Pasty do zębów

Dentalux Toothpaste with Active Charcoal Pasta do zębów z aktywnym węglem

Her666
    2 listopada 2024 o 23:12
    Zwykła pasta w czarnym kolorze
    Produkt zamknięty w plastikowej miękkiej tubce w czarnym kolorze jak również pasta , która jest dość rzadka i mało wydajna. Po umyciu zapach mięty jest znikomy, a sama pasta po kilkunastu użyciach ani trochę nie wybieliła zębów oraz nie usunęła kamienia nazębnego. Jest tania ale nie jest dobra..
  • 2 lipca 2024 o 17:53
    Pasta z węglem aktywnym
    Pasta ma czarny kolor. Bardziej mam wrażenie ze pozostawia ten kolor na zębach aniżeli miałaby je wybielać. nie odświeża jamy ustnej i nie pozostawia świeżego przyjemnego oddechu. Co do kamienia nazębnego również nic się nie zmieniło.
  • 12 września 2023 o 9:16
    Pasta z aktywnym węglem
    Pasta znajduje się w miękkiej tubce, co ułatwia jej wyciskanie. Tubka ma szeroką zakrętkę, więc może samodzielnie stać na półce. Pasta ma czarny kolor, w czasie mycia zmienia się w szary. W moim odczuciu pasta ma bardzo delikatny smak, brakuje mi w niej orzeźwiającej mięty, przez co uczucie świeżości w jamie ustnej jest zbyt krótkotrwałe. Pasta dość dobrze się pieni, a piana swobodnie dociera do trudno dostępnych miejsc. Pasta skutecznie czyści zęby, usuwa osady i naloty na zębach. Nie zauważyłam efektu wybielenia. Pasta nie podrażnia dziąseł, nie piecze, jest bardzo łagodna. Mnie ta pasta nie zachwyciła, wolę te mocniejsze, po których świeżość w jamie ustnej pozostaje na długi czas. Jak dla mnie jest przeciętna i nie mam w planach jej ponownego zakupu.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie
    • Dobrze się pieni
    • Nie podrażnia dziąseł
    • Niska cena
    Wady:
    • Bardzo krótkotrwałe uczucie świeżości
    • Brak efektu wybielenia
  • 4 października 2022 o 7:24
    Mogło być lepiej
    Pasta do zębów, to według mnie nie tylko sprawne mycie, ale również świeży oddech. Dentalux z aktywnym węglem, to produkt dość dobrej jakości, jeśli patrzeć na jego cenę. Osobiście uważam, że są marki, które oferują nieco lepsze rozwiązania i świetne efekty, ale Dentalux aż tak bardzo nie odstaje. Poprzez zawartość węgla, pasta ma czarny kolor, jest bardzo gęsta i średnio się pieni (zależne od ilości na szczoteczce, ale mówimy o rozsądnych porcjach). Dobrze myje zęby, zostawiając je jakby delikatnie bielsze i czystsze. Mogę się przyczepić tylko do czasu, przez jaki czuć świeżość w jamie ustnej, gdyż uważam go za zbyt krótki. Ogólnie średni produkt w średniej cenie.
    Zalety:
    • Wybielanie
    Wady:
    • Krótki czas poczucia świeżości
    W strefie wolnocłowej
  • 2 października 2022 o 22:35
    Nic specjalnego
    Ta pasta to nic świetnego. Myje zęby, ale nie zauważyłam efekty wybielania czy wpływu na powstawanie kamienia nazębnego. Faktycznie jest delikatna, nie szczypie w język, ale też słabiutko się pieni i jest mało wydajna. Plus za dużą nakrętkę. Więcej jednak jej nie kupię.
    Zalety:
    • delikatna
    • wygodne opakowanie, duża nakrętka
    Wady:
    • słabo się pieni, mało wydajna
    • brak wybielania i wpływu na powstawanie kamienia