Szampony do włosów

Miodowa Mydlarnia Szampon w kostce `Miód i żurawina`

• 14 listopada 2023 o 16:31
    Idealny szampn
    Przy wyborze szamponu najważniejszy jest dla mnie efekt oczyszczania/mycia włosów i skóry głowy oraz brak podrażnienia skóry. To są dla mnie elementy must-have. Mam niepokorne włosy i wrażliwą skórę. Z ciekawością sięgnęłam po szampon w kostce (trochę bez przekonania do tego typu szamponów). I tu pozytywne zaskoczenie! Kostka jest twarda, ale bardzo się pieni i świetnie rozprowadza na włosach. Bardzo nie lubię szamponów, które się nie pienią. Zapach - łagodny zapach żurawiny (bardzo przyjemny). Szampon świetnie oczyszcza włosy (a to jego podstawowe zadanie), a przy tym jest bardzo delikatny. Nie przesusza skóry głowy ani włosów. Nie plącze włosów, łatwo się po nim rozczesują. Nie ma potrzeby używania dodatkowej odżywki do rozczesywania włosów. Świetny produkt.
    Zalety:
    • działanie - dobrze myje, włosy są po nim gładkie i dobrze się rozczesują
    • dobry skład
  • 7 stycznia 2022 o 11:15
    Świetny
    Pierwszy raz kupiłam ten szampon mniej więcej rok temu. Szukałam czegoś łagodnego do codziennego oczyszczania skóry głowy i włosów, byłam też ciekawa, jak sprawdzi mi się szampon w kostce. Wybór padł na ten produkt i... przepadłam. Szampon pieni się jak szalony, czego zupełnie się nie spodziewałam. Jest łagodny dla skóry głowy, jednocześnie dobrze ją oczyszczając. Raz czy dwa zdarzyło się, że w pośpiechu nie nałożyłam odżywki - mimo tego włosy po wysuszeniu wyglądały dobrze, nie miałam też problemu z rozczesaniem ich. Dużym plusem jest też wydajność: jedna kostka wystarczyła mi na ok. 4 miesiące niemal codziennego używania. Bardzo podoba mi się również jego słodko-cierpki zapach. Na uwagę zasługuje też opakowanie - wygodna metalowa puszka, która nie zajmuje dużo miejsca ani w łazience ani w kosmetyczce (podczas weekendowego wyjazdu szampon sprawdził mi się też świetnie zamiast żelu pod prysznic). Obecnie, po kilku miesiącach testowania innego łagodnego szamponu, wróciłam do Miodowej Mydlarni i na pewno kupię ten produkt jeszcze nie raz.
    • działanie
  • 16 lutego 2021 o 12:38
    Świetny!
    Pierwsze szampony w kostce jakie miałam to te łatwo dostępne i tanie z Isany w Rossmannie. Uważałam, że są wydajne i łatwo się pienią, ale ten szampon przebija je totalnie, dla mnie jest rewelacyjny! Zalety: - świetne opakowanie, pierwszy szampon możemy kupić w metalowym pojemniku, a kolejne już w papierowych opakowaniach - cudowny zapach, realnie czuć miód i żurawinę, prawdziwe i naturalne zapachy, a nie syntetyczne aromaty - WSPANIALE się pieni, nie trzeba mocno trzeć - piana pojawia się szybko, jest przy tym bardzo wydajny - jest łagodny dla skóry głowy, a przy tym radzi sobie z domyciem również olejów - włosy nie plączą się Wady: - niestety, jak na szampon to uważam, że regularna cena jest dość wysoka To naprawdę świetny kosmetyk zero waste. Moje cienkie włosy go bardzo polubiły, jest wydajny i niezwykle przyjemny w użytkowaniu. Może skuszę się na inne wersje, jednak cena regularna nieco mnie odstrasza przed regularnym kupowaniem go jako jedynego szamponu. -
  • 24 listopada 2020 o 22:14
    Świetny, łagodny szampon!
    Uwielbiam ten szampon! Przy zakupie kierowałam się łagodnym składem oraz ty, że produkt jest w kostce - less waste to to, na czym mi zależy. Szampon posiada łagodne detergenty, bardzo przyjazny, naturalny skład oraz świetnie się pieni. Zapach przypomina mi żurawinowe ciasteczka - cudowny! Moje wysokoporowate włosy się po nim nie puszą, babyhair nie odstają. Z pewnością do niego wrócę (o ile kiedykolwiek się skończy, przy używaniu 1-2 razy w tygodniu przez kilka miesięcy nadal jest go ponad połowa, co widać na zdjęciu.)
    Zalety:
    • naturalny skład
    • łagodne detergenty
    • brak plastikowego opakowania
    • przepiękny zapach
    • dobrze domywa skórę głowy
    • włosy się nie puszą
    Wady:
    • dość wysoka cena
  • 24 czerwca 2020 o 11:42
    Chyba nie dla mnie
    Szampon ma super skład, dobrze się pieni i jest fajnie zapakowany (puszka), ale niestety bardzo obciąża mi włosy. Chyba będę musiała sięgnąć po wersję z węglem.