Żele do ciała

Pflanzenkosmetik von Müller Aloe Vera Gel 9% Żel aloesowy 97%

4 na 51 opinię

• 13 lipca 2020 o 13:31
    Jest w porządku, chociaż ten zapach...
    Wiele dobrego czytałam o używaniu żelu aloesowego jako podkład pod olej na włosy, więc kupiłam. Jest to produkt marki własnej drogerii Müller, więc tylko tam można go kupić. Zapłaciłam za niego jakoś 7/8 e. Bardzo podoba mi się opakowanie z pompką. Jest takie minimalistyczne i ładnie wygląda a pompka działa bez zarzutu. Żel jest dosyć rzadki ale ma taką żelową konsystencję. Dla mnie w sam raz. Wygodnie się go nakłada i nie spływa z włosów. Natomiast zapach jak dla mnie bardzo nieprzyjemny. Pachnie jak utleniacz z farby do włosów. Aż dziwne, by zrobić taki zapach w żelu aloesowym. Żel jako podkład pod olej nie zbyt mi się sprawdza, chociaż myślę, że to nie wina żelu a tego że moim włosom to akurat nie służy. Olejowałam kiedyś na żel z Holiki i także efekt nie był lepszy niż nałożenie samego oleju. Tak więc tu ani szkody ani pożytku nie ma. Bardzo lubię używać go zamiast balsamu do ciała. Chyba nie powinno nakładać się samego żelu na skórę, tylko nałożyć jeszcze coś na niego by zamknąć to nawilżenie, bo bez tego chyba może być efekt odwrotny. Przynajmniej tak słyszałam, ale ja nakładam tylko ten żel i moją skóra jest naprawdę dobrze nawilżona. Mega szybko się wchłania. Jest ultra lekki. Nic się nie lepi, więc świetna opcja na lato. Na buzię nie używam, więc nie ocenię. Ogólnie dla mnie bardzo spoko, poza zapachem. Jest naprawdę wydajny. Być może kiedyś znowu kupię, ale na razie w kolejce czeka żel z innej firmy.