Kremy uniwersalne

Evelom Moisture Cream Krem nawilżający

Iwona_C
    11 czerwca 2024 o 12:48
    Świetnie działający krem w pieknym opakowaniu z nieco zawyżoną ceną i składem do niewielkiej poprawki.
    Krem to produkt z świątecznego limitowanego boxa od Lookfantastic . Już samo opakowanie zachwyca swoją elegancją i prostotą a działanie kremu jest naprawdę super, choć cena wydaje mi się nieco zawyżona, a skład nadawałby się do niewielkiego retuszu. Opakowanie kremu jest naprawdę bardzo eleganckie słoiczek wykonany jest z białej ceramiki a wszystkie dodatki są w złotym kolorze, w tym duże logo Eve Lom i złota zakrętka. Nowy produkt posiada kartonik ochronny na którym zawarte są niezbędne informacje dotyczące kremu. Pojemność standardowa 50 ml. Konsystencja jest bardzo leciutka, aksamitna i kremowa w jasno beżowym kolorze. Zapach taki jak lubię i chyba pojawiający się w większości tych kosmetyków z wyższej półki, pochodzi on z naturalnych olejków eterycznych wyczuwalne to są nuty zarówno kwiatowe jak i ziołowe. Skład jest bogaty, ale nie idealny a przy takiej cenie chciałabym żeby już nie było tu żadnych dodatków typu edta czy fenoksyetanol które niestety się pojawiają. Reszta to składniki przyjazne naszej skórze: gliceryna, nawilżają lecytyna, cy bezwonny ksylitol, olejek abisyński, olej z nasion słonecznika, wyciąg z owoców brzoskwini, wyciąg z szanty zwyczajnej, witamina E, kwas hialuronowy, olejek lawendowy, ekstrakt z liści rozmarynu, olejek eteryczny cytrynowy, olejek kolendrowy, olejek z trawy cytrynowej, olejek z mięty pieprzowej, olejek neroli, olejek z owoców werbeny, ekstrakt z liści mięty, olejek geraniowy, olejek paczulowy, olejek rumiankowy, olejek kadzidłowy. Krem nie dość że jest bardzo komfortowy w użyciu to robi dobrą robotę. Świetnie się wchłania, nie pozostawia po sobie żadnego lekkiego filmu, ładnie rozpromienia cerę, mocno ją wygładza i nadaje jej miękkości. Dobrze współpracuję z wszystkimi kosmetykami jakie przy nim używałam, zarówno pielęgnacyjnymi jak i kolorowymi. Nigdy nie wszedł mi w żadne reakcje typu ważenie czy rolowanie. Świetnie spisuje się jako baza pod makijaż, to mocne wygładzenie cery sprawia że podkład dobrze się rozprowadza a makijaż cały dzień prezentuje się idealnie. Do samego działania pielęgnacyjnego również nie mam żadnych zastrzeżeń. Skóra jest aksamitna w dotyku, ma zwiększone napięcie, jest świetnie odżywiona i nawilżona. W zasadzie to po dwóch tygodniach systematycznego stosowania zauważyłam jej odmłodzenie w postaci zwiększenia jej elastyczności mięsistości i sprężystości. Cały owal twarzy przy stosowaniu kremu wygląda znacznie lepiej. Podczas całego czasu stosowania nie wystąpiły u mnie żadne podrażnienia, reakcje alergiczne czy objawy zapychania cery. Wydajność jest średnia mimo pojemności 50 ml ten krem dość szybko mi schodził ze słoiczka, Nie wiem może tak mi odpowiadał że waliłam na twarz zbyt dużą ilość. Wadą jest również samo opakowanie mimo że wygląda elegancko, to rant pod załamaniem gwintu powoduje że krem który tam się znajduje w zasadzie jest nie do wybrania, trzeba go wygrzebywać patyczkiem bądź szpatułką. Kolejną wadą jest cena która niestety al do najniższych nie należy cena regularna ponad 500 zł, z promocjami raczej ciężko. Podsumowując piękne opakowanie świetne działanie skład nie do końca idealny a cena zdecydowanie zawyżona. Czy zakupie ponownie nie wiem, może w dobrej promocji, z przyjemnością będę stosować również ten produkt jeśli dostanę go w prezencie.
    Zalety:
    • lekka aksamitna konsystencja
    • śliczny zapach naturalnych olejków eterycznych
    • natychmiastowo się wchłania, nie pozostawia kleistego filmu
    • dobrze współpracuje z innymi kosmetykami, sprawdza się pod makijaż
    • wygładza, zmiękcza skórę, sprawia że jest bardzo przyjemna w dotyku
    • świetnie nawilża, odżywia i regeneruje cerę
    • zwiększa elastyczność, mięsistość i sprężystość skóry
    • dużo olejków i substancji aktywnych w składzie
    • nie uczula i nie zapycha cery
    • śliczne opakowanie
    Wady:
    • skład nie do końca idealny
    • wysoka cena
  • 25 września 2020 o 22:33
    Moc nawilżenia
    Cudowny krem, jeden z najlepszych jakie używałam. Konsystencja jest bardzo aksamitna. Używam na noc oraz na dzień pod makijaż. Świetnie się utrzymuje na każdym podkładzie, twarz się nie wyświeca, komfortowo się nosi. Bardzo napina skore, uelastycznia i dogłębnie nawilża.
    Zalety:
    • duza dawka nawilżenia skory
    • uelastycznia i napina
    • nadaje się pod makijaż pod każdy podkład który używam (Mac, estee lauder, krem bb z Missha, eveline matujący, YSL all hours)
    Wady:
    • wysoka cena
    • mało wydajny - mam pojemność 50ml, używam od 1,5 miesiąca i zostało się mniej niż połowa
    U konsultantki