Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Solverx Sensitive skin, Żel do mycia i demakijażu twarzy i oczu (stara wersja)

Solverx Sensitive Skin
Solverx Sensitive Skin - Żel do mycia twarzy 200ml 200 ml
Bodyland.pl
Solverx Żel do mycia i demakijażu twarzy i oczu Solverx Sensitive Skin 200 ml
Solverx Żel do mycia i demakijażu twarzy i oczu Solverx Sensitive Skin 200 ml

Dariax_
    25 lutego 2025 o 12:56
    Żel do mycia twarzy Solverx – Dobrze myje, ale konsystencja i zapach nie dla mnie
    Żel do mycia twarzy Solverx jest na pewno dobrym produktem, który spełnia swoją rolę i dobrze myje twarz. Nie testowałam go przy zmywaniu makijażu. Natomiast ta konsystencja, która jest dość gęsta i mocno żelowa, dość lepka i ciągnąca się oraz medyczny zapach nie podpasowały mi. Bardziej polubiłam się z pianką tej firmy.
    Zalety:
    • Dobrze myje twarz, skutecznie oczyszcza skórę
    • Spełnia swoją rolę jako żel do codziennego mycia twarzy
    • Produkt jest wydajny
    Wady:
    • Gęsta, lepiąca się konsystencja, która może być niekomfortowa w użyciu
    • Medyczny zapach, który może nie odpowiadać każdemu
    • Nie testowany przy zmywaniu makijażu, więc nie wiadomo, jak radzi sobie z tym zadaniem
  • 24 lutego 2025 o 19:40
    Świetny jak za tą cenę
    Dermokosmetyk w tak niskiej cenie to rzadkość, a mimo to solverx nie zawodzi jakością. Żel doskonale oczyszcza twarz i zmywa makijaż, jedna pompka wystarczy aby w 100% zmyć wszystko. Jest bardzo delikatny, nie szczypie w oczy i nie podrażnia skóry. Posiadam tłustą cerę, a on w bardzo przyjemny sposób usuwa nadmiar sebum. Jedno opakowanie starcza na bardzo długo. To jeden z tych produktów które polecam każdemu :)
    Zalety:
    • Wydajny
    • Dobrze zmywa makijaż
    • Dobrze oczyszcza
    • Jest delikatny
    • Niska cena
  • 24 lutego 2025 o 14:29
    Zmyje makijaż, ale mimo to coś mi nie pasuje
    Jako posiadaczka cery mieszanej mimo wszystko mam mieszane uczucia do tego żelu. Zaczynając od intensywnego zapachu, który od pierwszego użycia nie przypadł mi do gustu. Jeśli chodzi o demakijaż i mycie twarzy sprawdził się dobrze. Nawet poradził sobie z tuszem do rzęs (nie wiem jak w przypadku wodoodpornego, ponieważ takiego nie używam) jak i nie szczypał w oczy. Jednak po umyciu twarzy miałam mocne uczucie ściągnięcia, gdzie u mnie to raczej rzadkość. Jednak przez aspekt zapachu i uczucia ściągnięcia nie zdecyduje się na ponowny zakup tego produktu.
    Zalety:
    • zmyje makijaż
    • uczucie ściągnięcia
  • 14 listopada 2024 o 21:03
    Delikatny dla skóry i w dobrej cenie. Idealna opcja na jesień i zimę.
    Ten żel zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Porównałabym jego działanie do działania dermokosmetyków. Ale po kolei. Słowem o mojej cerze -mieszana, lekko przetłuszczająca się w newralgicznej strefie T i sucha/normalna po bokach i na policzkach. Bywa kapryśna w okresie jesień-zima, a manifestuje to np. mocniejszym przetłuszczaniem się, czasem lekkim zanieczyszczeniem i większą suchością tam, gdzie się nie przetłuszcza. Opakowanie stanowi butelka z pompką, co na pewno nie tylko dla mnie jest najlepszym rozwiązaniem w łazience. Żel ma konsystencję rzadszą niż mocno zbite żele, jest delikatniejszy, a przy zderzeniu z wodą przyjemnie i nienachalnie się pieni. Zapach jest bardzo neutralny. Żelu używam przy porannej rutynie oraz jako domycie olejku do demakijażu. W obu porach dnia sprawdza się bez zastrzeżeń. Domywa i odświeża skórę zarówno rano, jak i doczyszcza ją wieczorem. Jednocześnie skóra po kontakcie z nim jest promienna, pozostaje miękka, nie występują żadne działania niepożądane. Mam wrażenie, że jego dobroczynny skład ma świetny wpływ na barierę hydrolipidową skóry -przede wszystkim nie zaburza jej. Jest to cenne i ważne szczególnie w takie wymagające, jesienno zimowe miesiące. Bez względu na to, czy moja skóra jest w danej chwili lepiej odżywiona, czy przesuszona, czy tłusta -żel zawsze pozostawia na niej komfortowe uczucie, nie pogłębia gorszych stanów. Przez to mam wrażenie, że sprawdzi się tak naprawdę przy każdym typie cery. Ponadto trzeba mu oddać bardzo atrakcyjną cenę i dobrą wydajność. Pomimo ogromnej konkurencji tego typu produktów na rynku -ten żel zostanie w mojej pamięci i nie wykluczam powrotów w przyszłości.
  • 6 września 2024 o 10:47
    Wspaniały
    Żel dobrze oczyszcza skórę, czasem pozostawia uczucie ściągnięcia, ale jest delikatny, zdecydowanie sprawdzi się do oczyszczania wrażliwej skóry. Cena nie jest zbyt wysoka, ale w promocji często za 15 zł. Polecam
    Zalety:
    • oczyszczanie
    • nie podrażnia
    Wady:
    • czasem pozostawia uczucie ściągnięcia