Maseczki klasyczne

Avon Planet Spa, The Ayurveda Ritual, Soothe & Balance Face Mask Kojąca maseczka do twarzy

• 18 marca 2023 o 12:11
    Średniak w tej kategorii produktów
    Seria Planet Spa z Avonu ma naprawdę wiele perełek pielęgnacyjnych, sama jestem fanką większości produktów, odkąd pojawiły się na naszym rynku. No niestety, w przypadku tej maseczki szału nie ma. Produkt ma zjadliwie żółty kolor skręcający w pomarańczową stronę i mocno alkoholowy aromat, przynajmniej na początku aplikacji. Zadziwia mnie to i trochę zniechęca. Maseczka ma gęstą konsystencję, dość dobrze się rozprowadza, jednak ze zmyciem jej musimy się nieco natrudzić. Skóra po jej zastosowaniu jest ładna - miękka, ma ładny koloryt, jednak taki efekt możemy uzyskać przy wielu innych tego typu produktach. Ogólnie rzecz biorąc zużyłam ja do końca, chociaż trochę mi to zajęło, jednak nie planuję powrotu.
  • 15 lutego 2023 o 15:27
    taka...trochę nijaka
    Generalnie lubię produkty Planet Spa, jedne za działanie, drugie za rozpieszczanie zapachami. Ta maseczka nie robi cudów ani w jednej, ani w drugiej kwestii. Gęsta, żółta konsystencja nakłada się łatwo, ale już nie tak łatwo spłukuje, trzeba poświęcić trochę czasu na spłukanie. Twarz po zmyciu wydaje się lekko wygładzona, może nawet trochę zwęża pory, ale mam wrażenie, że lekko przesusza ( a mam cerę mieszaną, a przeznaczona jest do suchej i normalnej ). Zapach - dla mnie lekko mdły, z przebijającą się niestety nutą alkoholu - jakoś bardzo nie umila stosowania. Kupiłam za grosze, to i zużyłam, ale nie widzę sensu żeby do niej wracać.
    Anasit
    19 grudnia 2022 o 21:45
    Szału nie robi
    Ukojenia wielkiego nie zauważyłam. Jedyne co się sprawdziło z obietnic producenta to, że maseczka wygładza skórę. Po jej użyciu buzia faktycznie była gładka i lekko napięta oraz matowa. Mam suchą skórę i nie zauważyłam wysuszenia (co dziwne, bo jeśli chodzi o zapach to najpierw czuć alkohol) a i pory też magicznie się nie skurczyły. Jak dla mnie maska jest w stylu zużyć i zapomnieć.
  • 10 lipca 2022 o 13:03
    Kiepska
    U mnie maseczka w ogóle się nie sprawdziła. Wysusza do tego stopnia, że pojawiają się wypryski. Jest mylne uczucie wygładzenia po zdjęciu jej. Jedyne co ma naprawdę fajnego to zapach. Gdyby nie alkohol miałaby fajne działanie oczyszczające i ujędrniające. Szkoda, że dopiero po zapachu mamy ekstrakt ze słonecznika i kokosa. Skład byłby dobry, gdyby nie alkohol wysuszający skórę i ekstrakty dopiero po zapachu. U mnie maska narobiła więcej szkód niż pożytku.
    Zalety:
    Wady:
    • wysusza
    • mylne uczucie wygładzenia
    • skład
    • powoduje wypryski
  • 29 października 2021 o 18:58
    mieszane uczucia
    z jednej strony nie odczułam zbytniego jej działnia oprocz jednej rzeczy - matowiła skóre co mi sie podobało. W zapachu mega przyjemna, konsystencja mega gesta przez co wydajna ale chyba nie warto jej kupowac dla samego ladnego zapachu. Czy czułam ukojenie? Nie wiem, nic nie czułam. Redukuje widocznosc porow? Nie zauwazyłam. Usuwa martwy naskórek? No moze. Nie wiem kompletnie co o niej napisac, taka maska byle cos na gebe nalozyc bez rewelacji xDDD