Toniki i hydrolaty

Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant Płyn złuszczający z 2 % kwasem salicylowym

topestetic
Paulas Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Płyn złuszczający z 2% kwasem salicylowym 118 ml

Kas50
    14 kwietnia 2025 o 18:38
    Może być
    Po cenie i opiniach spodziewałem się większych efektów, skóra raczej nie ma większych zmian, zaskórniki są tylko trochę mniej widoczne. Raczej do stosowania codziennie.
    Aggi92
    29 listopada 2024 o 0:27
    Działa!
    Jest to zdecydowanie produkt niezbędny dla mnie. Działa bez porównania skutecznie od innych produktów z BHA. Skutecznie czyści pory/rozpuszcza wągry. Czytajac negatywne opinie zauważyłam, że osoby nie do końca wiedza na co jest ten produkt. Nie jest to środek do walki z ropnym trądzikiem- BHA Działa głównie oczyszczająco na pory. I to tyle, nie jest to panaceum na wszystko.
    Zalety:
    • wydajny
    • skutecznie rozpuszcza zanieczyszczenia w porach
    • próbowałam różnych środków ale nie znalazłam lepszego
    • nie podrażnia mojej skóry
    Wady:
    • dość wysoka cena
  • 22 listopada 2024 o 11:10
    Najlepszy kosmetyk do cery ever!
    O tym toniku wiadomo już od dawna ale ja „odkryłam” go dopiero kilka miesięcy temu. Trochę na przekór zaleceniom a trochę z uwagi na wysoką cenę ociągałam się z jego zakupem ale kiedy zaskórniki i pootwierane pory opanowały nie tylko mój nos ale i brodę i obszar obok nosa stwierdziłam że czas się zapoznać z tym produktem. Teraz pukam się w czoło ze tak długo zwlekałam z tym zakupem. Ten tonik jest poprostu genialny!! Nie ważne że śmierdzi, bo inaczej tego zapachu nie da rady określić, nie ważne że dość niewygodnie się go aplikuje bo wylewa się z buteleczki na wacik w nieco niekontrolowany sposób ( dotyczy tej większej pojemności bo widziałam że małe opakowania mają już nieco lepsze rozwianie). On jest po prostu genialny!! Moja cera po kilku miesiącach stosowania jest tak idealna jak nigdy na przestrzeni 44 lat. Zaskórnik i pootwierane pory praktycznie niewidoczne, koloryt skóry tak równy że nie widać żadnych zaczerwienień, przebarwień itp no i zero żadnych nowych zmian skórnych. Gdyby nie to że jestem bardzo blada to mogłabym spokojnie chodzić bez makijażu. Dlatego z bólem serca i portfela odżałowałam kasę na zakup kolejnej buteleczki bo ten tonik jest wart każdej wydanej złotówki. Jedynie co to należy wprowadzać go powoli do pielęgnacji. Na początek raz na kilka dni max bo to mocny produkt. Jednym słowem: złoto.
    Zalety:
    • działanie fenomenalne. Eliminuje otwarte pory i zaskórniki, wyrównuje koloryt skóry i zapobiega nowym zmianom
    Wady:
    • zapach tragiczny
    • niewygodna aplikacja
    • wysoka cena
  • 19 listopada 2024 o 12:22
    stały punkt w mojej pielęgnacji
    To jeden z tych kosmetyków, które działają niepozornie, ale jak się skończą to widać, że były skuteczne. Jestem posiadaczką dość tłustej i grubej cery, a kwasy goszczą w mojej pielęgnacji na co dzień od niemal 15 lat. Kwas salicylowy to jedyna nieinwazyjna (czyli bez konieczności mechanicznego wyciskania) metoda na pozbycie się u mnie zaskórników, które pojawiają się na moim nosie i policzkach po kilku dniach odstawienia wszystkich mocniejszych produktów (np. w czasie lata, gdy bardziej stawiam na nawilżenie i ochronę przed słońcem). Płynu używam 4-5 razy w tygodniu na noc, nie mam problemu z podrażnieniem. Jeśli zaskórników jest więcej, nakładam płyn bezpośrednio na oczyszczoną skórę i na to smaruję prostym bezzapachowym kremem nawilżającym, a czasem zostawiam sam płyn. Rano twarz jest miękka, z lekko tłustą warstwą którą zmywam czystą wodą. Po kilku dniach regularnego stosowania zaskórniki są oczyszczone, a skóra gładsza. Płyn jak to płyn - ma lejącą konsystencję, dlatego żeby nie marnować go na waciki, wylewam odrobinę płynu bezpośrednio na dłonie i wmasowuję w twarz. Dla mnie jest to pielęgnacyjny HIT, który zawsze mam na podorędziu. Czasem robię sobie przerwę od mocniejszych kosmetyków i stawiam na noc na odbudowę, nawilżanie i ceramidy. Wtedy skóra jest nawilżona i ukojona ale momentalnie pojawiają się czarne kropki na nosie. Wtedy przypominam sobie o moim ulubieńcu, do którego wracam z przyjemnością.
    Zalety:
    • stopniowo i łagodnie usuwa zaskórniki
    • poprawia strukturę skóry
  • 18 października 2024 o 7:01
    Ratunek dla skóry trądzikowej
    Bardzo polecami jeśli ktoś chce włączyć kwasy do swojej pielęgnacji i widzieć efekty ;) ja stosowałam 2-3razy w tyg i po 3 tyg zauważyłam znacząca rozncie w wyglądzie skóry, pryszcze szybciej się goiły i było ich zdecydowanie mniej a skóra stała się gladsza
    Zalety:
    • widocznie działanie
    • przemyślany sklad