrażliwa oczyszczający żel myjący bez mydła przeciw niedosko
notino.pl
Mixa Ekspert skóry wrażliwa oczyszczający żel myjący bez mydła przeciw niedosko
Mixa Żel delikatnie oczyszczający przeciw niedoskonałościom 200 ml

• 9 kwietnia 2024 o 21:20
    Jeden z moich ulubionych żeli do mycia twarzy
    Ten żel świetnie sprawdził się do mojej skóry która często jest tłusta i na której łatwo pojawiają się wypryski. Żel dobrze oczyszcza twarz i pozostawia ją matową. Jest bardzo wydajny, już 1 pompka wystarcza na umycie całej twarzy. Łatwo się pieni i ma ciekawy zapach, ale trochę chemiczny. Po użytkowaniu go przez dłuższy czas zauważyłam zmniejszoną ilość wyprysków na mojej skórze. Stosuję go zarówno rano jak i wieczorem, a pomimo to starcza mi na bardzo długi okres czasu, myślę że jedno opakowanie starczyło mi na jakieś 1,5-2 miesięcy. Osobiście jestem bardzo zadowolona z tego produktu i już kupiłam kolejne opakowanie. Dozownik jest łatwy w użyciu i pozwala na zużycie produktu do końca. Jednak dla osób z suchą skórą może nie być to odpowiedni produkt, bowiem wysusza on trochę cerę i matowi, co może nie każdemu się spodobać.
    Zalety:
    • bardzo wydajny
    • matowi cerę
    • dobrze oczyszcza
    • dozownik przyjemny w użytkowaniu
    Wady:
    • trochę wysusza cerę co może nie być odpowiednie dla osób z suchą skórą
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 marca 2024 o 11:58
    Niby w porządku, ale nie do końca..
    Żel zakupiłam na promocji w rossmannie za około 20 pln. Jestem posiadaczką suchej cery skłonnej do podrażnień. Na początku zauważyłam, że doskonale usuwał niedoskonałości, nie było efektu ściągnięcia co było dla mnie bardzo dużym zaskoczeniem! Skóra prezentowała się świetnie! Myślałam, że będzie to mój nowy hit. Niestety któregoś dnia zauważyłam, że mam strasznie suchą skórę na powiekach jak i pod oczami. Nigdy w życiu nie miałam tak przesuszonej skóry. Po przerwie od tego żelu, problemy zniknęły. Może jakiś składnik zawarty w tym żelu nie odpowiada moim okolicom oczu, co spowodowało te nieprzyjemności. Niestety do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • Konsystencja
    Wady:
    • Przesuszenie okolic oczu
  • 20 grudnia 2023 o 11:50
    Żel Mixa
    Przyjemnie pachnie i dobrze oczyszcza,moja skóra nie jest po nim ściągnięta , opakowanie jest bardzo wydajne .Dla mnie najlepszy na pewno kupię ponownie
  • 29 listopada 2023 o 15:57
    Delikatne i skuteczne oczyszczanie
    Mam cerę mieszaną z tendencją do zapychania, zależy mi na skutecznym oczyszczeniu skóry. Żel stosowałam głównie wieczorem w drugim kroku demakijażu bądź do zmycia pielęgnacji dziennej. Żel bardzo dobrze myje i oczyszcza skórę z resztek makijażu oraz cięższej pielęgnacji typu krem SPF. Świetnie się pieni, jedna pompka wystarcza na umycie całej twarzy, przez co jest bardzo wydajny. Konsystencja to bardzo gęsty żel i mógłby mieć lepszy, przyjemniejszy zapach, ale staram się go nie wdychać - przypomina mi ziołowe mydło, raczej produkt leczniczy niż perfumeryjny. Poza tym, nie mam się do czego przyczepić, żel spełnia swoje zadania rewelacyjnie. Skóra po myciu jest świetnie oczyszczona, promienna i gładka, bez uczucia ściągnięcia czy przesuszenia. Zauważyłam też zmniejszoną produkcję sebum i mniej zaskórników na nosie. Polecam do każdego typu skóry, sądzę, że również sucha się z nim polubi.
  • 26 czerwca 2023 o 23:04
    Mój ulubieniec w pielęgnacji twarzy
    Żel oczyszczający Mixa to mój ulubiony żel i stosuję go codziennie. Dzięki niemu wyleczyłam problem z zaskórnikami. Skróra po użyciu kosmetyku jest matowa, dlatego sprawdzi się do cery mieszanej w kierunku do tłustej. Cena jest zdecydowanie przystępna. Jedna moja uwaga to to, że żel kompletnie nie komponuje się z kremem z tej samej serii. Polecam użyć innego kremu nawilżającego.