Jako włosomaniaczka jestem także wcierkomaniaczką - wiele wcierek już przetestowałam i przyznaję, że ta jest całkiem ciekawa, ale zdecydowanie miewałam lepsze.
Kuracja Herbal Care to 5 ampułek, które producent poleca stosować dwa razy w tygodniu, a następnie raz w tygodniu podtrzymująco. Do ampułek dołączony został wygodny dziubek, który zakłada się na otwartą ampułkę. Daje to bardzo wygodną aplikację - co jest pierwszym, ogromnym plusem dla produktu. Często wcierki mają bardzo niewygodne aplikatory, przez co zawsze nakładam je strzykawką. Tutaj nie miałam żadnego problemu z użyciem oryginalnego aplikatora zamiast strzykawki :) Jedna ampułka ma 5 ml, czyli tyle, ile powinno się zużyć na jedno wcieranie.
Wcierka ma całkiem ładny skład. Nie jest typowo alkoholowa - na pierwszych miejscach w składzie mamy wodę i sok z aloesu, dopiero później alkohol. Może to być bardzo dobra wcierka dla osób, które do tej pory testowały wcierki bezalkoholowe, a chcą powoli próbować tych alkoholowych. Z innych, ciekawych składników znajdziemy także nawilżającą glukozę, ekstrakt z żeń-szenia, argininę, acetylo-tyrozynę, ekstrakt z łopianu, proteiny sojowe, wapń, kwas pantotenowy, glukonian cynku, wit. B3, biotynę, ekstrakt ze skrzypu polnego, inulinę... składniki głównie nawilżające, stymulujące wzrost i - jak producent zapewnia - wzmacniające cebulki.
Regularne wcieranie - zawsze z krótkim masażem skóry głowy! - pobudza wzrost włosów. Wcierka Herbal Care wzmacnia cebulki włosów i może przyczynić się do mniejszego ich wypadania - ja u siebie zaobserwowałam średni efekt wzmacniający i zmniejszający wypadanie, ale może zbyt krótko stosowałam. To, co mnie pozytywnie zaskoczyło w tym produkcie to fakt, że włosy bardzo dobrze wyglądają tuż po aplikacji wcierki. Zazwyczaj używam takich produktów jak jestem w domu, np. rano, a wieczorem myję włosy - bo po prostu, mimo wspaniałego działania pielęgnacyjnego, obciążają włosy i sprawiają, że nie wyglądają estetycznie. To pierwsza wcierka, po której wtarciu mogę się pokazać ludziom ;)
Polecam, ale - jak zaznaczyłam wyżej - nie jest to dla mnie ideał, bo po prostu używałam znacznie lepszych produktów i ten nie robi szału.
Zalety:
- Przyśpiesza wzrost włosów
- Cena
- Ampułki i wygodny dziubek
- Skład
- W miarę delikatna dla skóry głowy
- Nie obciąża włosów, nie pogarsza ich wyglądu tuż po wtarciu
Wady:
- Nie robi szału
- Trudno mi stwierdzić, na ile w ogóle powoduje mniejsze wypadanie włosów, wzmacnia je