Kremy na noc

Cosrx

IvanaLi
    2 kwietnia 2025 o 14:59
    Nowy ulubieniec
    Uwielbiam firmę Cosrx i tym razem postanowiłam przetestować krem z ceramidami, który okazał się idealnym kremem podczas używania kwasów. Silnie regeneruję, odżywia i nawilża skórę. W dodatku ma piękny cytrusowy zapach i delikatne minimalistyczne opakowanie. Nie nadaje się do używania pod makijaż, ponieważ jest zbyt ciężki. Mój nowy ulubieniec !
    Zalety:
    • nawilża, odżywia i regeneruje
    • idealny do odbudowy bariery hydrolipidowej
    • piękny zapach
    • minimalistyczne opakowanie
    • cena adekwatna do jakości
    Wady:
    • nie nadaje się pod makijaż
  • 24 marca 2025 o 0:38
    Działa
    Kupiłem ten krem po zwiększeniu stężenia retinolu. Szukałem czegoś z ceramidami. Jakie było moje zaskoczenie, kiedy po jednorazowym użyciu na noc skóra twarzy się uspokoiła, była dalej czerwona, podrażniona ale wyglądało to lepiej. Krem stosuję na noc w okresie letnim, a przez zimie także jako krem dzienny. Pasuje do witaminy C, peptydów miedziowych i retinolu :) świetnie uzupełnia resztę pielęgnacji. Ładnie się wchłania, a grubsza warstwa na noc naprawdę nawilża :) nie zapycha i jest treściwy ale delikatny.
    Zalety:
    • Nawilża i odbudowuje BHL.wspllgra z innymi produktami - peptydy miedziowe, witamina C i retinol. Działa kojąco, ochronnie i tak pięknie nawilża. Nie zapycha.
    Wady:
    • Czasami cena, ale zawsze udaje mi się go dorwać na promocji.
  • 23 marca 2025 o 10:29
    A ja nie rozumiem zachwytów tym kremem
    Krem kupiłam ponieważ zachęciły mnie niezwykle dobre opinie o nim, zarówno tu na wizazu jak i wszędzie indziej, chyba nie spotkałam się żadna negatywna opinią. Zgodnie z opiniami krem jest remedium na wszystkie problemy skórne - suchość, wypryski, przebarwienia po wypraskach itd. Postanowiłam więc sprawdzić na sobie Jestem posiadaczką cery mieszanej, przetłuszczającej się ale z suchymi skórkami na nosie i policzkach. Zmagam się też z podskórnymi gulami, zaskórnikami i przebarwieniami po zapalnymi. Po 1.5 miesiąca stosowania wraz z esencją z tej samej firmy nie zauważyłam żadnej poprawy mojej cery, mało tego, na brodzie mam o wiele więcej gul niż zazwyczaj które utrzymują się już od miesiąca i nie chcą zejść.... To może być przyczyną różnych czynników, z pewnością hormonów, lecz w każdym razie krem sobie z nimi kompletne nie radzi. Nie zauważyłam też nawilżenia cery, cały nos i policzki mam w suchych skórkach, mimo że smarowalam się kremem 3 razy dziennie w tym również pod makijaż, który okropnie się ważył i ciastkowal... Właściwie ten krem nic nie robił z moją cerą, jak na krem za 80 zł, co nie jest tanio, i do tego z tak pozytywnym i opiniami, bardzo się zawiodłam. Zużyłam do połowy, resztą zużyje jako krem do rąk. Wróciłam do mojego poprzedniego sprawdzonego kremu i praktycznie po 2 dniach już widzę, że cera jest znacznie lepiej nawilżona, a ilość suchych skórek zmniejszyła się o połowę
    Zalety:
    Wady:
    • Nie nawilża
    • Nie założyłam żadnego wpływu na cerę
    • W trakcie stosowania pojawiło mi się więcej gul niż zazwyczaj
  • 16 lutego 2025 o 9:36
    Rewelacja!
    Cosrx Balancium Comfort Ceramide Cream okazał się strzałem w dziesiątkę dla mojej wrażliwej skóry. Już po kilku dniach zauważyłam, że zaczerwienienia są mniejsze, a cera mniej przesuszona. Krem ma lekką, aksamitną konsystencję, która szybko się wchłania i nie obciąża skóry, co sprawdza się nawet pod makijaż. Krem ma lekki, przyjemny zapach. Idealny na dzień i noc – naprawdę przywraca komfort i nawilżenie. Polecam każdemu, kto szuka skutecznego ukojenia!
    Zalety:
    • Konsystencja, wydajność
  • 17 stycznia 2025 o 20:13
    Komfortowy krem
    Krem jest bardzo komfortowy w stosowaniu. Przyjemnie koi skórę, wszelkie zaczerwienienia i podrażnienia jakie miewam czasami na koniec dnia dzięki niemu na drugi dzień magicznie znikają. Stosuje go na wieczór, gdyż jest dość bogaty i odżywczy jak dla mojej tłustej cery. Ale i tak nie zostawia aż tak mocno tłustego filmu jak większość stosowanych przeze mnie dotychczas odżywczych kremów. Nie zapycha porów. Skóra ładnie po nim wygląda. Jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • łagodzi podrażnienia, nawilża

Zobacz także inne Kremy na noc