Toniki i hydrolaty

Oriflame NovAge, Skin Priming Essence Esencja tonizująca

• 31 maja 2024 o 23:42
    Przyjemna esencja.
    Esencja tonizująca zamknięta jest w poręcznej butelce. Konsystencja płynna. Wydajna. Zapach delikatnie wyczuwalny. Esencję stosuję po oczyszczeniu twarzy. Wklepuje palcami w twarz, szyję i dekolt. Szybko się wchłania. Nie pozostawia lepkiej warstwy. Po wchłonięciu nakładam serum i krem. Tonizuje skórę. Nie powoduje ściągnięcia i suchości. Skóra po użyciu esencji jest odświeżona, gładka, ujednolicona i wygląda na nawodnioną. Esencja lubię stosować w swojej pielęgnacji zwłaszcza rano. Skóra wtedy jest ukojona i ujednolicona. Skóra wygląda ładnie, świeżo i promiennie. Zalety: Odświeża Odżywia Regeneruje Nawilża Nie podrażnia skóry Konsystencja Szybko się wchłania Wydajna
  • 12 kwietnia 2023 o 9:39
    Fajna, ale droga
    Kupiłam tą esencję, ponieważ pewnego razu pojawiła się w katalogu w dużej promocji. Używałam jej w połączeniu z innymi kosmetykami do twarzy z serii Novage. Produkt ma konsystencję żelu, który nakładałam na wacik, a następnie na twarz - tak jak zwykły tonik. To, co wyróżnia tą esencję, to fakt, że ma się wrażenie nawilżenia . Toniki zwykle niwelują u mnie po prostu uczucie ściągnięcia skóry po umyciu twarzy, ale nie nawilżają jej zbytnio. Podsumowując: kosmetyk zdecydowanie warty uwagi, jednak z powodu wysokiej ceny nie wiem czy kupię go ponownie.
    Zalety:
    • nawilża i tonizuje lepiej niż zwykły tonik
    Wady:
  • 9 lutego 2023 o 15:01
    ok, ale nie jest niezbędna
    Na początku - w zgłoszeniu jest błąd, pojemność produktu to 150 ml, a nie 30ml. Esencja to połączenie toniku i żelu, ma delikatnie żelową konsystencję. Można nakładać palcami lub wacikiem ( ja tak właśnie robię ). Delikatnie pachnie. Szybciutko się wchłania. Nie lepi się. Po nałożeniu na skórę, daje uczucie nawilżonej i gładszej skóry, niweluje uczucie suchości po umyciu. Nie zauważyłam zmniejszenia porów, a na to liczyłam. Biorąc pod uwagę, że to dość drogi produkt ( ponad 50 zł obecnie ), to nie daje u mnie jakiś spektakularnych efektów ( tonik z Ziai za kilka złotych też nawilżał ). Dla sprawiedliwości dodam, że esencja jest bardzo wydajna, wystarczy klika kropelek, więc przy tej pojemności starczy na długo. Zużyję z przyjemnością, ale zakupu raczej nie ponowię, chyba że na jakiejś naprawdę dużej promocji. To nie jest dla mnie zły produkt, absolutnie nie, sądzę jednak, że efekty które daje są niewspółmierne do ceny ( albo inaczej - takie efekty można osiągnąć za pomocą produktu za kilka czy kilkanaście złotych ).
    dcr_x
    2 listopada 2022 o 14:59
    Solidny produkt
    Wydajny, łagodzący, tonizujący. Dobra baza pod inne kosmetyki. W promocji cena rewelacyjna. Jeden z najlepszych dostępnych kosmetyków w NovAge. Szkoda tylko, że kiedy spadł, uszczelka na czubku wypadła i rozlał się po podłodze :( Opakowanie mogłoby być solidniejsze.
    Zalety:
    • Działanie tonizujące i odświeżające
  • 15 października 2022 o 0:20
    uwielbiam tę serię
    Esencja o delikatnym aromacie, bardzo wydajny kosmetyk. Wystarczy odrobina na płatek kosmetyczny aby przetrzeć miejsca na twarzy , które są dla Nas problematyczne. Głęboko nawilża, wygładza, niweluje pory, odświeża.