Maseczki klasyczne

notino.pl
Cosrx Ultimate Nourishing 60 ml

• 7 grudnia 2023 o 10:35
    Rozjaśnia i łagodzi
    Miałam okazję używać tej maski i odpowiednika z propolisem, i ta zdecydowanie bardziej przypadła mi do gustu! Rzeczywiście ma charakter łagodzący i polecam ją zdecydowanie na podrażnienia. Dzięki ekstraktowi z ryżu i niacynamid działa rozjaśniająco, więc po regularnym stosowaniu przez kilka miesięcy zauważyłam efekt na moich bliznach potrądzikowych. Jeśli chodzi o nawilżenie, to może być zbyt mało dla skóry bardzo suchej, ale w połączeniu ze skwalanem u mnie sprawdziła się bardzo dobrze nawet w zimie.
    Zalety:
    • działanie rozjaśniające i łagodzące
    Wady:
    • wydajność mogłaby być lepsza
    omegg
    7 października 2023 o 15:41
    Średnia
    Nocna pielęgnacja jest moją ulubioną, więc często zmieniam nocne maski. Dla mojej suchej skóry 35+ jest za słaba. Owszem, nawilża, ale nie odżywia. Bardzo szybko się wchłania. Ma dosyć lekką konsystencję - kremową, ale nie zostawia na skórze właściwie nic. Dla wielu osób to pewnie plus, ja wolę kompresowe, kojące maski, które "otulają" skórę.
    Zalety:
    • Bardzo delikatny, niedrażniący zapach
    • Minimalistyczne opakowanie
    Wady:
    • Nie warta swojej ceny
    Ciapna
    15 stycznia 2022 o 20:27
    Dobra maska
    To dobra maska, trochę za droga, bo nie ma w składzie jakiś wow składników. Owszem kosmetyk nawilża, ale zostawia tłusty film. Nie jest to też długotrwałe nawilżenie i zdecydowanie bardziej sprawdzi się, gdy panują plusowe temperatury. Maska nie poradzi sobie z bardzo przesuszoną skórą. To przyjemny produkt, który zostawia blask na skórze, ale nie działa dogłębnie i efekt, można by rzec, trwa do następnego umycia twarzy. Cieszy mnie fakt, że nie zapycha i nie podrażnia. Pasuje mi opakowanie, brak zapachu i wydajność produktu, ale maska nie jest aż tak niesamowita, żebym do niej wróciła.
  • 7 lutego 2021 o 12:51
    Mój hit - budzę się z "glass skin"
    Od razu muszę zaznaczyć, że maski nie stosuję solo. Tonik/esencja i olejek, a na to maska. I do łóżka. Moja skóra jest dojrzała, w miarę normalna, ale z tendencją do zimowego przesuszania na policzkach i lekko przetłuszczającą się strefą T. Maska na twarzy jest przeźroczysta, trochę żelowa, lekko lepka. Nie wchłania się natychmiast. Budzę się ze skórą, która wygląda lepiej niż w przypadku mojej zwyczajowej pielęgnacji. Po umyciu twarzy skóra jest znakomicie nawilżona, elastyczna i zdrowo błyszcząca. Po nałożeniu kolejnych kosmetyków (tonik, esencja, czasem serum, krem) osiągamy efekt "glass skin". Nie jest to łatwe do osiągnięcia w przypadku skóry dojrzałej, ale z tą maską ryżową - tak. Można maski używać dowolnie często. Właściwie można ją nazwać mocno nawilżającym kremem/żelem na noc. W składzie ma bardzo wysokie stężenie ekstraktów z ryżu, niacynamid i różne oleje. Ale tych olei zupełnie nie czuć po nałożeniu na twarz. Dla mojej twarzy dobrze sprawdza na kilka innych kosmetyków nałożonych wcześniej, ale muszę przyznać, że nie stosowałam jej solo, bo lubię pielęgnację kilku etapową. Myślę, że dla wielu osób będzie wystarczająca tylko z tonikiem. Opakowaniem jest lekka tubka. Dodatkowo zabezpieczona aluminiową folią. Kupiłam on-line w koreańskiej firmie. Kosztowała ok. 14 dolarów amerykańskich.
    Zalety:
    • znakomicie nawilża skórę
    • dobre składniki
    • przyjemna w użyciu
    • pomaga osiągnąć efekt "glass skin"
    Maze
    4 stycznia 2021 o 18:42
    Średnia
    Niestety mi się ta maska nie bardzo sprawdziła, mimo że bardzo lubię markę Cosrx. Wyrównania kolorytu kompletnie nie zauważyłam, lekko nawilża i to tyle. Kilka razy miałam nawet po niej lekki wysyp. To chyba nie jest produkt dla mojej cery. Zapach ledwo wyczuwalny. Dość wydajna.