Płyny do demakijażu

Lirene Dermoprogram Bio Czystek, Pielęgnacja oczyszczająca woda micelarna

Lirene Biowoda Micelarna Do Cery Wrażliwej I Naczynkowej Czystek Bio 400 Ml

• 2 stycznia 2022 o 18:20
    Intensywny ziołowy zapach
    Płyn micelarny Lirene Czystek ładnie oczyszcza i odświeża skórę, ale jeśli chodzi o oczy, to nie radzi sobie zbyt dobrze. Nie udało mu się całkowicie usunąć tuszu z moich rzęs. Lekko też podrażnia moje i tak wrażliwe oczy. Producent deklaruje działanie przeciwzmarszczkowe oraz wyrównanie kolorytu skóry. Nie oczekuję tego od płynów micelarnych, nie zauważyłam też takiego działania. Ciężko mi powiedzieć, czy po zużyciu całej butelki moja cera uległa przeobrażeniu. Od tego mam inne produkty. W każdym razie skóra jest nawilżona, miękka i nie ma po użyciu produktu uczucia ściągnięcia. Kosmetyk zamknięty jest w dużej 400ml butelce. Posiada bardzo mocny ziołowy zapach. Dla jednych może to być zaleta, dla innych wada. Ja osobiście, pomimo, że lubię perfumowane produkty, miałam mieszane uczucia. Nie do końca polubiliśmy się z tym dosyć oryginalnym zapachem. Skład jest w 94% naturalny. Jednak nie jest tak różowo, gdyż zawarte są tam także dyskusyjne konserwanty. Produkt jest wegański. Ja raczej już do tego produktu nie wrócę.
    Zalety:
    • Duża pojemność
    • Uczucie nawilżenia i odprężenia
    • Niska cena
    • 94% naturalnego składu
    Wady:
    • Nie usuwa do końca tuszu z rzęs
    • Lekko podrażnia oczy
    • Zbyt mocny ziołowy zapach
    • Konserwanty w składzie
  • 27 października 2021 o 11:37
    Ulubieniec
    Płyn kupiony na promocji. Bardzo fajny dla skóry. Ma ładny zapach. Kolor płynu przypomina ziołową herbatkę. Zmywa makijaż, ale dopiero po 4 wacikach jest czysta. Z tuszem słabo sobie radził. Nie szczypał w oczy. Średnio wydajny. Opakowanie w ładnej szacie z kwiatami czystka. O skórę dbał dobrze. Żadnych uczuleń ani wysypek i dziwnych wyprysków nie miałam. Nie zostawiał tłustego filmu na twarzy. Jest lekki. Delikatnie nawilża. Polecam.
    Aniat75
    13 października 2021 o 20:28
    Czystek zdecydowanie na tak!
    Czystek kupilam przez przypadek. Szukalam kosmetykow do cery naczynkowej i w aplikacji Rossmana wyswietlila mi sie woda micelarna Lierene czystek, a ze właśnie moj dotychczasowy płyn się koczyl wiec postanowilam spróbować. Pierwsze na co zwrocilam uwage przy otwarciu to zapach, dla mnie piekny. Uwielbiam go, taki ziołowy. Wg mnie woda spelnia swoja funkcje i dobrze zmywa makijaz bez wiekszego problemu. Czy łagodzi zaczerwienienia, ciezko mi stwierdzić gdyż po przetarciu twarzy wacikiem jest ona troche zaczerwieniona, ale za chwile to mija. Skóra napewno jest po nim wygladzona i odświeżona, nie pozostawia po sobie tlustego filmu.
    Zalety:
    • dobrze zmywa makijaz
    • odswieza
    • nie pozostawia tlustego filmu
  • 30 czerwca 2021 o 21:21
    Mam wrażenie że podrażnia i powoduje wysypu niedoskonalosci
    Woda micelarna Lirene czystek dostępna jest w plastikowej butli z zielona nakrętka o pojemności 400ml.szata graficzna z motywem roślinnym.cena to ok 19 .był na promce więc pomyślałam że wypróbuję . Zapach jest dość charakterystyczny ziołowy,kolor wody jest żółty.plym nakaldamy na wacik o przecieramy nim twarz .ja stosuję go do demakijażu . Woda micelarna zawiera czystek .kosmetyk przeznaczony jest do skór wrażliwych i naczyniowych.ja mam skórę suchą.sklad tej wody jest w 94% pochodzenia naturalnego . Niestety ale woda ta podrażniła mnie i szczypała w oczy podczas demakijażu.nie zbyt dobrze radzi sobie ze zmywaniem tuszu.zauwazylam też drobne krostki przy dłuższym stosowaniu których wcześniej nie miałam.mozliwenzento właśnie przez tę wodę.ogolnie raczej nie sięgnę po nią ponownie a szkoda bo lubię markę Lirene .
    Zalety:
    • ziolowy zapach
    • naturalny skład
    • pojemnosc
    Wady:
    • podraznienie i wysyp niedoskonalosci
  • 8 kwietnia 2021 o 19:00
    Lekko zmywa makijaż i nawilża
    Woda miceralna bardzo ładnie radzi sobie ze zmywaniem całego makijażu oprócz tuszu do rzęs. Niestety mimo że na waciku już nic więcej się nie zmywa, to po przemyciu twarzy zwykła woda zostają pod oczami resztki czarnego tuszu do rzęs (dające widok "pandy" pod oczami). Natomiast po użyciu nie odczuwam uczucia ściągnięcia, jak po wielu innych płynach micelarnych, ale skóra jest odczuwalnie świeża, nawilżona i miękka w dotyku.
    Zalety:
    • Łatwość użycia
    • Nawilżenie i odświeżenie skóry
    Wady:
    • Niedomywa tuszu do rzęs