Maski do włosów

Eveline Cosmetics Food For Hair, Aroma Coffee, Maska do włosów przyspieszanie wzrostu włosów i zapobieganie wypadaniu

• 21 września 2023 o 11:02
    kawowy przyjemniaczek
    Bardzo cieszy mnie, gdy producenci wprowadzają próbki/małe opakowania swoich produktów, aby móc je przetestować, tym bardziej, iż ostatnio staram się być bardziej ekologiczna i ekonomiczna i nie kupować zbędnych, nietrafionych rzeczy. I tak też zaczęła się moja przygoda z tą maską. Zakup dosłownie 1 próbki zachęcił mnie po sięgnięcie po pełnowymiarowe opakowanie. + 99% składników pochodzenia naturalnego Cruelty free Vegan Ułatwia rozczesywanie Ułatwia stylizacje Włosy są miękkie i lśniące Lepiej wyglądające końcówki bez użycia dodatkowych produktów Przyjemna aplikacja i kremowa gęsta formuła Wydajna Nie przetłuszcza skalpu Nie podrażnia - Włosy szybciej nie rosną, mniej nie wypadają, ale od początku nie liczyłam na cuda ;)
  • 7 maja 2022 o 8:05
    Maska z nowej serii Food for Hair już jakiś czas chodził mi po głowie i chyba był mi przeznaczona ponieważ trafiła w moje ręce jako prezent. Co prawda dostałam jedna saszetkę, ale po wypróbowaniu zakupiłam sobie kilka kolejnych aby móc wystawić rzetelną opinię. Przyznam, że maska całkiem miło mnie zaskoczyła, jednak nie do końca spełniła moje oczekiwania. Nie zauważyłam przede wszystkim wpływy na wzrost włosów, na co najbardziej liczyłam. Mimo to maska zachwyca swoim aromatem, dodaje włosom miękkość i blask a ponadto wspaniałe wygładza. To dobra maska jednak nie tak fenomenalna jak opisuje producent. Opakowanie Maskę możemy dostać w saszetce albo w słoiku i w zależności czy chcemy aby to była jednorazowa przygoda czy dłuższą miłość to wybieramy taką formę jaka nam odpowiada. Można też zakupić sobie saszetkę na próbę i dopiero wtedy kupić pełnowymiarowe opakowanie, co jest również bardzo praktyczne. Saszetka zachwyca mnóstwem intensywnych barw z grafiką przenosząca nas w lasy tropikalne. Główną rolę oczywiście odgrywają ziarenka kawy na wyrazistym czerwonym tle w metalicznym odcieniu. Z tyłu znajduje się dokładny opis kosmetyku wraz ze składem i sposobem stosowania. Główne składniki aktywne są dokładnie przedstawione i opisane Maska Niewątpliwym plusem jest dla mnie to, że maska jest cruelty free i ma wegańską formule z 99% składników pochodzenia naturalnego. W składzie znajdziemy między innymi ekstrakty z kway, chilli, guarany mające działanie pobudzające wzrost włosów, aktywizację mieszków włosowych, zapobiegające wypadaniu. Maska ma postać gęstego, aksamitnego kremu o mlecznej barwie. Jeśli chodzi o zapach to trochę się zawiodłam. Liczyłam na bardzo intensywny, kawowy aromat. Tutaj czuć rzeczywiście kawę z ostrzejszą nutką, lekko pikantną, ale według mnie całość jest taka zgaszona i mało intensywna. Mimo wszystko zapach jest dość przyjemny i umilą stosowanie kosmetyku. Maska jest produktem ekspresowym, który wystarczy nałożyć na zalecane przez producenta 3 minuty i spłukać. Przyznam szczerze, że dla mnie to bardzo wygodne, bo często myję włosy w biegu i mam mało czasu na pielęgnację, więc taka maska to dla mnie świetne rozwiązanie. Maseczka dobrze i łatwo się wypłukuje, nie obciąża więc niepotrzebnie włosów. Ogromnym plusem jest to, że za jej pomocą uzyskujemy miękkość, gładkość i blask. Włosy wyglądają pięknie i zdrowo. Są dobrze dociążone, wygładzone i pięknie błyszczą. Jedynym minusem jaki widzę jest to, że maska u mnie nie ma żadnego wpływu na szybszy wzrost włosów czy pojawienie się nowych. Maska nie wpłynęła też na wypadanie włosów, włosy jak wypadały tak niestety wypadają. W tych aspektach nie przyniosła mi żadnych efektów. Nakładam ja na skalp, ale obciążała włosy i zabierała objętość, miałam wrażenie, że włosy też szybciej się przetłuszczały. Niestety taka aplikacja mi się nie sprawdziła, więc używam jej tylko na długość włosów i tu sprawdza się wybitnie. Ogólnie to dobry produkt, ale musimy mieć co do niego realne oczekiwania. Produkt jest dość tani i dobrze dostępny, bardziej opłaca się oczywiście zakup pełnowymiarowego opakowania, która wystarcza na znacznie dłużej. Plusy Miły zapach Gęsta, treściwa konsystencja Odżywienie, wygładzenie, nawilżenie Dobra cena Wydajność Duża dostępność Minusy Nakładana u nasady obciąża włosy Nie zauważy wpływu na wzrost włosów, wypadanie czy pojawienie się baby hair
    kaskaw8
    11 kwietnia 2022 o 19:34
    Halooo, działanie! Gdzie jesteś?!
    Kolejny zawód! Tak pozytywnie nastawiłam się na tę maskę, a tak mnie zawiodła... Uwielbiam takie zapachy i miałam raczej dobre nastawienie, a wyszło jedno wielkie nic... Działania nie widać, jedynie zapach ratuje sytuację. Ale to za mało. Maska ma dość rzadką konsystencję, przez co przelatuje przez palce. Szybko się wchłania we włosy, więc nie wymaga nadmiernego płukania. Ma super zapach, który mnie pasuje jak ulał, jednakże wiem, że wielu z pewnością by odrzucił. Produkt Eveline niewiele robi. Może odrobinę wygładza włosy i poprawia ich rozczesywanie. Nie mogę za to potwierdzić właściwości przyspieszających porost włosów czy zapobiegających wypadaniu, bo one nie istnieją. Włosy jak rosły, tak rosną w takim samym tempie. Podobnie z wypadaniem. Dodatkowo opakowanie maski jest niezwykle niepraktyczne. Nie dość, że trudno się je odkręca, to jeszcze nalepka na nim jest papierowa i rozpuszcza się przy pierwszym kontakcie z wodą. Tworzy to mnóstwo strzępków papieru, które później są dosłownie wszędzie! To plus brak działania dobitnie przekonały mnie do niekontynuowania przygody z tym produktem.
    Zalety:
    • ułatwia rozczesywanie
    Wady:
    • brak działania obiecanego przez producenta
    • opakowanie oraz nalepka na nim
    • lejąca konsystencja
  • 17 marca 2022 o 21:39
    kawa
    Zachęcona tym, że wersja bananowa tej maski bardzo dobrze się u mnie sprawdziła zakupiłam tę z kawą, niestety to nie to. Bardzo mnie cieszy, że polska firma Eveline się rozwija i to w dobrym kierunku. Chętnie wypróbuję inne produkty do włosów. -dobra cena ( ja kupiłam za 11zł w promocji) -ładny zapach -świetne opakowanie, ładna szata graficzna -bardzo gęsta i kremowa -wydajna -ułatwia rozczesywanie -dobry skład -nie podrażnia Wady: -dostępność -obkleja włosy -nie zauważyłam wzrostu włosa
    Noor
    11 marca 2022 o 17:24
    Jeśli dla zapachu, to nie warto
    Podobnie jak w przypadku szamponu zwabił mnie obiecywany przez producenta zapach kawy, ale ten jest praktycznie niewyczuwalny w kosmetyku i nie pozostaje na włosach w ogóle, nawet kiedy używa się maskę w komplecie z szamponem. Działanie jest raczej standardowe, żeby nie powiedzieć przeciętne - maska wygładza włosy i ułatwia rozczesywanie. Spora porcja, nałożona od uszu w dół, nie przetłuszcza i nie obciąża włosów, pozostają sypkie i gładkie, za to przy małej porcji zaczynają się szybko elektryzować. Innego działania nie zauważyłam, ale kupiona na próbę saszetka (czyli najmniejsze dostępne w handlu detalicznym opakowanie) starczyła mi na 2 razy i nakładałam ją na włosy, a nie na skalp, więc to raczej nie dziwi ;-) Maska ma postać jasno-beżowego gęstego kremu. Nie spływa z dłoni, ani z włosów, łatwo się wmasowuje i dobrze spłukuje. Tylko zapachu kawy brak ...