Kremy i maski do rąk

Avon Cannabis Sativa Oil, Restore & calm Hand & Body Balm Kojący balsam do rąk i ciała z olejem konopnym

• 17 października 2023 o 13:40
    Przyjemne wygładzenie skóry
    Konsystencja oraz zapach są bardzo przyjemne dla skóry i nosa. Produkt jest w poręcznym opakowaniu co pozwoli nam mieć go zawsze przy sobie. Zauważyłam znaczne wygładzenie skóry
  • 1 czerwca 2023 o 19:07
    Dobrze nawilża
    Kojący balsam do rąk i ciała z olejem konopnym to produkt, który postanowiłam przetestować ze względu na swoją suchą i wrażliwą skórę. Po kilku tygodniach regularnego stosowania, mam mieszane uczucia na jego temat. Konsystencja balsamu jest gładka i kremowa, co ułatwia rozprowadzenie produktu na skórze. Po aplikacji, balsam szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej lub lepkiej warstwy. To duży plus, zwłaszcza dla osób, które nie lubią uczucia ciężkości na skórze po nałożeniu produktu. Jednak nie mogę również przejść obojętnie nad zapachem tego balsamu. Osobiście uważam, że zapach jest zbyt intensywny i chemiczny. Nie jestem fanką tego typu zapachów, więc był to pewien minus dla mnie. Warto jednak zaznaczyć, że zapach jest kwestią subiektywną i innym osobom może się podobać.
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
  • 4 stycznia 2023 o 16:46
    Przyjemny, kojący i nawilżający balsam
    Kosmetyku używałam w charakterze balsamu do ciała. Co prawda producent na opakowaniu wskazuje, że jest to balsam do rąk i ciała, ale mi jakoś tak bardziej pasował jako balsam do ciała. Chyba dlatego, że jako krem do rąk wydał mi się zbyt lekki i delikatny, szczególnie jak na kosmetyk który stosowałam w okresie bądź co bądź zimowym. Balsam zamknięty jest w plastikowej tubce o pojemności 150 ml, wyposażonej w nakrętkę typu "klik". Dość niewielka pojemność jak na balsam do ciała. Niestety nakrętka nie zawsze się ładnie zamykała na "klik", czasami musiałam włożyć trochę siły w dociśnięcie jej. Balsam ma delikatny zapach, jak dla mnie troszkę dziwny, ale nie mogę powiedzieć, że nieprzyjemny. Po prostu jest mi nieznany, z niczym mi się nie kojarzy. Być może jest to typowy zapach oleju konopnego, który jest składnikiem balsamu, ale jako że była to moja pierwsza przygoda z kosmetykiem z olejem konopnym, to nie mam porównania. Balsam ma konsystencję lekkiego kremu, jest dość wydajny i bardzo łatwo się rozsmarowuje. Wchłania się w zasadzie natychmiastowo, nie zostawia żadnej tłustej ani lepkiej powłoki. Było to jego dużą zaletą, bo mogłam wsmarować balsam w ciało i za chwilę już się ubierać, bez ryzyka pobrudzenia ubrań. Pomimo swojej lekkości jest skuteczny w nawilżaniu. Od razu po posmarowaniu zaczynałam odczuwać przyjemne ukojenie skóry i uczucie to utrzymywało się długotrwale. Bardzo przyjemne uczucie. Podsumowując, balsam naprawdę jest skuteczny. Szkoda, że ma taką małą pojemność, przydało by się nieco więcej tej przyjemności :) Z pewnością jeszcze do niego wrócę.
    Zalety:
    • bardzo szybko się wchłania nie pozostawiając ani tłustej, ani lepkiej powłoki
    • skutecznie koi i nawilża skórę
    Wady:
    • wadliwa nakrętka, która nie zawsze chciała się zamknąć na "klik" (może to akurat mój egzemplarz był wadliwy)
    • mała pojemność opakowania, przydało by się chociaż to 200 ml
  • 7 maja 2022 o 10:58
    Świetny i wielofunkcyjny balsam
    Używam tego balsamu do całego ciała. Moja sucha skóra wymaga specjalnej pielęgnacji, która ją ukoi i odżywi. Kupując ten krem, liczyłam że się sprawdzi, przez swój skład, a dokładnie olej konopny. Nie myliłam się. Balsam świetnie się sprawdził w moich suchych i problematycznych miejscach, jak kolana i dłonie. Spierzchnięta skóra i przesuszona to u mnie codzienność. Ten balsam pomógł mi ją wyleczyć, za co jestem ogromnie wdzięczna marce Avon. Krem ma lekką konsystencję, łatwo się wchłania. Polecam bardzo.
  • 13 stycznia 2022 o 19:39
    Świetny
    Balsam ma wygodne opakowanie w postaci tubki z zamknięciem na klik. Balsam charakteryzuje się przyjemnym i delikatnym zapachem. Konsystencja świetnie się rozprowadza, nie pozostawia smug i dość szybko się wchłania - nie pozostawia lepkiego i tłustego filmu co jest zaletą. Balsam pozostawia skórę nawilżoną oraz gładką. Przy skórze mocno przesuszonej, po zastosowaniu czuć ulgę . Produkt wydajny.