Mydła

Bandi Pielęgnacyjne mydło nawilżające antybakteryjne

• 25 maja 2021 o 20:03
    W działaniu jest tylko odrobinę lepsze od zwykłego mydła, wydajnośc słaba a cena wysoka.
    Mydło pielęgnacyjne marki Bandi dostałam jako gratis do zakupów w drogerii internetowej. Mydło jest teraz bardzo na czasie, a u mnie w domu idzie szybciutko. Stosuję zarówno mydła w kostce jak i w płynie. Jest to mój debiut z marką Bandi. Moje dłonie są raczej przesuszone, bardzo często moczę je w wodzie i równie często myję, dlatego wydawało mi się że takie mydło pielęgnujące będzie dla mnie wybawieniem. Niestety okazało się, że to mydło nie specjalnie różni się od zwykłych mydeł w kostce. Mydło Bandi zamknięte jest w plastikowej butelce z pompką. Opakowanie jest białe z niebieskimi elementami, wygląda bardzo ładnie i tak luksusowo. Pompka działa bez zarzutu, nie zacina się i dozuje odpowiednią ilość mydła. Samo mydło jest o konsystencji przeźroczystego żelu, trochę jest to dziwne i nie do końca mi odpowiada, ponieważ podczas mycia nie pieni się tylko daje lepiącą i ciągnącą się maź. Zawsze podczas używania innych mydełek zachwycamy się delikatną, kremową konsystencją i pięknym zapachem - tutaj tego nie ma. może być to sporym minusem. Zapach jest neutralny, delikatny, prawie nie wyczuwalny. Producent zapewnia, że mydło ma właściwości pielęgnacyjne. Niestety ja takich nie zauważyłam. Moje dłonie jak były suche, tak są nadal. Po umyciu tym mydełkiem jest takie uczucie jakby nawilżenia ale to trwa tylko przez chwilkę, potem wszystko wraca do normy a uczucie przesuszenia wraca i szybciutko trzeba sięgać po krem. Mydełko myje całkiem nieźle i to chyba tyle w tym temacie. Inną sprawą jest wydajność. Przy 4 osobowej rodzinie, która całkiem często myje dłonie, ponieważ mam dwójkę małych dzieci, 230 ml wystarczyło na tydzień. Wydaje mi się, że jak na 16 zł za opakowanie to wydajność jest bardzo słaba, a opakowanie malutkie. Podsumowując nie kupię tego mydełka, ponieważ działa podobnie jak każde inne mydło, chociaż cena jest wysoka a opakowanie małe.
  • 29 stycznia 2021 o 12:10
    mydło
    Przychodzę dziś do was z pielęgnacyjnym mydłem nawilżającym. Które działa antybakteryjne a jest od Bandi. Delikatnie i łagodnie myje dłonie. Mydło dokładnie oczyszcza, ale nie wysusza dłoni. Mam suche dłonie i bardzo często podrażnione, mydło jest dla mnie idealne. Produkt sprawdza się u mnie dlatego że nie powoduje alergii, a ja jestem alergikiem od dziecka, więc ostrożnie podchodzę do takich produktów. Praktyczna aplikacja z pompka. Polecam.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • oczyszczenie
    • praktyczna pompka dozująca
    Wady:
    • mało się pieni
  • 10 maja 2020 o 20:49
    Odświeża i nawilża
    W dobie walki z pandemią koronawirusa dbanie o higienę rąk to podstawa. Nosimy maseczki, nie podajemy sobie dłoni na powitanie, kilka razy dziennie myjemy ręce i stosujemy różne płyny do dezynfekcji. Mydło Bandi nie zawiera alkoholu. Zauważyłam, że dzięki temu nie wysusza skóry rąk i ich nie podrażnia. Poza tym ma poręczne opakowanie z wygodnym dozownikiem z pompką. Antybakteryjne Mydło z aloesem jest przezroczyste, ślicznie delikatnie pachnie. Dobrze myje i do tego nawilża. Pozostawia dłonie przyjemnie odświeżone. Naprawdę polecam.
    Zalety:
    • dobrze myje
    • ślicznie pachnie
    • nie wysusza skóry
    • pielęgnuje i nawilża skórę
    • wygodne w użyciu opakowanie
  • 10 kwietnia 2020 o 13:22
    Czyste dłonie
    Pielęgnacyjne, antybakteryjne mydło firmy Bandi używam od kilku tygodni. Nabyłam je drogą internetową- sklep firmowy. Ostanie dni mocno uświadamiają społeczeństwo o zachowaniu podstawowych zasad higieny - mycie rąk antybakteryjnym mydłem. Dłonie zawsze i chętnie myłam:),ale nie zawsze było to mydło antybakteryjne, w związku z zaistniała sytuacją , kupiłam ten oto produktu. Po czterech tygodniach użytkowania mogę stwierdzić, że: - mydło jest bardzo wydajne, - fajnie/ neutralnie pachnie, a zapach utrzymuje się dość długo po umyciu rąk, - wygodne, higieniczne użycie, za pomocą niezawodnej pompki, - przezroczyste mydło nie pieni się jakoś nadmiernie, więc nie trzeba go długo spłukiwać, - poręczne, estetyczne opakowanie z informacjami o sposobie użycia , przeciwwskazaniach i składnikach w języku polskim ( duża czcionka), - zawiera w swoim składzie delikatne substancje myjące- aloes, gliceryna, które nie powodują efektu "suchej skóry", - dodatkowo w składzie są elementy antybakteryjne, których zadaniem jest redukcja bakterii z powierzchni dłoni, - nie uczula, nie podrażnia- bezpieczne dla dzieci, - cena adekwatna do jakości- 15, 90 zł za 230 ml. Moim zdaniem fajny i bezpieczny produkt. Polecam.