Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Apis Nawilżający żel do mycia twarzy z kwasem hialuronowym

APIS Nawilżający Żel do Mycia Twarzy z Kwasem Hialuronowym 300ml
Bodyland.pl
Apis nawilżający żel do mycia twarzy z kwasem hialuronowym 300ml
notino.pl
Apis nawilżający żel do mycia twarzy z kwasem hialuronowym 300ml
Apis Home Terapis

• 21 marca 2025 o 16:53
    Wielkie pozytywne zaskoczenie
    Bardzo fajny żel myjący. Dość dobrze usuwa makijaż. Ciężkie podkłady wodoodporne usuwa prawie w całości, mocne kredki i konturówki, również radzi sobie z nimi bardzo sprawnie bez uprzedniego zmywania tego przed myciem. Później na końcu oczyszczania przemywam jeszcze twarz tonikem co dopełnia oczyszczanie twarzy z makojażu. Moja skóra lat 45 + jest niebywale miekka i jedwabista po tym żelu. To bardzo zaskakujące, gdyż po żadnym innnym mydle nie miałam takiego efektu. Nie wysusza jest delikatny a zapach jest bardzo przyjemny. Polecam. Na pewno zostanę przy nim długo. Bardzo dobrze oczyszcza twarz. Ma dobrą cenę .
    Zalety:
    • oczyszcza, nawilża pozostawiając cere bardzo miekką i jedwabistą
  • 16 marca 2025 o 11:22
    Moim zdaniem nie jest wart ponownego zakupu
    Żel zakupiłam w drogerii Internetowej na jakiejś promocji. Niska cena i dość pozytywne opinie sprawiły że skusiłam się na sprawdzenie tego produktu na własnej skórze. Niestety się nie polubiliśmy, żel ma kilka wad przez które zniechęciłam się do ponownego zakupu. Zacznijmy od opisu producenta - nawilżający żel do mycia twarzy o delikatnej formule, polecany dla każdego rodzaju skóry. Mamy tutaj 96% składników pochodzenia naturalnego, znajdziemy tu między innymi kwas hialuronowy, d-panthenol, ekstrakty roślinne z aloesu i lukrecji. Żel ma działać łagodząco, dokładnie oczyszczać skórę przy czym jednocześnie ją pielęgnując i nawilżając. Obietnice producenta są w moim odczuciu spełnione połowicznie, żel dobrze oczyszcza skórę ale nie oczekiwałabym od niego działania nawilżającego bo jakim cudem coś co zmywamy po chwili ze skóry ma ją nawilżyć? Dla mnie takie obietnice producenta są naprawdę wygórowane. Żel skutecznie oczyszcza skórę z resztek makijażu, odświeża i pozostawia ją po prostu oczyszczoną. Osobiście nie czuję ani żadnego zbytniego nawilżenia skóry, uczucia miękkości ani ściągnięcia czy przesuszenia - jest on wręcz obojętny dla mojej skóry. Dodam że mam skórę mieszaną z tendencją do przetłuszczania w strefie T i przesuszania szczególnie w sezonie zimowym, na mojej skórze lubią też pojawiać się niedoskonałości, grudki i stany zapalne. Żel dedykowany jest jako produkt do mycia każdego typu skóry. W moim odczuciu po prostu żel robi swoje - myje, oczyszcza i na tym się jego działanie kończy. Dwa słowa o konsystencji - bezbarwny, przezroczysty, średnio gęsty żel o bardzo mocnym chemicznym zapachu. Ten mocny zapach był pierwszym minusem zniechęcającym mnie do ponownego zakupu produktu. Już przy pierwszym myciu nałożyłam ten żel na całą twarz również na okolicę oka i niestety tak mocny zapach spowodował łzawienie oczu. Stosując żel tylko na skórę nie doszło ponownie do łzawienia oczu ale warto zwrócić uwagę na tak mocny zapach, szczególnie dla osób bardziej wrażliwych. Żel jest słabo wydajny, nie pieni się i aby dobrze umyć skórę twarzy potrzebuję 2-3 pompki produktu. Jeszcze słówko o opakowaniu - pojemność 300ml, biała butelka z pompką, niestety ta pompka bardzo często się zacina, żel tam zasycha i ciężko jest wycisnąć produkt. Wiadomo żaden problem to czyścić przed każdym użyciem ale osobiście takie niuanse sprawiają że odechciewa mi się stosować dany produkt. Chyba każdy z nas woli czerpać przyjemność z używania kosmetyków a nie irytować się że znowu pompka się zapchała. Podsumowując, żel spełnia swoją role jaką jest oczyszczenie skóry, mimo to nie spełnia obietnic o jej nawilżaniu. Warto jednak zwrócić uwagę że zbyt mocny zapach żelu może podrażniać oczy i powodować ich łzawienie (dodam że nie ma żadnej informacji na opakowaniu że nie wolno go stosować na okolicę oka więc potencjalnie nie powinien powodować podrażnień oczu). Poza mocnym zapachem drugą irytującą kwestią jest zacinająca się pompka. Osobiście nie sięgnę ponownie po ten żel, na rynku dostępnych jest wiele lepszych produktów do oczyszczania skóry.
    Zalety:
    • oczyszcza skórę
    • nie przesusza skóry
    Wady:
    • bardzo mocny, chemiczny zapach który powoduje łzawienie oczu
    • pompka zacina się, żel w niej zasycha co utrudnia dozowanie produktu
    • słaba wydajność
    laluska
    14 grudnia 2024 o 16:12
    Dobry żel do codziennej pielęgnacji
    Kupiłam ten żel w hebe, nie znając zupełnie marki Apis. Szukałam czegoś, co dobrze umyje buzię, zmyje resztki makijażu, a dodatkowo nawilży skórę. Żel ten się sprawdza, jest delikatny, lecz skuteczny. Skóra po jego użyciu jest oczyszczona, gładka, nawilżona, bez uczucia ściągnięcia. Ma delikatny, ale ładny zapach, trochę słodki. Żel jest przezroczysty, dobrze się rozprowadza po twarzy, a także łatwo zmywa. Zamknięty jest w wygodnej, minimalistycznej butelce z pompką, dzięki której można wydobyć odpowiednią ilość produktu. Za taka cenę jestem bardzo zadowolona.
    Zalety:
    • Działanie
    • Konsystencja
  • 17 listopada 2024 o 22:35
    Nawilżający żel do mycia twarzy
    Po raz pierwszy moja skóra ma do czynienia z kosmetykiem marki Apis, mianowicie żelem do mycia twarzy z kwasem hialuronowym. Moja cera posiada przebarwienia potrądzikowe. Jest podatna na zaczerwienienia w przypadku stresu, wysokiej/niskiej temperatury, reakcji na różne kosmetyki itd. Od czasu do czasu pojawiają się na jej niedoskonałości. Dozuje się go za pomocą pompki, co zdecydowanie ułatwia jego wydobycie i właściwe dozowanie. Muszę przyznać, że nie wiem za bardzo jak opisać jego zapach. Po prostu przyjemny, świeży, delikatny, nieinwazyjny, niedrażniący. Cera po jego zastosowaniu nie jest ściągnięta , wręcz przeciwnie- nawilżona. Dobrze sobie radzi z oczyszczeniem cery, ale w przypadku makijażu oczywiście potrzeba jakiegoś płynu/mleczka (sam nie upora się z makijażem). Nie pogarsza stanu cery. To byłoby na tyle.
  • 1 listopada 2024 o 12:58
    Naprawdę nawilża
    Nawilżający żel do mycia twarzy zakupiłam w drogerii Hebe. Bardzo lubię markę Apis. Uważam, że są to takie i dobre kosmetyki. Opakowanie- żel zamknięty jest w plastikowej butelce o pojemności 300 ml. Opakowanie z pompką, bardzo wygodne w użyciu. Szata graficzna jest dość minimalistyczna ale bardzo ładnie prezentuje się na łazienkowej półce. Zapach i konsystencja - żel na naprawdę bardzo delikatny zapach, świeży. Raczej mało wyczuwalny. Konsystencja jest dość rzadka, delikatnie spływa mi z mojego urządzenia do mycia twarzy ale jakoś sobie z nią radziłam. Nie uważam tego jednak za minus Działanie - twarz po umyciu żelem jest nawilżona i dobrze oczyszczona, a co najważniejsze nie czuć efektu ściągania. Nie podrażnia i nie wysusza. Jest tani, wydajny i naprawdę dobrze się sprawdza. Polecam wypróbować
    Zalety:
    • nawilża
    • dobrze oczyszcza skórę
    • wydajny
    • bardzo delikatny zapach
    • nie podrażnia, nie wysusza, nie ma efektu ściągania