Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Biore Porenreinigendes Waschgel mit Backpulver Żel do mycia twarzy oczyszczający pory z sodą oczyszczoną

• 12 maja 2020 o 21:01
    superr
    działa zgodnie z opisem producenta.ma ładny zapach.jest bardzo wydajna. kupiona na promocji w tkmaxie za 5 zł.przyjemna konsystencja. szkoda tylko że trudno dostępna i bez promocji drogo kosztuje
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • trudna dostępność
  • 12 lipca 2019 o 8:19
    trochę zbyt mocny by używać tylko jego ale przyjemny
    Była ciekawa tego żelu, bo jeszcze z tej marki żadnego produktu do mycia skóry nie miałam. Dodatkowo zaciekawiła mnie zawartość sody oczyszczonej, która podobno świetnie oczyszcza pory. Mam cerę mieszaną, która jest sucha i wrażliwa, ale przetłuszcza się w strefie T i lubi w niej zanieczyszczać. Żele z SLS jej nie służą przy codziennej pielęgnacji, bo staje się ona sucha i ściągnięta. Początkowo kupiłam minaturkę tego żelu w tubce. Wydaje mi się, że to było 50 ml. Bardzo mi się spodobał, więc jak zużyłam miniaturkę, to kupiłam go w pełnej objętości. Żel jest dosyć gęsty, ma taki lekko mleczny kolor i ma kulki, wydaje mi się, że są to drobinki zrobione właśnie z sody oczyszczonej. Są dosyć duże, okrągłe, nie drażnią skóry i po chwili się rozpuszczają. Żel dobrze się pieni i jest bardzo wydajny. Wystarczy dosłownie odrobinka by umyć twarz. Miniaturkę używałam ponad 2 tyg, więc pełen opakowanie starczy na kilka miesięcy. Żel mnie nie podrażnił i przez początkowy okres sprawdzał mi się do stosowania dwa razy dziennie. Skóra była świetnie oczyszczona z sebum i innych brzydkich rzeczy. Była świeża i bardzo gładka, ale nie przesuszona. Stała się też bardziej jasna (kto stosował maseczkę z sody oczyszczonej wie jaki efekt mam na myśli) i nawet pory na nosie się trochę oczyściły, co już w ogóle było szokiem. Tak więc pierwsze te ok.3 tyg byłam tym żelem zachwycona. Później kupiłam pełną wersję i zaczął mi już trochę nie pasować. Moja skóra zaczęła po myciu być sucha i ściągnięta. Musiałam bardzo mocno ją nawilżać. Było widać efekty stosowania takiego żelu "typowego rypacza" na mojej skórze. Myślę, że po prostu używałam go za długo. Także ostatecznie uważam, że dostosowania dwa razy dziennie absolutnie nie, nawet raz dziennie jest zbyt mocny, co po czasie widac i długo trzeba doprowadzać do stanu z przed używania go. Co 2-3 dzień jest ok, ale czy warto kupowac żel do stosowania co kilka dni i taki na co dzień? Ogólnie uważam, żel jest jest miły w stosowaniu i rzeczywiście trochę oczyszcza pory (chyba pierwszy raz widzę taki efekt po żelu do mycia). Jednak polecam głównie osobom których cera lubi się z takimi mocnymi żelami z sls. Do cer, które mają tendencję do bycia suchymi to na co dzień jest zbyt mocny.