Wody toaletowe damskie

Bi-es Chupa Chups, Orange EDP

Kimyoo
    12 października 2019 o 13:20
    Podoba mi się.
    Bardzo ładnie i słodko pachnie, jest tani. Pojemność jest mała, ale dla mnie to plus - bez problemu mogę go wszędzie zabrać. Dla mnie to coś nowego, ciekawego - Od dawna szukałam perfumu o podobnym, owocowym zapachu, a ten spełnił moje oczekiwania :--) Zdecydowanie kupię ponownie.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Wygląd
  • 12 września 2019 o 14:30
    Landrynkowe zauroczenie
    Marka Bi - es zasłynęła wyrobami kosmetycznymi takimi jak wody perfumowane i toaletowe, płyny po goleniu, dezodoranty.Oferta skierowana jest zarówno dla kobiet jak i mężczyzn. Ostatnio stworzyła linię kosmetyków 'Chupa Chups' wzorowaną na słynnych lizakach. Do wyboru mamy kilka wersji m.in 'Cola', 'Apple' oraz 'Orange'. Ja wybrałam tę ostatnią i zdecydowałam się konkretnie na wodę toaletową. Z tej serii mamy do wyboru jeszcze dezodorant oraz balsam do ust. Produkt zapakowany jest w ofoliowane, kartonowe pudełko przez co zawartość jest bardzo dobrze zabezpieczona. Opakowanie jest kolorowe, ale główną rolę pełni pomarańcz. Dodatkiem jest znaczna grafika na pierwszym planie przedstawiająca słynną słodkość.Z przodu jest jeszcze okienko przez które widzimy perfum.Na pudełku widnieją tylko napisy w obcym języku. Perfumetka znajduje się w szklanej fiolce o pojemności 15 ml. Jest bardzo poręczna i zajmuje mało miejsca, więc można mieć ją zawsze przy sobie. Zmieści się do każdego rozmiaru torebki. Przez to, że jest przejrzysta widzimy jak produktu nam ubywa oraz jego kolor. Na flakonie widnieje jedna etykietka odpowiadająca wyglądowi pudełka.Rozpylacz prawidłowo działa, nie zacina się, a zawartość z niego samoistnie nie wypływa, więc się nie marnuje. Aromat jest słodki,ale świeży i nie przytłacza. Poziom słodyczy nie jest przeważony przypomina oranżadę w proszku albo landrynki. Na początku jest intensywny i z czasem słabnie. Jest to zapach dziewczęcy, owocowy dla fanek słynnych lizaków oraz zwolenników takich wakacyjnych woni. Pomimo,że to woda perfumowana, czyli posiada więcej olejków eterycznych, bo od 10 - 20 % procent to ta kompozycja zapachowa wytrzymuje na skórze do 3 h, a na ubraniu dłużej. Ten wariant jest idealny na lato na co dzień jako wzbogacenie letniego looku. Co do dostępności to widziałam perfumetkę tylko w dwóch marketach, więc raczej nie jest rozpowszechniona. Kosztowała mnie 15 zł, więc nie dużo.
    Zalety:
    • Design, zapach, cena, kilka wariantów zapachowych
    Wady:
    • Dostępność, trwałość