Kremy uniwersalne

Cerko SP. Z O.O. SP. K. CERKODERM 40 Krem mocznikowy 50 ml

Oosia
    12 marca 2025 o 21:38
    Dramat
    Mam zaburzoną BHL skóry twarzy. Myślałam, że ten krem mnie jakoś podratuje, ale niestety. Porażka na całej linii. Opakowanie strasznie toporne - duże i niewygodne. Krem po nałożeniu piecze, zostawia lepką warstwę. Mam wręcz wrażenie, że skóra po nałożeniu kremu jest bardziej zaczerwieniona niż przed. ABSOLUTNIE NIE NADAJE SIĘ POD MAKIJAŻ!!! Podkład w ogóle się na tym kremie nie trzyma - musiałam dokładać 3 (!!!) warstwę, a i tak przebijało zaczerwienienie skóry. Nie wspominając już o totalnym wyświeceniu się cery - jakbym wysmarowała się olejem. Oczywiście wraz z pozostałą lepkością - aż włosy kleiły się do twarzy! Osobiście NIE polecam! :/
  • 20 lutego 2025 o 13:51
    Cerkoderm 5 jako doraźna pomoc dla suchej skóry
    Krem Cerkoderm 5 znajduje się w białym nieprzezroczystym opakowaniu typu air-less o poj. 50 ml, dozownik zabezpieczony jest zatyczką. Krem ma gęstą konsystencję, rozprowadza się całkiem dobrze, ale po wchłonięciu wyświeca cerę, co bardzo mi przeszkadzało w stosowaniu kremu przed makijażem, ostatecznie pozostawiłam go głównie w wieczornej pielęgnacji. Krem ma właściwości nawilżające i faktycznie po aplikacji skóra jest nawilżona i miękka, ale to nawilżenie nie jest długotrwałe, co w przypadku mojej bardzo suchej skóry stanowi jednak niedogodność. Może przy częstszym stosowaniu działanie nawilżające i regenerujące byłoby bardziej zauważalne. Chociaż muszę przyznać, że w sezonie zimowym skórze wysmaganej wiatrem i mroźnym powietrzem przynosi natychmiastowe ukojenie. Nie zauważyłam, by krem łagodził podrażnienia, działał przeciwzmarszczkowo i przeciwstarzeniowo, uelastyczniał skórę, czy też poprawiał jej koloryt - a to właśnie krem powinien robić według producenta. Dla mnie to taki krem doraźny i raczej do niego nie wrócę.
  • 1 lutego 2024 o 16:50
    Ani dla skóry suchej, ani dla wrażliwej się nie nadaje
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Nie wiem, komu ten kosmetyk mógłby się tak szczerze sprawdzić. Posiadam skórę suchą i wrażliwą ze skłonnością do trądziku. Otrzymałam próbki tego produktu od mojej dermatolog, stwierdziłam że wypróbuję je. Zużyłam trzy. Ogólnie już przy pierwszym użyciu skóra dość mocno mnie piekła, kremu nie dało się używać samego w sobie, więc nakładałam go jako dodatek do innego kremu. A i tak nic pozytywnego nie przyniósł. Mam wrażenie, że podrażnił mi skórę i przez to jest zaczerwieniona jeszcze bardziej. Niby dla skóry suchej i wrażliwej. Nie wiem z której strony, ale nie polecam. Wręcz odradzam.
    Zalety:
    Wady:
    • szczypie, piecze
    • podrażnia skórę
    • nie wiem z której strony jest niby dla skóry wrażliwej
    a88k
    12 maja 2020 o 23:28
    Może być
    Mojej tłustej skórze służy niacynamid, więc zwróciłam na ten krem uwagę. Skład wydawał mi się bardzo obiecujący, bez śmieci, a do tego najlepsze z możliwych opakowanie. W praktyce jednak krem okazał się co najwyżej poprawny. Konsystencja nie należy do najlżejszych, skóra zaczyna się po nim świecić i mam wrażenie, że trochę dusi się pod tym kremem. Nie powoduje niedoskonałości, ale trochę obciąża skórę. Nawilża poprawnie, ale bez rewelacji. Zużyję go do końca bez problemu, ale nie jestem zachwycona. Za to dość dobrze się rozsmarowuje, nie jest toporny. Nie do końca wiem, kto mógłby być z niego zadowolony i komu mogłabym go polecić. Chwilę po nałożeniu powoduje lekkie pieczenie i to również nie świadczy o niczym dobrym, chociaż nie powoduje żadnego widocznego podrażnienia.