Kremy na noc

Alterra Sleeping Cream Krem na noc z kwasem hialuronowym

• 18 kwietnia 2021 o 0:37
    Świetny!
    Jestem w ogromnym szoku. Krem kupiłam na promocji, nigdy wcześniej nie zwróciłam na niego uwagi. Bardzo dobrze się wchłania, rano buzia wypoczęta, gładka i nawilżona :) na pewno pozostanie ze mną na dłużej . Dziwi mnie, ze tak dobry produkt w sklepie znajduje się na najniższej półce
    Zalety:
    • nawilża
    • gładka i promienna cera
    • wygodne opakowanie
  • 14 marca 2021 o 0:30
    Mieszane uczucia
    Bardzo lubię markę Alterra, jednak ich kosmetyki to dla mnie trochę loteria - jeden jest świetny, inny tragiczny. Ten krem bardzo pozytywnie mnie zaskoczył na początku, ale później coś dziwnego zaczęło się dziać. Mam cerę trądzikową i wrażliwą, w momencie w którym zaczęłam używać tego kremu moja twarz była w całkiem dobrym stanie. Krem nie zapychał, wszystko było w porządku, jednak przyszedł czas na okres, i jak to zwykle bywa w tym czasie - trochę mnie wysypało na twarzy. Ale to normalne! Nie sądzę, by ten krem przyczynił się do tego wysypu, ale zaczął mnie wtedy bardzo podrażniać. Skóra piekła mnie do takiego stopnia że musiałam zrobić sobie od niego przerwę. Wróciłam do niego gdy już zaleczyłam swoją cerę, znowu było wszystko dobrze do czasu kolejnego okresu. Ponownie ten kosmetyk zaczął mnie podrażniać i to bardzo. Trochę się z nim męczę, chcę go zużyć do końca bo nie jest taki zły, ale trochę krzywdy potrafi zrobić. Ale nie moge nie wspomnieć o plusach! Krem ma bardzo ciekawą konsystencję, jest taki niezwykle lekki i delikatny w dotyku, do tego ten cudny zapach (nie jest to zapach naturalny ale też nie jakiś sztuczny, bardziej przypomina mi zapach perfum), nakładanie tego kremu na twarz jest bardzo przyjemne! Super się rozprowadza i bardzo szybko się wchłania, a do tego jest bardzo wydajny, wystarczy niewielka ilość! Opakowanie to zwykły plastikowy słoiczek, choć dobrze wykonany, mimo wszystko plastik nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem w dzisiejszych czasach. Nie kupię tego kremu kolejny raz, mimo że naprawdę mile mnie zaskoczył swoim zapachem, konsystencją i brakiem zapychania, to jednak tak podrażnił moją skórę że nie chcę mieć z nim więcej styczności!
    Zalety:
    • Niezwykle lekka i delikatna konsystencja
    • Bardzo przyjemny zapach
    • Szybko się wchłania
    • Bardzo wydajny
    Wady:
    • Strasznie podrażnia skórę i nie sprzyja gojeniu się ran potrądzikowych!
    Dodidi
    10 lutego 2021 o 17:32
    Genialny produkt
    Byłam zszokowana jak tak tani krem może tak dobrze działać! Już po pierwszym zastosowaniu moja skóra go pokochała. Buzia jest wypoczęta idealnie nawilżona i elastyczna! Produkt jest wydajny, nie trzeba go nakładać dużo. Co ważne nie zatyka porów!
  • 7 stycznia 2021 o 12:36
    przyjemny
    Ten krem jest super chociaż wolę lżejsze formuły. Skład ma bardzo ok. Nawilża. Nie podrażnia i nie uczula. Bałam się, że nie będzie wydajny, ale nic bardziej mylnego! Starcza mi na długo. Skóra jest bardzo przyjemna po wchłonięciu. Kupię jeszcze na pewno.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Dobry skład
    • Dobra cena
    Wady:
    • Konsystencja mogłaby być lżejsza
  • 25 października 2020 o 13:47
    Naprawdę godny polecenia
    Krem na noc z kwasem hialuronowym, a w nim kilka rodzajów olejów. Jak używałam kremu miałam skórę mieszaną, ze skłonnością do trądziku i zapychania. (oczywiście zapychanie jest kwestią indywidualną dla każdego). Krem bardzo fajny, dobrze nawilżał, rano skóra była gładka i miękka, do tego cenowo wypada optymalnie. Zapach neutralny, spełnia swoją role, opakowań zużyłam kilka, z buzią nic się nie działo.
    • dobry skład
    • nawilża, dzięki olejom zostawia warstwę okluzyjną, pomoże na pewno w przypadku lekkiego naruszenia warstwy hydrolipidowej skóry,
    • nie zapchał
    • nie działał aknogennie
    Wady:
    • alkohol wysoko w składzie, może nie nadawać się dla skór mocno wrażliwych, choć alterra ma to do siebie (częsty alkohol w kosmetykach), do tego nie zapominajmy, że alkohol pełni rolę promotora przenikania w tym produkcie

Zobacz także inne Kremy na noc