Cienie do powiek

Revolution Beauty (Makeup Revolution) Revolution x Alexis Stone, The Transformation Palette Paleta cieni do powiek

• 4 listopada 2020 o 23:37
    Budżetowa opcja dla sroczek
    Mam sporo paletek od Revolution, kuszą niskimi cenami i różnorodną kolorystyką paletek, których jakość również jest bardzo różna - jedne to perełki wśród swojej półki cenowej, ale są też i buble. Ta jest obok Soph X Extra Spice subiektywnie moją ulubioną, a obiektywnie uważam, że to najlepsza jakościowo paletka Revolution, którą mam i wciąż nie dowierzam, że ta firma wypuściła coś aż tak dobrego. To samo Revolution, które potrafi puścić do sprzedaży rozwartrwiające się korektory i to cudo, które według mnie nie wypada źle nawet Mamy 7 cieni o wykończeniu brokatowym o lekko mokrym połysku. Według mnie największe wrażenie robią jako toppery, w połączeniu z cieniem potrafią symulować wygląd typowy dla luksusowych i droższych pigmentów. Odcienie wyglądające na zdjęciach na białe są w rzeczywistości transparentne z różnokolorowym połyskiem. Numer jeden połyskuje na jasny brzoskwiniowy róż, numer cztery opalizuje na jasnozielono-turkusowy kolor przypominający zorzę polarną. Te dwa odcienie mają wspaniały połysk sprawiający wrażenie mokrego. Odcień numer siedem to też transparentny odcień o złotym połysku, ale tutaj już blask jest trochę bardziej stonowany i nie tak bijący po oczach. Reszta odcieni może być określona jako duochromy. Dwójka - ceglana czerwień/ciemna pomarańcz z mocnymi drobinkami w kolorze turkusowym i błękitnym; trójeczka - dośc modny ostatnimi czasy brąz o wielowymiarowymi, bardzo mocnym i z "mokrym" wykończeniem połyskiem wahającym się od odcieni błękitu po jasny fiolet - mój absolutny faworyt w tej paletce. Albo może i szóśtka. Szóstka też jest niesamowita - brąz o połysku turkusowo-złotym, mniej "mokrym", za to bardziej zbitym. Najsłabszym ogniwem paletki jest odcień nr 5 ciemnoniebieski, kobaltowy - pigment kolorystyczny się rozwarstrwia, są w nim drobinki, których połysk jest ledwo zauważalny. Coś a la tanie cienie z lat 80tych, ni to matowe, ni to metaliczne, ni to brokatowe - rozwarstrwiające się drobiny brokatu o słabym połysku. Może producenci będą się tłumaczyć, że to celowo, tak "vintage", ja tego cienia praktycznie nie używam, mam lepsze jakościowo cienie w tym kolorze i o brokatowym/metalicznym wykończeniu. Mimo to wybaczam to paletce, bo reszta cieni jest obłędna. Można ją kupić w cenie regularnej 50 zł, często na wyprzedaży kosztuje grosze, a można wykonać nią niesamowite połyskliwe makijaże niegorsze niż przy użyciu profesjonalnych sypkich pigmentów.
  • 18 lipca 2020 o 21:15
    Moja ulubiona paleta
    Jest to moja ulubiona paleta. Ma cienie, które można użyć zarówno jako cieni do powiek i jako rozświetlaczy. Błysk jest niesamowity, pigmentacja na naprawdę wysokim poziomie. Dodatkowo efekt jest długotrwały. Świetnie się pracuje z tymi cieniami, łatwo się je aplikuje, pięknie prezentują się zwłaszcza poświata poszczególnych kolorów. Można ją dostać w internecie w bardzo niskiej cenie <3
    Zalety:
    • świetna pigmentacja
    • zastosowanie jako cienie do powiek i rozświetlacze
    • niska cena
    • trwały efekt