Kremy na dzień

Novaclear Hydro Nawilżający Krem-Żel na Dzień 50ml

Kasiolp
    26 czerwca 2024 o 10:34
    Krem - żel mocno nawilżający
    Krem - żel o pojemności 50 ml o delikatnym zapachu, lekkiej żelowej konsystencji i niebieskawym kolorze. Łatwo rozprowadza się, chłodzi, nawilża, szybko się wchłania, nie uczula, łagodzi drobne podrażnienia, dobry pod makijaż jak i po intensywnym opalaniu. W swoim składzie zawiera: kwas hialuronowy, witaminę E, ekstrakt z dzikiej róży, ekstrakt z zielonej herbaty, ekstrakt z ryżu oraz łagodzący pantenol. Polecany do każdego rodzaju skóry. Bardzo duży plus za dołączenie do kremu szpatułki.
    Zalety:
    • chłodzi
    • łagodzi
    • nawilża
    • posiada dobry skład i konsystencji
    • dobry stosunek do ceny
    • szpatułka do higienicznego nakładania
  • 6 czerwca 2024 o 11:15
    cudownie nawilżona i wygładzona skóra
    Idealny krem nie istnieje ? Owszem istnieje i ten krem jest tego idealnym przykładem. Zaczynając od jego wspaniałej kremowo-żelowej konsystencji , która daje uczucie chłodzenia i kojenia. Krem jest ultra lekki , bardzo szybko się wchłania pozostawiając skórę ekstremalnie nawilżoną i wygładzona. Krem nie pozostawia lepkiej warstwy. Idealnie sprawdza się pod makijaż.
  • 1 czerwca 2024 o 20:28
    Idealny krem nawilżający krem dla mało wymagających cer
    Krem znajduje się w plastikowym opakowaniu o standardowej pojemności 50 ml. Do kremu dołączona jest mała szpatułka do jego nakładania – dzięki czemu możemy zachować higieniczne warunki podczas nabierania kremu. Krem na lekką żelową konsystencję, zielony kolor oraz delikatny zapach. Nie sprawia problemów podczas aplikacji, łatwo nakłada się na twarz oraz dekolt. Krem nałożony na twarz pozostawia na skórze lekko lepką, nawilżoną warstwę która nie jest tłusta i szybko się wchłania. Krem ma bardzo dobry skład w którym znajdziemy m.in. kwas hialuronowy, witaminę E, ekstrakt z dzikiej róży, zieloną herbatę, ekstrakt z ryżu czy pantenol. Świetnie nawilża już od pierwszego użycia, delikatnie wygładza drobne zmarszczki, uelastycznia i wygładza skórę, łagodzi podrażnienia, nie zapycha i nie uczula. Bardzo dobrze sprawdził się pod makijaż jak oraz stosowany samodzielnie rano i wieczorem. Krem w moim odczuciu podczas regularnego stosowania przez około miesiąc okazał się być bardzo uniwersalny, wydajny oraz skuteczny w działaniu nawilżającym. Polecam go do codziennego stosowania głównie cerze normalnej, mieszanej i tłustej.
    Zalety:
    • skuteczność
  • 20 sierpnia 2021 o 3:55
    Bardzo ciekawy produkt
    Mam już drugie opakowanie, bo po nieudanych próbach stwierdziłam, że wracam i męczę go dalej. Na plus na pewno żelowa konsystencja, lekko lepiąca, pozostawia również delikatną warstwę na skórze, ogólnie całkiem przyjemna - nietłusta, taka klejąca, nawilżająca. Przy mojej tłustej cerze używam go na noc, z takim zamiarem też kupiłam, na dzień poszukuje kremu z filtrem i więcej nawilżenia nie potrzebuję. Na noc nie zwracam aż takiej uwagi na to jaki efekt pozostawia, czuję nawilżenie, nie obciążenie i nie czuję też obklejenia, obtłuszczenia twarzy, co przy zbyt bogatych kremach często się zdarza. Często też spotykam się z efektem „spoconej” twarzy pod kremem, tu tego nie ma. Po dłuższej chwili powiedziałabym, że się ładnie wchłania. Na minus poniekąd jego lepka konsystencja, mogłaby być bardziej komfortowa, po rozsmarowaniu czuję klejenie palców no i też na minus opakowanie w słoiczku. O wiele przyjemniej korzysta mi się z pompek, chociaż nie można do końca zużyć produktu, ale jest też bardziej higienicznie. Co kto woli. Początkowo nie byłam pewna czy nie powoduje drobnych zaskórników, miałoby to sens zważając na formułę i moją tendencje do szybkiego zapychania i wszelkich niedoskonałości. Zużyłam jedno opakowanie i testowałam inne produkty. Wtedy właśnie pojawił się efekt pocenia, szybkie drobne wypryski. Od razu wróciłam do tego kremu. Nie stosuję go codziennie, ale kiedy czuję, że skóra potrzebuje nawilżenia. Używam też kwasu migdałowego, może to on dba o czystość porów. Mimo wszystko polecam nakładać go mniej niż więcej, myślę, że jest to ciekawa opcja, jeśli ktoś szuka nieco lżejszych formuł.