Maseczki klasyczne

Schaebens Maske Aktivkohle Peel-off Maska z aktywnym węglem peel-off

• 21 lutego 2024 o 22:05
    Fajny efekt ścigania płatu ze skóry ale oczyszczanie mało widoczne
    Maskę Schaebens z aktywnym węglem Peel-off dostałam od znajomej do wypróbowania. Nie miałam okazji wcześniej testować maseczek z Niemiec ale ostatecznie zużyłam już kilka opakowań. Opakowanie jest typowe dla tego typu produktów i składa się tak jakby z 2 porcji, które się rozrywa. Maskę łatwo się otwiera rękami i w środku opakowania jest żel przezroczysty w odcieniu czarnego, trochę wodnisty. Z mojego doświadczenia wiem, że trzeba go szybko nałożyć i równomiernie rozprowadzić na twarzy żeby nie zaczął schnąć. Co do samego produktu to podoba mi się jak tworzy zaschniętą maskę, która poźniej schodzi za jednym pociągnięciem ręki. Skóra po nim jest matowa ale nie przesuszona. Jeśli chodzi o zaskórniki to dalej pozostają może są delikatnie mniej widoczne poprzez zmatowienie skóry twarzy. Myślę, ze to taki produkt for fun bardziej niż z jakimś efektem wow. Po nałożeniu maski trochę ciężko jest zmyć ręce, bo produkt nie schodzi tak łatwo przy użyciu samej wody no i też warto wspomnieć o zapachu….. no jest on dość intensywny i to w złym tego słowa znaczeniu, bo mocno wyczuwa się alkohol i drażni on podczas nakładania ale na szczęście później już tego nie czuć. Podsumowując nie jest to maska, która zaszkodzi ale tez nie będzie rewelacji pod względem oczyszczającym przynajmniej w moim przypadku.
    Zalety:
    • Brak podrażnień
    • Fajny efekt ścigania płatu ze skóry
    Wady:
    • Brak uczucia oczyszczenia skóry twarzy
    • Intensywny alkoholowy zapach
  • 24 lutego 2020 o 22:08
    Bez rewelacji
    Kupiłam maseczkę będąc w Niemczech na zakupach w drogerii DM. Maseczka kosztowała 1 euro z czymś, po przeliczeniu wychodzi ok. 5 zł, bez promocji sądzę, że ta cena jest ok. Skusiłam się tym ponieważ uwielbiam węglowe maski a jeśli jest opcja pell-off to brała bym nawet hurtowo. Oczywiście jako, że nie znam produktu wzięłam jedną, skuszona nawet pozytywnymi opiniami marki Schaebens. Klasyczna maska podzielona na dwie porcje. Otwiera się bardzo wygodnie, jest gęsta i łatwo się nakłada, jednak przy dotyku skóry trochę płynie. Ogólnie to strasznie cuchnie alkoholem, nigdy jeszcze nie miałam tak mocno zapachowego procentami produktu. Miałam ochotę natychmiast tego nie nakładać. Jednak hardo nałożyłam. Po jakim czasie przestałam czuć ten alkohol. Kolor maski jest inny niż na zdjęciu z modelką w rzeczywistości przezroczysty czarny. (wodnisty) Zasycha na skórze ładnie, jednak na opakowaniu producent zapewnia 20-30 minut i do zdjęcia. Moim zdaniem to zbyt krótki czas, ponieważ nie momentami jest mokra. Udało się ściągnąć jednym płatem, z lekkim bólem, pozostawiła małe ślady, które umyłam wodą. Efekt gładkiej skóry, lekko matowej ale bez rewelacji. Oglądając pod lampą, maska mało usunęła niedoskonałości.
    Wady:
    • mocno śmierdzi alkoholem,
    • jest przezroczysta a nie czarna,
    • zbyt wodna mimo swoje gęstości, (zaprzeczenie ale to chyba efekt dotknięcia ciepłej skóry)