WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Wody perfumowane damskie

W. Kruk Blue EDP

• 15 września 2021 o 8:34
    Niestety nie podpasowały mi
    Przede wszystkim na starcie chcę podkreślić piękna buteleczkę perfum, która dosłownie cieszy oko, jest mega elegancka. Atomizer mógłby tylko ciut delikatniej pryskać, a tak to jest super. Zapach szczerze ciężko mi określić, bo z jednej strony jest on taki wyrafinowany, a z drugiej jest on dla mnie taki słodki. Wyczuwam nutę cytrusów, która nie jest w żaden sposób orzeźwiająca, tylko stonowana w akompaniamencie czegoś słodkiego. Czy podoba mi się? No raz bardziej, raz mniej, na pewno nie jest to zapach, którego mogłabym używać codziennie. Zapach nie utrzymuje się jakość rewelacyjnie patrząc na to ile kosztuję. Z tą trwałością to bywa u mnie różnie - raz jest super i 12 h a i tak czuję delikatnie końcowe nuty, na które muszę wytężyć swe zmysły, a raz po 1 h nie czuję totalnie nic. Nie wiem czym to jest spowodowane. Tak uśredniając kilka zapisów moich dotyczących czucia zapachu to 3-4 h czuć bardzo dobrze, 4-6 h zapach praktycznie znika, ale tak jak wspominałam, czasem były wyjątki na plus, jak i na minus. Kwestia wydajności - no całkiem w porządku, nie ubywa tego produktu strasznie dużo po 1 aplikacji, więc produkt też się nie skończy z dnia na dzień. Czy polecam? Hmm, no nie bardzo chyba z racji na tą trwałość, a patrząc na cenę to jest przepaść.
    Zalety:
    • ciekawy dobór zapachowy
    • eleganckie opakowanie
    • wydajność w porządku
    Wady:
    • średnia trwałość
    • atomizer czasem za mocno zaaplikuje produkt
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    peppa5
    15 stycznia 2021 o 16:10
    Słoneczna woń
    Zapach bardzo letni, kojarzący się z pobytem nad morzem. Lekko morski, słoneczny, bardzo ciepły, ale nie słodki. Jest subtelny, ale utrzymuje się długo na skórze. Eleganckie opakowanie sprawia, że jeszcze przyjemniej się go używa.
    Zalety:
    • słoneczna woń
    • subtelny
    • trwały
    • eleganckie opakowanie
    W perfumerii
  • 21 grudnia 2020 o 9:37
    Zapach kobiety
    Najpiekniejszy zimowy zapach. Nowoczesny i przejrzysty, jak błękitny diament. Zapach @wkruk1840 skomponowany jest ze świeżości morskich fal, ciepła aksamitnego piasku dopełniony bezkresem horyzontu. Piękny kobiecy zapach. Długo utrzymuje się na skórze. Nuty głowy: cytrusy, zielone liście, jabłko Nuty serca: róża, cynamon, drzewo cedrowe Nuty bazowe: wanilia, piżmo, bursztyn
  • 14 lutego 2020 o 9:44
    Ładne i trwałe!
    Perfumy otrzymałam w prezencie i po kilku użyciach bardzo je polubiłam. Zapach jest ciepły, nieduszący, ale dość intensywny. Nie wiem do czego porównać te perfumy, ale najbardziej kojarzą mi się z latem i morskimi falami. Są wydajne i mają ładne opakowanie, choć dla mnie lekko przesycone, bo tabliczka jest z mosiądzu. Cena trochę odstrasza, ale zważając na ich jakość to warto zainwestować.
    Zalety:
    • ciepły zapach
    • przypomina lato
    • ładne opakowanie
    • trwałe
    • wydajne
    vronov
    22 stycznia 2020 o 12:40
    Sycylia
    Ten zapach kojarzy mi się z Sycylią - morska bryza, cytrusowe drzewka i świeżość. Zapach idealny na lato. Bardzo mocno cytrusowy . Przypomina mi Light Blue od Dolce & Gabbana. Na skórze utrzymuje się bardzo długo. Sam flakonik jest przepiękny, tabliczka na której umieszczona jest nazwa zapachu jest tabliczką jubilerską z prawdziwego mosiądzu.
    Zalety:
    • mocno cytrusowy zapach
    • trwałość
    Wady:
    • zapach nie na każdą porę roku
    Otrzymałam do testów od marki/producenta

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie