Maseczki klasyczne

SKIN79 Animal Color Clay Mask Angry Cat Kojąca maseczka w kremie

• 16 stycznia 2023 o 20:25
    Wcale nie kojąca
    Bardziej widzę tę maskę w kategoriach oczyszczającej, odświeżającej. Zupełnie nie zgadzam się z określeniem "kojąca". Olejek z drzewa herbacianego, olejek miętowy, mentol....raczej nie dla wrażliwców.
  • 30 czerwca 2022 o 12:14
    Fajna maseczka szczególnie na lato :)
    Chcąc skompletować moją „kocią” kolekcję kosmetyków skin79 postanowiłam zakupić ich maseczkę wlasnie z tym slodziakiem. Maseczka zamknieta jest w matowej tubce i jej aplikacja jest prosta, i przyjemna Ma zielony kolor oraz świeży, miętowy zapach, co pasuje mi szczególnie porą letnią kiedy chce schłodzić swoją twarz oraz ją delikatnie oczyścić. Maseczka fajnie się rozprowadza, mimo gęstej konstystencji. Od razu czuć efekt chłodzenia oraz muszę przyznać, ze fajnie oczyszcza twarz. Nie mam zbyt dużo niedoskonałości oraz moja skóra jest bardzo sucha, ale i tak jestem zadowolona z jej właściwości oczyszczających. Trochę wysusza, ale jest ona przeznaczona dla osób bardziej z cerą tłustą, więc nie mam jej tego za złe. Na pewno jedynym, dużym minusem jest dostępność, gdyż ciężko ją znaleźć stacjonarnie.
  • 7 czerwca 2022 o 21:10
    Ciekawa maseczka
    Maseczka ma pojemność 70 ml, jest ona w zielonym kolorze, ma dosyć intensywny, odświeżający, miętowy zapach. Trzymamy ją na twarzy od 5-10 minut, a następnie zmywamy letnią woda. Cera jest po niej gładka, lekko oczyszczona, po dłuższym stosowaniu oczyszczenie jest znacznie lepsze. Skóra dodatkowo jest złagodzona, zaczerwienienia uspokojone, a wszelkie stany zapalane uspokojone. Minusem jest zbyt gęsta konsystencja, którą trudno rozsmarować na twarzy. Wymaga to troszkę cierpliwości.
  • 5 lutego 2022 o 10:38
    chłodzi bardziej niż pasywna agresja mojej szefowej
    Mam 28 lat, cerę tłustą, ale ładnie wyregulowaną, ze skłonnościami do podrażnień. W tej chwili praktycznie nie mam trądziku, ale mam do niego ogromne tendencje, więc szukałam produktu maskowego do oczyszczania "gdy coś zaczyna się dziać". Padło na tę maskę glinkową, bo ostatnio miłuję się w maskach kremowych, których mogę używać podczas kąpieli w wannie. Maska źle się wyciska i trzeba włożyć sporo siły, by wydobyć ją z opakowania. Formuła jest taka, że klei się przede wszystkim do siebie, więc łatwo ześlizguje się z rąk, a przy rozsmarowywaniu na twarzy zostaje w wielkim kłębie w miejscu, gdzie zaczęliśmy rozsmarowanie, a w innych miejscach warstwa jest dużo bardziej przejrzysta. Praca jest utrudniona przez niedopracowaną konsystencję i samo to już spowodowało, że nie kupię jej więcej. Przy kontakcie ze skórą czujemy, jak maska ogromnie chłodzi. To są naprawdę silne właściwości chłodzące, aż miałam flashbacki z późnej podstawówki, kiedy to myślałam, że pasta do zębów nałożona na pryszcza rozwiąże mi problem. O takim chłodzeniu tu mowa. No i teraz tak, skoro produkt ma koić, to rozumiem chłodzenie. Ale nie takie! Skóra skłonna do podrażnień, która wymaga łagodzenia, bardzo nie lubi się z ekstremami, a to chłodzenie to dla mnie ekstremum. Za każdym razem, kiedy nakładam tę maskę, mam z tyłu głowy takie "ok, tym razem wyjdę na pewno czerwona jak buraczek, bo na bank mi podrażni to cerę". No nie podrażnia, a faktycznie łagodzi. Cera jest wyciszona po użyciu tej maski, ale bariera psychiczna jest dla mnie na tyle duża, że to kolejny, samowystarczalny powód, bym już więcej nie kupiła tego produktu ponownie. Kolejną rzeczą dyskwalifikującą dla mnie jest szybkie wysychanie produktu, Uważam, że maska jest zbyt gęsta, zbyt mało uwodniona, stąd problemy z równomiernym rozprowadzeniem produktu po twarzy i stąd problemy ze zbyt szybkim wysychaniem. Tak jak napisałam, używam produktu wyłącznie w wannie. To jest ogólnie całkiem spoko trick ograniczający odwadnianie skóry podczas kąpieli: walnąć sobie maskę w płachcie albo kremową, przez co skóra nie traci wody podczas kąpieli. DOdatkowo, przez wilgotne środowisko i parowanie, maski wolniej wysychają i można się na spokojnie zrelaskować. I zwykle właśnie tak się dzieje, ale nie w przypadku tej maski. Ta wysycha bardzo szybko mimo pary i zanim sobie wychilluje w wannie, muszę ją już zmywać, bo zaczyna mi ściągać skórę. Podsumowując: jeśli chce CI się bawić w pięciominutową maseczkę oczyszczającą i nie masz większych wymagań, to jest to OK. Tak że by ogarnąć toaletę i zlew, to będzie wystarczająca. Ona daje efekt wyciszenia tych rozognień przy pryszczach, całkiem skutecznie oczyszcza i to jest tyle. Samo użytkowanie natomiast według mnie jest na bardzo niskim poziomie, nie daje mi przyjemności, więc skończę tę maseczkę w bólu i nigdy do niej nie wrócę.
    Zalety:
    • wycisza zaczerwienienia
    • oczyszcza zanieczyszczoną cerę
    • tanioszka
    Wady:
    • bardzo nieprzyjemnie i nierównomiernie rozprowadza się po cerze
    • super szybko wysycha, nawet kiedy jestem w wannie
    • silne uczucie mentolowego chłodzenia przy nakładaniu na twarz, co się mi nie łączy z pielęgnacją kojącą i odbiera relaks przy używaniu
    • zbyt gęsta formuła, która jest trudna do wyciśnięcia z opakowania i ześlizguje się z ręki po wyciśnięciu
    Medea05
    29 listopada 2021 o 9:40
    Sprawdza się
    Maskę Angry Cat kupilam na jakichs przecenach w sklepie Skin79. Mysle ze zamiast regularnej ceny 50zł zaplacilam jakies 29-33 zł? A dodam ze teraz np jest w promce za 25zł ;) (cyber monday, yay!) Jaki mialam plan na te maseczke? Chcialam 2w1, czyli ukojenie podraznien (jak obiecuje producent) plus poniewaz jest tu zielona glinka - mialam jednoczesnie "sprzątać" nią pory. I szczerze mowiac, poradzila sobie! #MOJA SKORA Mieszana, sucha na policzkach, ze skłonnościa do przetłuszczania się w strefie T. Do tego jest to cera trądzikowa, w "gorszych" czasach traktowana różnymi wysuszajacymi kremami przeciwtradzikowymi. Zimą zawodnik jest nawet gorszy - potrafi sie przesuszac na całym obszarze i wciaz zaskakiwac mnie tradzikiem ;) Latem z kolei lubi wydzielać dużo sebum i się "tłuścić". Do tego oczywiście zaskórniki, rozszerzone pory. Nie wiaodmo z czym walczyć najpierw;) #MASKA OPAKOWANIE Maska zamknięta jest z tubce, jedyny minus, ze to jest odkrecana tubka a nie na "klik" (wypadla mi z glowy nazwa zamkniecia:D). Łatwo się ja wydobywa, choć, przechodzac do KONSYSTENCJA trzeba czasem (albo zawsze) wstrzasnac opakowaniem bo maseczka zwłaszcza na poczatku moze się rozwarstwiać. Ja na poczatku mialam z tym straszny problem i strasznie mnie to denerwowalo. Z czasem albo sie dobrze wymieszalo albo to co sie mialo rozwarstwic wyplynelo wczesniej ;) Oprócz tego maseczka jest dosc gesta, przez co nie spływa z twarzy ale mimo to wciąż bardzo fajnie i przyjemnie się ja rozprowadza. ZAPACH jest taki mietowo - glinkowy. Na początku dość mocny, dlatego nie polecam maski osobom, ktore nie lubia mocnych zapachow. Niestety, tu jest mimo ze świeży i dosc przyejmny, to jednak bardzo intensywny. STOSOWANIE Maske stosowalam jako "srzatacz" porów, tj najpierw przecieralam oczyszczona juz twarz kwasem salicylowym, a potem nakladalam te maskę. Powiem Wam, ze to przynosilo rezultaty. Maskę trzymalam na twarzy jakies 20-30 minut, przy czym, gdy juz schla - nawilzalam ja aloesowa mgielka. Tak zeby nie wykrecilo mi twarzy ;D Dodam, ze po nalozeniu jest takie "uczucie chłodu" .Ja je lubię, ale nie każdy za tym rpzepada, dlatego zwroccie na to uwage przed zakupem. DZIALANIE + stosowana w wspomniany rpzeze mnie sposob widocznie zwęża pory + oczyszcza zaskorniki + wygładza cere + łagodzi podraznienia + koi stany zapalne, bardzo fajnie wycisza zmiany na twarzy + dziala przeciwbakteryjnie, zmiany ropne sa wysuszane i zanikaja Daje 5, bo mimo 2 minusow z opakowaniem i rozwarstwianiem tojest bardzo fajny kosmetyk, czesto przeze mnie stosowany.
    Zalety:
    • zweza pory
    • oczyszcza zaskorniki
    • wygladza
    • łagodzi podraznienia
    • koi stany zapalne, bardzo fajnie wycisza zmiany na twarzy
    • dziala przeciwbakteryjnie, zmiany ropne sa wysuszane i zanikaja
    Wady:
    • rozwarstwia sie
    • zamkniecie tubki mogloby byc inne
    • cena bez promocji