Balsamy do ciała

Neutrogena Norwegian Formula, Deep Moisture Sensitive Body Lotion Formuła Norweska, Emulsja do ciała głęboko nawilżająca skóra sucha i wrażliwa

• 30 sierpnia 2024 o 9:06
    Ratunek dla suchej skóry
    Kosmetyk dostałam w prezencie, z racji tego że mam bardzo suchą skórę postanowiłam od razu przetestować produkt. Pompka pozwala na wyciśnięcie odpowiedniej ilości,zapach jest delikatny, konsystencja nie za rzadka nie za gęsta. Balsam posiada w składzie d-pantenol co pozwala szybciej zregenerować skórę,dodatkowo nawilża i nadaje się do użytku na całym ciele w tym np. łokcie czy pięty. Niestety i w tych obszarach zmagam się z suchą skórą. Emulsja neutrogena było moim wybawieniem. Moja skóra nie jest ściągniętą,czuje wyraźne nawilżenie oraz odżywienie. Nareszcie trafiłam na produkt który faktycznie pomaga.
    Zalety:
    • Pompka
    • Działanie
    • Konsystencja
  • 27 kwietnia 2024 o 21:33
    Jest ok, ale bez szału
    Skończył się mój poprzedni balsam, więc akurat na promocji kupiłam ten od Neutrogeny. Mam skórę normalną, ale jak nie zastosuje balsamu przez 2-3 dni, to widać jak się wysusza, więc zawsze staram się dbać o jej nawilżenie. Balsam stosuje po prysznicu, nakładam na mokrą skórę i czekam ąż się wchłonie, dopiero wtedy nakładam ubranie. Efekt jest bez szału. Balsam ma dość rzadką konsystencję, więc przynajmniej ja od razu czuje, że to jest jak lekki krem, a nie cos co ma nawilżyć i zregenerować skórę. Zdecydowanie bardziej wole tą wersję oli in lotion - jest bardziej tłusta i daje lepsze efekty.
    Wady:
    • skład!! - Neutrogeno popraw składy wszystkich swoich produktów, które zawierają mikroplastik
    • słabo nawilża, słabo regeneruje
    • cena regularna
    • nie lubię tego opakowania - trzeba się nagimnastykować, żeby wydobyć końcówkę produktu
  • 20 listopada 2023 o 17:01
    Dobry balsam, ale minus za ścieranie
    Zalety: – lekki – szybkie wchłanianie – dla dorosłych i dzieci, każda skóra, szczególnie wrażliwa – wygodne opakowanie Wady: – skład mógłby być lepszy – słabo nawilża i natłuszcza – ściera się
  • 5 września 2023 o 8:14
    Bez rewelacji
    Spodziewałam się cudów po tym balsamie i bardzo się zawiodłam. Po około pół godziny po aplikacji nie mam żadnego uczucia nawilżenia. Czuję się, jakbym nie posmarowała ciała balsamem po kąpieli, ale niestety widzę zrolowany produkt. To raczej nie powinno tak działać. Opakowanie jest bardzo dobre z pompką. Pompka nie zacina się, na końcu nie wydobywa całego produktu, ale tak to już jest z pompkami. Miałam wersję bezzapachową. Ogólnie lubię kosmetyki tej firmy. Niestety balsam nie przypadł mi do gustu.
  • 26 lipca 2023 o 18:26
    Fajna emulsja, działa nawilżająco
    Emulsja znajduje się w klasycznym, białym opakowaniu z pompką. Konsystencja jest w sam raz - nie za gęsta, nie za luźna, łatwo się ją rozprowadza i ma przyjemny zapach. Emulsja nie uczula, działa nawilżająca i zmiękczająco. Po regularnym stosowaniu skóra jest gładka i przyjemna w dotyku. Kosmetyk ten stosuję głównie wiosną i latem, bo zimą i jesienią wybieram raczej balsamy o bardziej natłuszczającym działaniu. Zużyłam już kilka opakowań tej emulsji i myślę, że jeszcze nie raz do nie wrócę.
    Zalety:
    • nawilża
    • ładnie pachnie
    • dobrze się rozprowadza
    Wady: