Peelingi do ciała

BodyBoom Blueberry Body Scrub Peeling z pestek jagód `Zawodowa jagoda`

• 4 września 2024 o 16:34
    Super!
    Jakiś czas temu trafiłam na promocję w Rossmann - marki BodyBoom, FaceBoom i Bielenda. Skusiłam się na peeling z pestek jagód i nie żałuję. Opakowanie to plastikowe, różowe pudełko/kubeczek z białym nadrukiem. Napełnione było do połowy cukrowo-solnym peelingiem z widocznymi drobinkami złuszczającymi. Produkt ma BOSKI perfumowany, słodki zapach, z lekko wyczuwalną nutą jagodową. Jest on sypki, więc nakładam go na skórę zwilżoną dłonią. Świetnie złuszcza skórę, a dzięki dodanym olejkom- nawilża ją. Po użyciu kosmetyku skóra jest gładka, miękka, wygładzona i złuszczona. Cudowny zapach zostaje na skórze jakiś czas. Taki peeling starcza do max 5 razy i stosować można go na całe nasze ciało.
  • 19 czerwca 2024 o 12:16
    Ciało staje się bardzo miękkie
    Peeling zamknięty jest w plastikowym, różowym opakowaniu, które można wykorzystać ponownie. Korek jest odkręcany, a w środku sypki produkt. Zapach w pierwszym odczuciu nie jest zbyt przyjazny, ale później na ciele nie jest on wyczuwalny tak mocno. Opakowanie zawiera 100g produktu, z racji że jest sypki, niestety wydajność może ulec osłabieniu. Wszystko zależy od tego jaki uda nam się zdobyć patent na wydobycie produktu. Peeling jest gruboziarnisty, najlepiej nasypać na lekko wilgotne dłonie, wtedy nie zmarnujemy za dużo produktu, i wymasować nim ciało. Po użyciu skóra staje się naprawdę miękka i gładka. Uwielbiam ten stan po użyciu tego produktu. Peeling w żaden sposób nie zranił mojej skóry i nie uczulił. Nawilża i odżywia. Wykonany jest z naturalnych składników, potwierdzony certyfikatem, także wielki plus dla marki. Myślę, że sięgnę po niego ponownie.
  • 28 maja 2024 o 21:08
    11/10
    Już przy pierwszym jego otwarciu poczułam przepiękny zapach, zachwyciła mnie jego sypka formuła. Niesamowity efekt wygładzenia i odżywienia jest już widoczny po pierwszym użyciu. Dodatek naturalnych wysokiej jakości olei nawilża i pozostawia skórę gładką w dotyku
    Zalety:
    • Dokładnie oczyszcza
    • Nawilża skórę
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    millane
    18 maja 2024 o 8:51
    Liczyłam na lepszy zapach, ale jest ok
    Peeling do ciała o suchej formie, bez bazy w postaci żelu lub innego spoiwa. Bardzo mocno peelinguje. Przyjemnie wygładza skórę, lekko ją nawilża/natłuszcza (oleje w składzie). Zapach neutralny, ledwo wyczuwalny. Opakowanie starczyło mi na 3 użycia, więc ogólnie szybko się kończy.
  • 16 maja 2024 o 8:54
    Mało jagód
    Peeling zawiera aż 97 % składników pochodzenia naturalnego i ma wegańską formułę. Znajdziemy w nim oczywiście pestki jagód, ale również olej z oliwek, olej z nasion słonecznika, sól himalajską oraz witaminę E Uwielbiam takie zdzieracze. Jego moc jest idealna. Sama konsystencja jest sypka, ale gdy tylko peeling spotyka się z odrobiną wody zaczyna się magia. Peeling bardzo dobrze złuszcza i wygładza skórę, a jednocześnie zostawia pozostawia ją nawilżoną i delikatną. Peeling ma bardzo naturalny zapach, ale liczyłam na trochę wyraźniejszy zapach jagód. Niestety opakowanie jest za małe i nie starcza na długo. Myślę, że nad tym firma mogłaby popracować. I tu mam właśnie mieszane uczucia, bo działa naprawdę fajnie, ale otoczka trochę jednak przeszkadza.
    Zalety:
    • działanie
    • skład
    Wady:
    • mało wyczuwalny zapach jagód
    • wielkość opakowania

Zobacz także inne Peelingi do ciała