Szampony do włosów

Herbs & Hydro Bar Shampoo Hemp & Coconut Szampon w kostce `Konopie i kokos`

• 9 lutego 2023 o 22:48
    Ten zapach!
    Zaczynając od zapachu, jak sama nazwa wskazuje, jest bardzo przyjemny i kokosowy ???? Powiedziałabym, że nawet trochę słodki, ale delikatnie. Od razu kojarzy się z ciepłymi krajami, czy po prostu z wakacjami ???? Szampon jest przeznaczony do włosów normalnych, cienkich, delikatnych. Jednym słowem jest idealny dla włosów niskoporowatych, aczkolwiek sprawdził się świetnie nawet na moich wydokoporowatych ???? Jak już wiemy, znaczącym składnikiem jest kokos. Dzięki niemu, kostka nabiera właściwości nawilżające, naprawiające uszkodzenia włosa, odżywiające, wygładzające. Pomaga także w rozczesywaniu, wzmacnia - przez co ogranicza łamliwość włosów i rozdwajanie się końcówek ???? Ważna informacja, szczególnie przy tej chłodnej porze - zawarty okej kokosowy świetnie chroni włosy przed wiatrem i mrozem ❄️ A w lato - przed promieniowaniem słonecznym ☀️ Szampon rzeczywiście spełnia swoją rolę ???? Włosy po umyciu łatwo się rozczesują, są gładkie, miękkie i lśniące. A co również ważne - piękny zapach utrzymuje się do kolejnego mycia ???? Kostka nie zawierają żadnych chemicznych substancji, SLS, SLES, przez co w żaden sposób nie szkodzi naszym włosom, za to świetnie o nie dba i zapewnia naturalną ochronę ???? Szampon szybko się pieni, na moje długie włosy potrzebowałam kilkakrotnie mydlić ręce żeby wytworzyć odpowiednią ilość piany, więc to z pewnością rozwiązanie dla cierpliwych ???? Mimo to uważam, że warto poświęcić te 5 minut więcej przy włosowej pielęgnacji, aby otrzymać tak świetny efekt ???? Włosy z pewnością podziękują za poświęcony czas i dobrze dobraną, naturalną pielęgnację. Jest to świetne rozwiązanie dla osób lubiących podróżować. Kostka zajmuje naprawdę mało miejsca i jest na tyle delikatna, że śmiało można nią umyć całe ciało ????
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    boe22
    15 września 2020 o 14:54
    Kocham kosteczki H&H!
    Cóż nowego mogę dodać, kolejna kostka H&H wylądowała u mnie do testu i jak zwykle się nie zawiodłam! O ile bez odżywek tejże firmy mogę przeżyć, to już bez szamponów w kostce Herbs&Hydro nie. Sama nie wiem, która lepsza, kocham wszystkie. Pod moim prysznicem wygląda, jak pod choinką- wszędzie dookoła wiszą kolorowe krążki ;). Bardzo dobry skład jakiego szukałam, krótki, bez zbędnych składników, ale gwarantujący dobrze umyte włosy i skórę. Bo cóż mi po naturalnym szamponie, który nie spełni swojej podstawowej funkcji i nie domyje głowy, albo po kostce udającej naturalną, podczas gdy jest napchana świństwami(ehhh, ile tego jest w sprzedaży!)! To po prostu najlepsze szampony w kostce, jakie znalazłam! Uczciwie zrobione ;), spełniające swoje zadania wzorowo! Zapach kokosowy, naturalny i bardzo delikatny. Jak i pozostałe- ten również bez problemu się pieni, dobrze domywa skórę głowy i włosy, nawet po olejowania. Normalizuje. Nie plącze nadmiernie, nie podrażnia. Są wydajne, nie powiem na jak długo mi wystarcza jedna kostka, bo mam napoczętych kilka ;) i używam też do mycia ciała. Kocham <3
  • 25 lutego 2020 o 16:16
    Cudo!
    Świetny, świetny, świetny szampon! Co prawda swoje kosztuje, ale naprawdę warto! Od czego zacząć? Może od rodzaju włosów - mam cienkie włosy z tendencją do przetłuszczania, plątania i rozdwojonych końcówek. Szukałam szamponu nie pakowanego w plastik, który dobrze umyje moje tłustawe włosy, ale nie przesuszy ich zbytnio ani nie obciąży. To jest ideał, serio! Dobrze domywa włosy, nie plącze ich, użycie odżywki nie jest konieczne (robię to, ale nie po każdym myciu), nie obciąża. Włosy są sypkie, błyszczące, łatwo się rozczesują, nie są obciążone ani nie przetłuszczają się szybciej niż zwykle. Przez lata szukałam dobrego szamponu, nawet wśród zwykłych, butelkowanych i płynnych. Ten produkt przebija wszystko. Oprócz świetnego działania na włosy i prostego, naturalnego składu jest zero waste, pakowany w małą, lekką puszkę, łatwo go zabrać ze sobą bez obawy, że coś się wyleje w torbie. Do tego jest super wydajny, całkiem nieźle się pieni, jak na naturalny produkt. Nie ma żadnych minusów, no, może cena. Ale jest tego warty :)
    Zalety:
    • dobrze myje
    • nie plącze
    • nie obciąża
    • nie przetłuszcza
    • zostawia włosy lśniące i sypkie
    • nie wysusza końcówek
    • ładny, bardzo delikatny kokosowy zapach
    Wady:
    • bez wad!