Pasty do zębów

Fitokosmetik Proszek do zębów w gotowej formie `Profesjonalne wybielanie 2 tony w 2 tygodnie`

5 na 51 opinię

• 19 marca 2020 o 8:32
    Działa!
    Pastę kupiłam podczas zakupów internetowych razem z kilkoma innymi produktami tej marki. Po wykorzystaniu pasty do zębów wrażliwych z ciekawością sięgnęłam po wersję wybielającą 2 tony w 2 tygodnie podchodząc do niej nieco sceptycznie. Ta pasta z pewnością jest o wiele lepsza od wcześniej wspomnianej wersji, przede wszystkim pod względem smaku. Tubka wystarczyła mi na nieco ponad 2 tygodnie stosowania, prawie 3. Czy są efekty? OPAKOWANIE Opakowanie ma charakterystyczną dla marki formę kartonika z wycięciem. Szata graficzna składa się z logo marki, napisów i grafiki przedstawiającej uśmiech. Uroku dodają połyskliwe, metaliczne elementy oraz biało-pomarańczowe tło z domieszką soczystej zieleni. Tak wygląda kartonik, zaś w środku mamy tubkę, która wyglądem imituje opakowanie zewnętrzne. Tubkę wykonano miękkiego materiału i wyposażono w zakrętkę. Pasta jest dodatkowo zabezpieczona folią, jak to bywa w większości tego typu produktów. Opakowanie pozwala na szybkie, higieniczne wydobycie produktu. PASTA Producent nazywa ten produkt proszkiem w gotowej formie, mi przypomina zwykłe pasty do zębów, choć ten proszek jest lekko wyczuwalny podczas czyszczenia. Pasta ma biały kolor i bardzo przyjemny owocowy zapach i smak, jest przyjemniejsza w stosowaniu niż większość klasycznych past. Zapach i smak przypomina owoce egzotyczne, jest słodki – mi pozwolił się cofnąć do lat dzieciństwa kiedy używałam owocowych past dla dzieci, pamiętacie jeszcze te czasy? Pasta jest dosyć gęsta jeśli chodzi o konsystencję, więc na pewno nie spadnie ze szczoteczki.. Pasta bardzo dobrze się pieni, piana jest gęsta i aksamitna, delikatnie, ale skutecznie oczyszcza zęby. Co do wybielania – obietnica wybielenia zębów o 2 tony w 2 tygodnie mnie niezbyt przekonywała. Stosowałam pastę sumiennie po 2-3 razy dziennie i... widzę lekką różnicę w kolorze szkliwa. Nie jest ona może spektakularna, ale 2 tony to przecież niewiele. Uważam, że pasta wpłynęła znacznie na rozjaśnienie szkliwa, a więc zadziałała tak jak obiecuje producent. Jedna tubka wystarczyła na kilka tygodni stosowania, czyli zalecany czas. Minusem jest to, że słabo odświeża oddech i konieczne jest wspomożenie się płukanką. Pasta ma dobry skład pełen naturalnych ekstraktów. Jest produktem wydajnym – wystarczy niewielka ilość na 1 mycie, a tubka starcza na długo mimo pojemności 45ml. Plusem jest niska cena, jednak słaba dostępność sprawia, że ten produkt kupimy chyba tylko online (co wiąże się też z kosztami przesyłki). PLUSY: + wybiela!! + dobrze oczyszcza + dobrze się pieni + nie spada ze szczoteczki + jest wydajna + ma przyjazny skład + ma korzystną cenę MINUSY słabo odświeża do kupienia tylko online