Kremy do depilacji

Joanna Sensual Vegan, Krem do depilacji ciała

Joanna Vegan Krem do Depilacji Ciała Aloes 100g

• 19 czerwca 2024 o 13:55
    Faktycznie opóźnia odrastanie włosków, do tego super je usuwając.
    Krem ten kupiłam w Rossmannie za jakąś niewygórowaną kwotę. Generalnie do depilacji używam klasycznie pianki i maszynki, jednak czasem sięgam po jakąś odmianę w postaci kremu, zwłaszcza w przypadku usuwania owłosienia ze wzgórka łonowego. Do tejże delikatnej strefy zużyłam też ten kosmetyk i już na wstępie mogę zdradzić, iż z efektów jestem zadowolona (dlatego zaskoczyły mnie tak słabe oceny tego produktu). Krem zamknięty jest w wygodnej tubie, z której bez problemu dozuje się zawartość dzięki jej elastyczności. Specyfik jest dość gęsty, o śmietankowej barwie i łatwo się nakłada oraz usuwa ze skóry. Trzymałam go na skórze około 10 minut (producent na opakowaniu wspomina o raptem 3, ale dla mnie było to za krótko). Po tym czasie włosy były usunięte, a skóra gładka i co ważne: bez podrażnień. Co szczególnie pozytywnie mnie zaskoczyło, owłosienie rzeczywiście odrastało wolniej, Naprawdę do efektów nie mogę się przyczepić. Również i wydajność jest bardzo dobra, zwłaszcza w odniesieniu do ceny. Krem starczył mi na jakieś 4 sesje depilacji jednej strefy i biorąc pod uwagę fakt, że konieczność ponownego usuwania włosków się opóźniła, czasowo naprawdę to wypadało dobrze (w tubie mamy 100g kremu). Podsumowując, kosmetyk ten dobrze usuwa owłosienie, nie drażni skóry, a po ciało jest przyjemnie gładkie, no i włoski faktycznie odrastają wolniej! Do tego zachęca cena, wydajność i bezproblemowa dostępność. Polecam!
    Zalety:
    • bardzo dobrze usuwa owłosienie
    • nie wywołuje podrażnień
    • po depilacji skóra jest gładka i zmiękczona
    • kremowa konsystencja, która nie spływa z ciała
    • korzystna cena
    • zadowalająca wydajność
    • wygodne opakowanie
    • dostępność w wielu drogeriach
    Wady:
    • chemiczny, dość mocny zapach, ale to raczej norma w tego typu produktach
    Edytaj7
    20 czerwca 2022 o 21:43
    Mi się sprawdza
    Używam tego kremu od bardzo dawna i sprawdza się mi w 100 %. Chociaż zapach jest okropny a konsystencja dosyć gęsta to go lubię. Dobrze się rozprowadza i jest skuteczny. Chociaż z racji tego, że moje włoski są oporne muszę trzymać go nieco dłużej. No i na plus, że nie podrażnieniu skóry, bo różnie bywało. Opakowanie to standardowa plastikowa tubka. Nie ma najmniejszego problemu z wyciśnięciem kremu do końca.
    Zalety:
    • działanie
    • nie podrażnia skóry
    • skuteczny
    • wydajny
    patt381
    2 lipca 2021 o 15:53
    Porażka
    Używa od:próbka
    Te kremy do depilacji to żart nieśmieszny. Trzymałam produkt na nogach 15 minut ponieważ mam grube i ciemne włoski, za pomocą szpatułki nie zeszło nic. Myślalam że wszystko ładnie zejdzie zmyję krem wodą. No niestety zszedł tylko krem. Włoski zostały, osłabione na tyle że kilka kępek wyciągnęłam palcami, reszta boli jak ciągnę. W tym momencie na nogach w niektórych miejscach mam łyse placki a w innych włosy nie ruszone praktycznie. Jutro idę do pracy a na opakowaniu pisze że ogolić się po używaniu kremu można dopiero za 72 godziny. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.
    Poca90
    24 sierpnia 2020 o 13:44
    Niestety kiepski
    Tego produktu używam do usunięcia wąsika i niestety nie sprawdza się, ponieważ po odczekaniu odpowiedniego czasu nawet po przedłużeniu o 2-3minuty i zgarnięciu kremu dołączoną do opakownia szpatułką, włoski w większości pozostają nienaruszone, a te usunięte odrastają bardzo szybko. Krem ogólnie jest przyjemny i ze względu na konsystencje i dlatego, że nie podrażnia skóry ale szkoda że pozostawia takie kiepskie efekty.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Nie podrażnia
    • Atrakcyjna cena
    Wady:
    • Kiepskie efekty