Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Fluff Superfood, Facial Cleansing Mousse Almond & Raspberry Mus do mycia twarzy `Malina i migdał`

Fluff Fluff Mus Do Oczyszczania Twarzy Malina I Migdał
Fluff Mus do Mycia Twarzy Malina i Migdały 50ml

• 22 kwietnia 2025 o 9:34
    Delikatny, dość fajny produkt jako uzupełnienie demakijażu
    Mus do mycia twarzy marki Fluff to cudownie pachnący produkt, który świetnie sprawdza się w codziennej pielęgnacji. Zapach malin i migdałów jest słodki, apetyczny i bardzo przyjemny – aż chce się po niego sięgać codziennie! Konsystencja musu jest lekka i puszysta, łatwo rozprowadza się na skórze i delikatnie się pieni. Działa łagodnie, ale skutecznie – dobrze oczyszcza twarz z codziennych zanieczyszczeń, a po jego użyciu skóra jest miękka, odświeżona i nieprzesuszona. To, co również zasługuje na plus, to wegańska formuła i naturalny skład, co jest dużym atutem dla osób, które zwracają uwagę na składniki w kosmetykach. Podsumowując: Fluff stworzył produkt, który łączy skuteczne oczyszczanie z ogromną przyjemnością stosowania. Idealny dla osób, które kochają malinowe zapachy i delikatną pielęgnację.
    Zalety:
    Wady:
    • Delikatny. To może być i wada ale i zaletą. Kwestia oczekiwań. Dla mnie ciut zbyt delikatny ale dla skóry mojej nastolatki ok
  • 29 października 2024 o 15:26
    Obłędny zapach i skuteczne działanie
    Absolutnie uwielbiam ten mus. Świetnie nadaje się do zmycia trwałych produktów, jak wodoodporny makijaż. Mus po roztarciu w dłoniach staje się płynny i wspaniale oczyszcza. Buzia po nim jest miękka i wygładzona. Nie ma mowy o podrażnieniach czy uczuciu ściągnięcia. Skradł moje serce również cudownym zapachem malin, który sprawia, że aż mam ochotę go zjeść :D
    Zalety:
    • rewelacyjnie zmywa zanieczyszczenia, sebum, trwały makijaż
    • nie podrażnia i nie ściąga cery
    • nawilża i zmiękcza
    • pięknie pachnie
    hanais
    4 sierpnia 2023 o 19:28
    Fantastyczny
    Bardzo fajny produkt, nie dość że o bajeranckiej konsystencji, to jeszcze o super zapachu i działaniu. Mus delikatnie rozpływa się w dłoniach pod wpływem wody i zmienia w średnio-gęstą pianę, która bardzo dobrze oczyszcza skórę, bez uczucia wysuszenia czy sciągnięcia. Świetnie współpracuje z balsamem do demakijażu z tej samej serii, nie ma problemu z jego domyciem. Jest całkiem wydajny, nie potrzeba go wiele, ale ze względu na formę zdarza mi się go jednak nabrać trochę za dużo, przez co mam wrażenie że dużo go marnuję. Ma obłędny zapach malinowo-ciasteczkowy i bardzo schludne, cieszące oko opakowanie.
    Zalety:
    • ciekawa konsystencja
    • nie zapycha
    • domywa olej/balsam do demakiżaju
    • nie wysusza
    • nie daje uczucia ściągnięcia
    • jest wydajny
    Wady:
    • ze wzgędu na formułe łatwo go nabrać za dużo
    shewild
    4 marca 2023 o 18:35
    Jak mus to mus!
    Jeśli chodzi o oczyszczanie skóry, to jestem niezwykle łasa na różne nowe wynalazki w tej kategorii. Lubię żele, pianki, olejki, a gdy natykam się na musy i innego rodzaju nietypowe konsystencje, to jest pewne, że ich wypróbuję. Tak więc tym sposobem musiałam wypróbować mus od Fluff, bo trzeba przyznać, że jeśli chodzi o pomysłowość w kwestii formuł i zapachów to marka znacznie się wyróżnia. Jakąś wielką fanką marki nie jestem, ale doceniam za innowacyjność i co jakiś czas z chęcią sięgam po ich kosmetyk, bo a nuż okaże się strzałem w dziesiątkę. Ten mus może idealnym strzałem w dziesiątkę nie jest, ale zdecydowanie jest wart wypróbowania. Zamknięty jest w małym plastikowym słoiczku z nakrętką. Wygodnie się z niego korzysta, chociaż musiałam się nauczyć jaka ilość jest odpowiednia do umycia twarzy. Na początku notorycznie brałam go za dużo, w końcu nauczyłam się oceniać na oko optymalną ilość. Tak czy inaczej sądzę, że w kwestii wydajności to ten kosmetyk nie powala: jakoś szybko się kończy, zresztą to tylko 50 ml, więc choćby się chciało to nie wystarczy na długo. Mi wystarczył na mniej więcej miesiąc, ale używałam go tylko raz dziennie, wieczorem. To co mnie również skusiło do zakupu to obiecany zapach - maliny i migdały. Tu jestem trochę rozczarowana. Zapach, owszem, jest ciekawy, ale według mnie nie za wiele ma wspólnego z opisywanym połączeniem. Dla mnie mus pachnie ciastem, kruszonką, chyba najbardziej to biszkoptem. Coś tam w głębi czuć niby te maliny, ale nastawiłam się na bardziej soczysty zapach. Jest to ciekawe i nietypowe połączenie, mi po prostu nie do końca przypadło do gustu. A teraz już same zalety! Przede wszystkim cudowna puszysta konsystencja. Producent nie kłamie - to jest mus w pełnym tego słowa znaczeniu. Jak puszysta chmurka, z bąbelkami powietrza w środku. Po nałożeniu na twarz zmienia nieco konsystencję i wraz z wodą tworzy coś na kształt miękkiej pianki. Myje się nim wspaniale - jest mięciutko, delikatnie, przyjemnie. Mus się sam w sobie nie pieni, po prostu nieznacznie zmienia formę i taką pianko-emulsją można łatwo umyć twarz. Zmywa się dość łatwo, trzeba odrobinę więcej wody niż w przypadku żelu, bo nieco bardziej przylega do skóry. Mus cudownie oczyszcza, w taki łagodny i przyjemny sposób. Skóra po zmyciu wodą jest miękka, matowa i gładka w dotyku. Produkt bardzo dobrze oczyszcza skórę, domywa zanieczyszczenia i resztki makijażu, chociaż nie zmywałam z jego pomocą tuszu do rzęs, do tego celu wolę bardziej wodniste i olejowe formuły. Mus jest tak łagodny, że nie miałam żadnych obaw żeby go używać nawet gdy miałam lekko wysuszoną czy podrażnioną twarz. Uspokaja skórę, łagodzi wrażliwe miejsca, nie zaognia podrażnionych obszarów. Bezpośrednio po umyciu czuję, że skóra jest niezwykle delikatnie oczyszczona i nie odczuwam potrzeby natychmiastowego nałożenia kremu. Zapewnia uczucie odświeżenia bez zostawiania żadnej wyczuwalnej warstwy. Naprawdę warto go wypróbować, zwłaszcza gdy szukamy odmiany od mocniej myjących żeli czy pianek. Myślę, że jego największą zaletą jest właśnie ta puchata konsystencja, która sprawia, że mycie jest niezwykle przyjemne i delikatne. Fanką zapachu nie zostałam, ale chętnie się skuszę na inną wersję zapachową, może ona bardziej mi przypadnie do gustu.
  • 21 lutego 2022 o 11:39
    Lepszy jest balsam...
    Mus ma bardzo delikatną konsystencję. Dobrze się pieni i ładnie czyści skórę. Ma bardzo mocny, owocowy zapach. Kupiłam opakowanie, bo bardzo lubię balsam do mycia twarzy o tym samym zapachu. Tamten jednak jakoś bardziej mi pasuje. Mus ma wygodne opakowanie. Nie ma dołączonej szpatułki, co w przypadku kosmetyków w słoiczkach uważam za absolutnie konieczne.
    • właściwości myjące
    Wady:
    • zapach nieco bardziej chemiczny niż w przypadku balsamu do mycia twarzy