Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Lush Fresh Farmacy Face Cleanser (Kostka myjąca do twarzy

anies07
    8 września 2019 o 15:05
    nadaje się do codziennej pielęgnacji
    Dobre mydło. Przed zakupem poprosiłam o próbkę mydła. Testowałam przez 2 tygodnie, a potem kupiłam. Fajne mydło, które oczyszcza naszą cerę, że wręcz skrzypi. Nie wysusza, nie uczula, nie podrażnia. Świetnym pomysłem jest fakt, że nie jest pakowane w żadne opakowanie
    Zalety:
    • nadaje się do codziennego użycia
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    • wydajne
    • nie ma zbędnego opakowania
  • 29 grudnia 2018 o 15:15
    pH 9 a pomimo tego rewelacyjne!
    Kiedy byłam na zakupach w lush postanowiłam poprosić o próbkę mydła do mycia twarzy Fresh Farmacy. Mydło jest bardzo wydajne, ten malutki kawałek wystarczył mi na ok 15 użyć. Pieni się bardzo delikatnie. Ładny ma zapach chociaż specyficzny. Bardzo fajnie oczyszcza z nadmiaru sebum. Skóra po użyciu jest długo matowa. Największym jego minusem to pH które specjalnie sprawdzałam. Wynik ma jak zwykle mydło do ciała czyli 9. Bardzo dobry skład. Tak wysokie pH powoduje, że zbyt częste używanie może spowodować przesuszenie. Dlatego używałam go 2-3 razy w tygodniu. Skóra po tym mydle jest promienna. Pory dobrze oczyszczone i odświeżona skóra twarzy. Czuć nawilżenie. Ja na pewno się jeszcze skuszę na to mydełko.
    Wady:
    • pH 9 - to największy minus mydła.
  • 28 grudnia 2016 o 10:33
    HIT na czysta twarz
    iesamowicie wydajne mydełko, które pozostawia czysta i nawilżona skórę. Stosuje do szybkiego przemycia twarzy, a także jako maseczkę - zostawiam na 5 minut w celu głębokiego oczyszczenia skóry. Obowiązkowa pozycja do oszyszczania twarzy! ZALETY: - maskuje i przyśpiesza gojenie niedoskonałości skóry - nawilża - pozostawia wrażenie ściągniętej, świeżej skóry - zapach - wydajność MINUSY: - dostępność
  • 24 grudnia 2015 o 15:05
    Świetny produkt.
    Kupiłam pierwszy raz w lipcu 2015 r. za granicą, niestety marka nie jest u nas dostępna (i raczej się nie zanosi, żeby była). Kostka sprawdza się świetnie. To nie jest typowa kostka myjąca, jest raczej suchawa, więc trzeba chwili, żeby powstała piana. Kostka ma świetny skład i świetnie myje i odświeża skórę. Jest miękka, dokładnie umyta (używam na twarz po demakijażu płynem micelarnym). LUSH ma w większości wysokie ceny, ale kostka 200 g starczyła mi na ponad 3 miesiące stosowania. Kosztuje drożej, niż perfumeryjne preparaty do mycia twarzy, ale ma bardzo dobry, ekologiczny skład, jest robiona ręcznie i nie jest testowana na zwierzętach, a dla mnie to ważne. Rada dla kupujących: lepiej w sklepie poprosić o sprzedanie i zapakowanie np. w dwóch mniejszych kawałkach niż jednym większym. Kostkę ciężko samemu przekroić kuchennym nożem, poza tym, w LUSH ładnie pakują w woskowany papier, higieniczniej i można drugą porcję zużyć później. Używam tego produktu od: lipca 2015 r. Ilość zużytych opakowań: kostka trochę więcej niż 200 g
  • 13 listopada 2013 o 17:00
    uwielbiam
    Byłam bardzo sceptycznie nastawiona, gdy przy okazji zakupów w Lushu pani namawiała mnie na mydełka do twarzy. Mam bardzo wrażliwą skórę i właściwie jedyne produkty, jakich używam to woda i płyn micelarny ;) No ale powiedziałam, że jeśli mi ukroi taki kawałek za 3$ to wypróbuje. No i się zakochałam! + mydełko jest fajne w użyciu - namaczam je i przesuwam po twarzy, potem chwilę wmasowuję i zmywam. + Zapach ma taki neutralny, ale ładny + jest baaardzo wydajna! Przełamałam kostkę na pół i przy codziennym myciu jedna część starcza na miesiąc. 3$ za dwa miesiące mycia? Ideał. + mam wrażenie, że skóra jest naprawdę czysta + na początku wyszły mi może z 3 małe pryszcze (generalnie nie mam z nimi problemów), ale to dlatego, że skóra pozbywała się wszystkich zapychaczy i wyrzucała je na zewnątrz. Od jakiegoś miesiąca przy regularnym stosowaniu nie wyszło mi na skórze NIC a wągry na nosie prawie zniknęły. - przechowywanie jest dość problematyczne, bo kostka rozpuszcza się w kontakcie z wodą. Dlatego ja trzymam ją w starym pudełku po kremie, szczelnie zakręcam i po problemie Nie zniechęcajcie się po tygodniu używania, bo na początu większość tych kosmetyków oczyszczających powoduje wyrzucenie ze skóry wszystkich zanieczyszczeń. Wydaje mi się też, że to nie jest kostka do demakijażu (nie używam podkładu, więc nie taki był cel) a do oczyszczania skóry rano przed nałożeniem makijażu lub po demakijażu. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kostka za około 3$