Naprawdę znakomity produkt. Nie mam mu nic do zarzucenia, mnie sprawdza się doskonale.
Konsystencja - lekka, przez co wchłania się sprawnie, jeżeli nałożymy odpowiednią, niewielką ilość produktu. Dosłownie kropla wystarczy, by dłonie były odpowiednio nawilżone. Jeśli nałożymy go za dużo, to potrafi nadmiernie otłuścić skórę, dlatego trzeba uważać, by z nim nie przesadzić. Jest zatem bardzo wydajny, a jednocześnie skuteczny. Znakomicie nawilża, odżywia, wygładza skórę. Jest naprawdę jedwabista po wmasowaniu produktu, a co najważniejsze, ten efekt nie jest krótkotrwały, wręcz przeciwnie! Dłonie są wypielęgnowane przez kilka godzin, otulone delikatną warstewką produktu, która chroni skórę, ale nie zostawia tłustych śladów. Myślę, że sprawdzi się zarówno dla skóry mniej wymagającej, jak i tej skrajnie suchej, wystarczy go stosownie dawkować. Ja na noc stosuję trochę większą ilość produktu i rano budzę się z naprawdę aksamitną skórą. Wspaniały efekt.
Opakowanie - tutaj troszkę gorzej, jednak w tej cenie i z takim fenomenalnym działaniem, wybaczam temu kosmetykowi drobne mankamenty. Tuba jest solidna, odpowiednio miękka, nic się nie odkleja, wygląda estetycznie przez cały czas użytkowania, za wyjątkiem samego korka. Pod zatrzaskiem lubi zebrać się odrobina produktu i czasem nieestetycznie zaschnąć. Nie jest to jakiś duży problem, raz na kilka dni wystarczy przetrzeć chusteczką i już, wygląda znowu dobrze. Z zewnątrz opakowanie prezentuje się estetycznie, więc naprawdę można przymknąć oko na taką drobnostkę.
Zapach produktu jest delikatny, lekko ziołowy, taki zapach czystości? Nie wiem jak go opisać. Mnie się bardzo podoba, jest naprawdę subtelny, jedynie lekko wyczuwalny, więc nie powinien stanowić dla nikogo problemu (chyba że ktoś jest skrajnym wrażliwcem).
Wyrazy uznania ode mnie za skład. Aktywnymi substancjami pielęgnującymi są olej sojowy, z kiełków pszenicy, masło shea, mocznik (5% zawartości produktu), gliceryna, pantenol. Bez kontrowersyjnych konserwantów, naprawdę, piękna kompozycja ingrediencji. A jednocześnie jaka skuteczna! I w jakiej cenie! Rewelacja. :)
Zalety:
- konsystencja - odpowiednio wyważona, nie za lekka, nie za tłusta
- genialne działanie nawilżające
- szybkie wchłanianie
- uczucie odżywienia i zabezpieczenia skóry
- znakomita wydajność
- długotrwałe działanie
- estetyczna tuba
- delikatny zapach
- naturalny skład z 5% mocznika
- uniwersalny - sprawdza się zarówno jako krem na noc, jak i na dzień
Wady:
- czasem odrobina produktu wycieknie do korka - można by poprawić otwór do dozowania