WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Kremy i maski do rąk

Floslek Masełko do rąk anti-aging `Wanilia`

• 5 lutego 2024 o 17:28
    Zdecydowanie nie
    Krem zachęca uroczym opakowaniem, jednak jest to tylko chwyt marketingowy. Krem nie ma ani działa anti-aging (ma mieć je tylko przez naturalne oleje, lepiej już sobie kupić olej z pestek migdałów) ani nie nawilża. Konsystencja jest bardzo bardzo płynna, zazwyczaj wypływa za duża ilość produktu z opakowania. Zapach jest przyjemny, ale mało ma wspólnego z prawdziwą wanilią, jest bardzo podobny do ziaji capuacu. Rzadki, wodnisty krem, nie nadaje się na zimno, producent twierdzi, że chroni przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi i wprowadza w błąd. Jedyny efekt jaki widzę to to że skóra jest gładsza, nie jest w ogóle głębiej nawilżona, nadal jest popękana i czerwona
    Zalety:
    Wady:
    • Bardzo rzadki
    • Nie nadaje się na wiatr ani zimno
    • Dłonie są nadal popękane i suche
  • 2 grudnia 2023 o 13:47
    Słodki w środku i na zewnątrz
    Jestem fanką waniliowych zapachów, nie mogłam przejść obojętnie obok tego masełka. Ciepła szata graficzna w krówki przykuła moją uwagę podczas jednego z wyjść do rossmanna i postanowiłam je przetestować. Opakowanie zamykane na klik nosiłam w torebce parę tygodni i ani razu samo mi się nie otworzyło, co mogłoby się źle skończyć dla reszty jej zawartości. Ma gładką, dość tłustą, ale lekką konsystencję i kremowy kolor. Zapachem przypomina mi budyń waniliowy, bajeczna i bardzo intensywna woń. Dobrze rozprowadza się po dłoniach i wchłania relatywnie szybko, pozostawiając na skórze cienką warstwę ochronnego tłuszczu. Sprawdzało mi się ono w jesień i zimę, a szczególnie na dworze, gdy towarzyszyły mi bardziej wymagające warunki pogodowe i skóra potrzebowała ratunku na mrozie i wietrze. Nie było tutaj efektu 'Wow' jak przy aptecznych specyfikach, które stworzone są do ekstremalnych temperatur, ale dłonie poczuły się i tak wystarczająco zaopiekowane ;) W środku, w temperaturach pokojowych można jeszcze było zauważyć, że słodki aromat wanilii utrzymuje się na dłoniach naprawdę długo. Zdecydowanie nie jest to kosmetyk dla osób preferujących neutralniejsze gamy zapachowe, w moim mieszkaniu pachniało niemal jak w cukierni. Jest z niższej półki cenowej i jest stosunkowo wydajne, wystarczyło mi na parę tygodni codziennego stosowania. Produkt jest dobrze dostępny, oprócz wyżej wspomnianej drogerii miałam jeszcze okazję zobaczyć go chociażby na poczcie.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • ok działanie
    • niska cena
    • wysoka dostępność
    • nie zawiodło mnie opakowanie, które przy okazji jest przeurocze
  • 1 kwietnia 2023 o 22:56
    Polecam dla wielbicielek wanilii
    Bardzo lubię zapach wanilii więc często sięgam po produkty o tym zapachu. Na masełko trafiłam przy okazji jakieś promocji w Rossmanie i stwierdziłam, że spróbuję. Moje dłonie potrzebują naprawdę dobrego i długiego nawilżenia. To masełko mi to zapewnią. Dłonie po nim są gładkie, mocno nawilżone i pięknie, slodko pachną. Przy okazji dobrze też działa na paznokcie i skórki. Używam go już od jakiegoś czasu i zdecydowanie widzę poprawę kondycji skóry dłoni.
    Zalety:
    • dobrze nawilża,
    • pięknie pachnie,
  • 2 lutego 2023 o 10:21
    Prawdziwy skarb na zimowe, chłodne dni
    Masełko cudownie nawilża i odżywia skórę dłoni, pozytywnie wpływa również na paznokcie i skórki wokół nich. Ma poręczne opakowanie, z którego wygodnie się aplikuje. Ma bardzo intensywny zapach, który długo się utrzymuje. Dla mnie wadą jest jednak jego tłusta konsystencja - nie jestem cierpliwa, a czas, który musi upłynąć od nałożenia go na dłonie do wchłonięcia się, jest dość długi i uniemożliwia korzystanie z laptopa czy telefonu komórkowego. Zapach wanilii jest tutaj bardzo intensywny, czuję się jak w kuchni podczas szykowania wypieków na Boże Narodzenie! Jest słodki, nieco korzenny, może trochę jak lody waniliowe... Zwykle produktom z tej serii daję 4 gwiazdki, ale temu przyznam 5 ze względu na kompozycję zapachową, podobnie jak masełku różanemu! Kupię ponownie.
    Zalety:
    • nawilża i odżywia dłonie
    • pięknie pachnie
    • wydajny
    • poręczne opakowanie
    Wady:
    • zbyt tłusty
    • długo się wchłania
  • 25 stycznia 2023 o 21:00
    Waniliowe masełko do rąk, przeciw starzeniu się skóry od FlosLek.
    Masełko przyciągnęło moją uwagę uroczym opakowaniem w krówki oraz tym, że jest małe i poręczne. Ma przyjemny, nienachalny zapach wanilii i kokosu, który pozostaje na skórze dłoni. Konsystencja jest, jak dla mnie, trochę za rzadka ale w końcu to nie krem tylko masełko. Jeśli użyjemy za dużo produktu, to nie wchłonie się on całkowicie i dłonie będą trochę tłuste, także polecam używać z umiarem. Skóra jest nawilżona ale nie zauważyłam aby zapobiegał starzeniu. Ogólnie oceniam na plus, lubię wyciągać go z torebki i smarować nim ręce.
    Zalety:
    • cudowne opakowanie
    • piękny zapach pozostający na dłoniach
    • mocno nawilża
    Wady:
    • nie wchłania się całkowicie