Maseczki w płachcie

Esfolio Collagen Essence Mask Sheet Maska w płachcie

• 15 marca 2025 o 20:47
    Maseczka do twarzy collagenowa esfolio
    Jestem zdeklarowaną fanką maseczek w płachcie, uwielbiam je i nie ma opcji, żebym wyszła z drogerii bez choćby jednej w koszyku, nawet, jeśli poszłam do sklepu tylko po kocią karmę. Jakże więc mogłabym się oprzeć uroczemu, różowemu prosiaczkowi? Było warto bo świnka robi dobrą robotę :) Maska, wbrew pozorom nie jest różowa tylko biała i jest bardzo dobrze wycięta (z czym różnie bywa) - idealnie pasuje do mojej twarzy. Jest bardzo mocno nasączona - spokojnie wystarczy na dwie aplikacje i jeszcze zostanie trochę płynu w opakowaniu, a płyn można wykorzystać jako serum. Ja używam jej do twarzy raz ale po zdjęciu wycieram jeszcze całe ciało po kąpieli - efekt jest znakomity, ekstra maseczka do ciała. Skóra po maseczce jest bardzo mocno nawilżona, wygładzona, zmarszczki wyprasowane a podrażnienia uspokojone. Nie wiem jak przy dłuższym stosowaniu bo używam płacht wymiennie, różnych firm, max dwa razy pod rząd jednej ale, widząc efekt po jednej aplikacji myślę, że dłuższe stosowanie tej maseczki może wyjść każdej cerze tylko na dobre. Nie był to mój pierwszy kontakt z Esfolio, stosowałam już maseczki tej firmy, bardzo je lubię - są ekonomiczne, łatwo dostępne i naprawdę dobre. Zużyłam trzy płachty i do świnki na pewno wrócę, serdecznie ją polecam!
    Zalety:
    • Jest idealna jak wszystkie maseczki z tej serii
    Wady:
  • 21 lutego 2025 o 20:54
    Świnka która doskonale nawilża
    Używa od:próbka
    Maseczkę kupiłam przy okazji wizyty w Rossmanie. Przykuła moją uwagę, gdyż ma urocze różowe opakowanie ze świnką i była w promocji za 5zl. Jak zobaczyłam że to maseczka kolagenowa wiedziałam że muszę ją wypróbować. No i nie zawiodłam się. Maseczka jest bardzo mocno nasączona przez to super nawilża cerę. Działa ujędrniająco, poprawia elastyczność skóry. Moja cera nabrała sprężystości i odzyskała zdrowy i świeży wygląd. Będę do niej wracać.
    Zalety:
    • Super nawilża
    • Wygładza
    • Przystępna cena
    Sabi01
    9 stycznia 2025 o 11:44
    Brak efektów
    Jest to maseczka, którą kupiłam z powodu niskiej ceny i nie oczekiwałam żadnych przełomowych rezultatów pielęgnacyjnych, jednakże spodziewałam się dobrego nawilżenia i wygładzenia, czego niestety ta maseczka nie zapewnia. Tkanina jest porządnie nawilżona i dosyć gruba - dobrej jakości. Zapach uroczy, słodki, ale zarazem nieprzytłaczający. Maseczka długo utrzymuje wilgoć w swojej strukturze i po 20 minutach wciąż jest jest dobrze nasączona. Po zdjęciu maseczki cera jest na chwilę wilgotna lecz po rozprowadzeniu jej reszty na twarzy nie pozostaje zupełnie nic. Wchłania się do zera, nie pozostawia filmu na skórze ani klejącej warstwy - co oceniam na plus. Niestety moim zdaniem po wchłonięciu nie ma żadnego efektu. Skóra nawet nie wygląda bardziej promiennie ani nie jest widoczny lepszy poziom jej nawilżenia. Zupełnie jakby żadna maseczka nie została użyta. Słabe rezultaty stosowania nie zachęcają do ponownego kupna.
  • 22 grudnia 2024 o 4:09
    Świnka daje radę :)
    Jestem zdeklarowaną fanką maseczek w płachcie, uwielbiam je i nie ma opcji, żebym wyszła z drogerii bez choćby jednej w koszyku, nawet, jeśli poszłam do sklepu tylko po kocią karmę. Jakże więc mogłabym się oprzeć uroczemu, różowemu prosiaczkowi? Było warto bo świnka robi dobrą robotę :) Maska, wbrew pozorom nie jest różowa tylko biała i jest bardzo dobrze wycięta (z czym różnie bywa) - idealnie pasuje do mojej twarzy. Jest bardzo mocno nasączona - spokojnie wystarczy na dwie aplikacje i jeszcze zostanie trochę płynu w opakowaniu, a płyn można wykorzystać jako serum. Ja używam jej do twarzy raz ale po zdjęciu wycieram jeszcze całe ciało po kąpieli - efekt jest znakomity, ekstra maseczka do ciała. Skóra po maseczce jest bardzo mocno nawilżona, wygładzona, zmarszczki wyprasowane a podrażnienia uspokojone. Nie wiem jak przy dłuższym stosowaniu bo używam płacht wymiennie, różnych firm, max dwa razy pod rząd jednej ale, widząc efekt po jednej aplikacji myślę, że dłuższe stosowanie tej maseczki może wyjść każdej cerze tylko na dobre. Jedyne, co mi w niej nie pasuje to zapach - jest kwiatowy, bardzo mocny, duszący i niestety czuję go intensywnie przez cały czas aplikacji. Inna sprawa, że jestem osobą nadwrażliwą na zapachy i najlepiej się czuję z kosmetykami bezzapachowymi bo nawet najpiękniejszy mnie drażni - prawdopodobnie osoby o przeciętnym powonieniu nie zwrócą większej uwagi na zapach tej maseczki. Nie był to mój pierwszy kontakt z Esfolio, stosowałam już maseczki tej firmy, bardzo je lubię - są ekonomiczne, łatwo dostępne i naprawdę dobre. Zużyłam trzy płachty i do świnki na pewno wrócę, serdecznie ją polecam!
    Zalety:
    • Mocno nasączona
    • Dobrze wycięta
    • Świetnie pielęgnuje
    • Niedroga
    Wady:
    • Duszący, intensywny zapach
  • 17 grudnia 2024 o 14:25
    Polecam!
    Esfolio Collagen Essence Mask Sheet to prawdziwy ratunek dla zmęczonej skóry, który działa jak szybki zastrzyk nawilżenia i odświeżenia. Już po otwarciu opakowania widać, że maska jest porządnie nasączona esencją, dzięki czemu przylega do twarzy jak druga skóra i nie zsuwa się podczas noszenia – można spokojnie odpocząć, a nawet coś robić w trakcie zabiegu. Efekty? Skóra po zdjęciu maski jest niesamowicie miękka, gładka i promienna. Collagen Essence rzeczywiście sprawia, że cera wygląda na bardziej elastyczną i wypoczętą, jak po solidnej dawce snu. Esencja szybko się wchłania, nie zostawiając uczucia lepkości, co jest ogromnym plusem, zwłaszcza dla osób z cerą mieszaną. Uwielbiam, że ta maska daje mi natychmiastowy efekt glow i poczucie, że moja skóra jest naprawdę nawilżona i dopieszczona. To świetny wybór przed większym wyjściem lub po ciężkim dniu, gdy twarz potrzebuje "efektu wow" bez dużego wysiłku. Do tego cena jest bardzo przystępna, więc można zafundować sobie taki domowy rytuał pielęgnacyjny regularnie. Podsumowując – Esfolio Collagen Essence Mask Sheet to mała perełka, która daje mojej skórze to, czego potrzebuje: nawilżenie, wygładzenie i zdrowy blask. Idealna na szybkie SPA w domowym zaciszu! Gorąco polecam!

Zobacz także inne Maseczki w płachcie