Odżywki do włosów

Gift of Nature Regenerujaca odżywka do włosów suchych

Gift Of Nature Odżywka do Włosów Suchych 300ml

Nasi użytkownicy zostawili 41 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 marca 2024 o 21:49
    Całkiem fajna
    Gift of Nature odżywka do suchych ma fajną konsystencję, bo nie jest ani za gęsta, ani za rzadka, a w sumie jest dość lekka. Zabezpiecza włosy, ułatwia ich rozczesywanie. Nawilża i przyjemnie wygładza. Bez problemu się ją rozprowadza po włosach i spłukuje wodą. Zapach przypomina mi zapach kremu do opalania. Nie jest mocny. Kupiłam ją na stronie producenta za kilka zł. Za taką kwotę, bardzo warto przetestować.
  • 17 sierpnia 2023 o 23:17
    Jedna z lepszych, ale nie najlepsza
    Mam włosy długie, rozjaśnianie, blond z tendencją do wypadania, które bardzo trudno się rozczesują. W pielęgnacji muszę używać świetnych jakościowo i skutecznych kosmetyków, żeby zachować swoje włosy. Zużyłam już kilka opakowań tej odżywki i wracam do niej raz na jakiś czas. Opakowanie jest plastikowe, z pompką. Pod koniec opakowania nieco trudniej wydobyć produkt. Ja osobiście bym wolała odżywkę w odkręcanym pudełku. Odżywka dobrze nawilża włosy i sprawia, że bardzo łatwo je rozczesać. To jest dla mnie najważniejsze. Przetestowałam już kilka naturalnych masek, po których nie mogłam rozczesać włosów. Ta odżywka działa i jest warta polecenia. Cena jest bardzo niska w stosunku do działania, z tego powodu bardzo często wracam do tego produktu. Na moje długie włosy potrzebuję sporej ilości kosmetyku. Nie mogę napisać, że jest to mój hit, najlepszy kosmetyk do włosów, ponieważ moim hitem pozostają jak na razie kosmetyki Biotebal na wypadanie włosów. Jednak jest to świetny jakościowo i skuteczny produkt do codziennej pielęgnacji. Polecam. Zapach jest mocny, utrzymuje się na włosach. Mnie nie przeszkadza.
    Zalety:
    • nawilża
    • odżywia
    • ułatwia rozczesywanie
    • niska cena
    Drogeria Super-Pharm
  • 23 czerwca 2023 o 20:55
    Odkąd stosuję świadomą pielęgnację, bardzo dużą uwagę przykładam do składu stosowanych masek oraz odżywek. Swego czasu moja fryzura była rozjaśniana chemicznymi detergentami, jednak już ponad trzy lata farbuje ją za pomocą henny zmieszanej z amlą oraz indygo, co sprawiło, że moje kosmyki bardzo odżyły. Dodatkowo staram się pilnować równowagi PEH i regularnego zabezpieczenia końcówek przed niszczeniem się. Bardzo lubię testować wszelkiego rodzaju kosmetyki do włosów, których jeszcze nie miałam okazji stosować i tym razem wybrałam dla siebie propozycję od marki Gift od Nature, która nieczęsto gości w moich kosmetycznych zbiorach, dlatego tym bardziej byłam ciekawa tego produktu. Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu o formie butelki z aplikatorem w formie pompki, która działa bez zarzutu i nie zacina się. Butla posiada pojemność 300 ml i jej cena regularna wynosi około trzynastu złotych, także moim zdaniem jest to bardzo atrakcyjna oferta. Design produktu jest bardzo kolorowy i niesamowicie mi się podoba. Umieszczono tutaj także wszelkie, najważniejsze informacje na temat produkt, takie jak jego nazwa, zalecany sposób użytku, skład czy bardziej szczegółowe informacje na jego temat. Produkt posiada dość lekką, kremową konsystencję oraz biała barwę. Pachnie bardzo ładnie, dość delikatnie, chodź idzie tutaj wyczuć kwiatowe nuty. W składzie kosmetyku umieszczono między innymi wyciąg z jaśminu, masło shea czy olejek arganowy. Kosmetyk był przeze mnie stosowany jako pierwsze O w metodzie mycia włosów OMO (odżywka/maska - mycie - odżywka/maska). Zazwyczaj trzymałam ją na włosach około dziesięciu minut. Spłukuje się bez problemu i nie pozostawia na kosmykach tłustej, lepiącej się warstwy. Bardzo przyjemnie odżywia, wygładza i nawilża fryzurę. Ułatwia jej rozczesywanie oraz stylizację. Nie przetłuszcza, a bardzo dobrze pielęgnuje na najwyższym poziomie. Odżywka do włosów od Gift of Nature jest naprawdę bardzo dobrym kosmetykiem, który z pełną radością mogę wszystkim polecić. Doskonale nawilża i wygładza fryzurę. Jest przyjemna w stosowaniu i bardzo ładnie pachnie.
    • Aplikator
    Drogeria Cocolita.pl
    EmilieF
    10 maja 2023 o 16:51
    Świetna
    Można by ją zakwalifikować jako humektantowo-emolientową. Natomiast ja ją traktuje jako emolientową przy codziennej pielęgnacji PEH. Moje średniopory z tendencją do lekkich fal (2a) bardzo się z nią zaprzyjaźniły. Czasami stosuję ją pojedynczo a czasami łączę ją z typowo humektantową odzywką jako drugie O. Natomiast nie jest to odżywka, którą mogłabym stosować przy każdym myciu, ponieważ włosy stałyby się obciążone i fryzurze byłoby brak lekkości. Odżywka świetnie nawilża i przeciwdziała puszeniu. Uwielbiam ją stosować w deszczowe dni ;). Włosy są lśniące i ładnie udaje mi się dzięki niej wyciągnąć mój delikatny skręt. Konsystencja jest dosyć gęsta, ale wystarczy odrobina żeby ładnie pokryć moje średniej długości włosy. Generalnie odżywka jest bardzo wydajna. Stosuje ją już dłuższy czas a jakoś się nie kończy. Co do zapachu to nie jest dla mnie ok. Powiedziałabym, że bardzo subtelny i delikatny. Właściwie nie zauważam nigdy tego jaśminu :D ale to chyba przez moje szybkie tempo życia :D Opakowanie jest bardzo wygodne. Dzięki pompce można łatwo dozować pożądaną ilość produktu.
    Zalety:
    • super nawilża,
    • wygładza włosy,
    • włosy się nie puszą i nie przeciąża ich (chyba, że stosowałabym ją kilka razy pod rząd),
    • bardzo wydajna,
    • dobra cena,
    • wygodne opakowanie,
    • nie uczula,
    • zgodne z CG.
    Wady:
    • jak większość odżywek, dla mnie nie nadaje się do codziennego stosowania, może trochę obciążyć włosy
  • 4 kwietnia 2023 o 9:26
    Ładnie podkreśla fale i ułatwia rozczesywanie włosów
    Jest to druga odżywka emolientowo-humektantowa z Gift of Nature, którą obecnie stosuję. Wcześniej stosowałam jej siostrę z czarnuszką, która miała podobne działanie, lecz mniej przyjemny, mocny ziołowy zapach. Recenzjowana pachnie jaśminem (sztucznym, ale wiadomo, trudno oczekiwać naturalnego) - czasami lekko drażni mój nos, innym razem jest neutralny. Odżywka w nowej wersji jest zamknięta w zielonym opakowaniu, na którym widnieje pozytywna grafika. Ponadto posiada pompkę, znacznie ułatwiającą wydobycie odpowiedniej ilości kosmetyku. Ma dość gęstą konsystencję, co niejako przekłada się na jej wydajność. Nie trzeba długo trzymać jej na włosach, aczkolwiek daje lepsze efekty przy dłuższym oczekiwaniem przed spłukaniem. Włosy po jej użyciu są łatwe w rozczesaniu (co nie znaczy, że nagle magicznie usunie ewentualne kołtuny). Pozostawia lekko nawilżone włosy, nie zabiera im objętości, wręcz przeciwnie. Dodam też to, co dla mnie ważne, mianowicie, nie rozprostowuje moich delikatnych fal (wcześniej wspominanych 2a), tylko je podkreśla. * Jakiegoś specjalnego działania wzmacniającego nie zauważyłam, stąd odjęcie jednej gwiazdki.
    Zalety:
    • podkreśla fale
    • nawilża
    • ułatwia rozczesywanie
    • polski kosmetyk
    • wydajna
    • design opakowania
    Wady:
    • zapach może być plusem, jak i minusem
    • jak to z jaśminem)
    • słabe działanie wcmacniające