Pasty do zębów

natureON Dragon Fruit White, Wegańska pasta do zębów

• 17 maja 2024 o 21:54
    jeśli lubisz smak mydła w ustach, to to będzie Twój strzał w 10
    Miałam etap na używanie past bez fluoru i odkryłam tę serię. Wypróbowałam chyba wszystkie, ale ta to zdecydowanie mój wróg nr 1. Pachnie bardzo fajnie, spoko się pieni, ale jej smak jest dla mnie nie do przejścia, smakuje mi jak mydliny i bardzo długo jest to wyczuwalne w ustach. Jeśli chodzi o wydajność, to nie jestem zbyt obiektywna, bo starałam się, żeby się skończyła jak najszybciej. Dobrze czyści zęby, średnio się pieni. Nigdy więcej.
    Wady:
    • smakuje mydlinami, ten smak jest dla mnie nie do przejścia
  • 15 czerwca 2022 o 14:34
    Nie odświeża
    Jedna z gorszych past jakie kiedykolwiek miałam. Kupiłam ją ze względu na naturalny skład, za co mocne 5+, jednak samo działanie pasty jest beznadziejne. Nie odświeża, pozostawia wrażenie niedomytych zębów i jest po prostu niesmaczna. Strasznie długo się z nią męczyłam, pierwsze i ostatnie opakowanie.
    Zalety:
    • naturalny skład
    Wady:
    • nie odświeża
    • smak
  • 10 marca 2022 o 11:25
    Jest ok!
    Po pastę sięgnęłam ponieważ nie zawiera fluoru, a na tym mi zależało. Jeśli chodzi o czystość to fajnie oczyszcza, czuć różnicę na zębach po myciu, są odświeżone i dobrze wyczyszczone. Jedynie zabrakło mi takiego porządnego uczucia świeżości mentolowego, ale wiem, że to nie taka pasta. Jeśli chodzi o wybielenie też nie zauważyłam różnicy, niestety. Ale na plus dobry skład, aż 97% składników pochodzenia naturalnego. Do tego produkt wegański w ekologicznym opakowaniu. Doceniam takie rzeczy. Cena jest trochę za wysoka moim zdaniem. Podoba mi się za to kolor pasty, lekko różowy. Jak widać mam mieszane uczucia, znajduje plusy i minusy. Zalety: - dobrze oczyszcza, - bez fluoru, - ładny kolor pasty, - 97% składników naturalnych, - wegański produkt, - ekologiczne opakowanie. Wady: - nie wybiela, - brak mentolowego uczucia świeżości, - cena.
    Gogo145
    14 października 2021 o 11:59
    Pasta w zgodzie z naturą, ale gruszki na wierzbie
    Najczęściej wybieram pasty z fluorem, tę pozbawioną tego pierwiastka kupiłam ze względu na naturalny skład , ( 97% stanowią produkty pochodzenia naturalnego) i wysoką zawartość witaminy C,B1,B2,wapnia, fosforu i żelaza. Opakowanie pasty zdecydowanie odbiega kolorystyką od dotychczas stosowanych, Bogactwo kolorów pastelowych od beżu, różu po zieleń zupełnie nie przypomina zwykłych past do zębów, to opakowanie ewidentnie kojarzy się z sielską naturą. Kolor produktu również nietypowy, przezroczysta pasta z delikatną poświatą różu, średnio gęstej konsystencji i bardzo delikatnym zapachu w sam raz dla małych dziewczynek, które mają uraz do tradycyjnych past do zębów. Pasta pieni się średnio, ale oczyszcza zęby w stopniu zadowalającym, po szczotkowaniu są one gładkie i błyszczące, ale brakuje mi uczucia świeżości, którego doświadczam w przypadku innych past. Poza brakiem świeżości , pod znakiem zapytania pozostaje wybielanie , a przecież produkt w ciągu 14 dni miał zapewnić naturalnie biały uśmiech. Coś tu nie gra. Sama obecność w składzie ekstraktu z acai i smoczego owocu to za mało by ponownie sięgnąć po ten produkt.
    Zalety:
    • opakowanie produktu
    • naturalny skład
    • skutecznie oczyszcza zęby z wszelkich osadów
    Wady:
    • nie odświeża w stopniu zadowalającym
    • nie wybiela
  • 27 lipca 2021 o 10:50
    Średniak
    Zakupiłam ten produkt ze względu na jego skład, gdyż zawiera on aż 97% składników pochodzenia naturalnego. Z racji iż lubię testować wegańskie kosmetyki musiałam się skusić :) Dodatkowo pasta nie zawiera fluoru co uważam za plus. Pasta ma bardzo ciekawy smak . Jedyny minus jest taki, iż mogłaby bardziej odświeżać oddech. Pasta kupiona z ciekawości, raczej drugi raz nie kupie.