Balsamy do ciała

beBIO Naturalny balsam do ciała `Siemię lniane`

So_Flow
    28 stycznia 2023 o 12:26
    Dobry skład, nie podrażnia, bezzapachowy, średnie nawilżenie.
    To trzeci balsam BeBIO który testuję. Na pierwszy ogień poszedł 'Chia i kwiat japońskiej wiśni', a potem 'Granat i jagody Goji'. Ten ostatni ładniej pachniał. Tym razem postanowiłam kupić wersję bezzapachową, bo moja skóra jest bardzo wrażliwa. Po przetestowaniu wersji 'Siemię lniane' dochodzę do wniosku, że wszystkie trzy balsamy mają jedną wspólną cechę, a mianowicie nie nawilżają należycie mojej skóry. Ciało wchłania balsam błyskawicznie i nie czuję, żeby skóra była należycie dopieszczona. Dlatego balsamy zapachowe oceniam na 4 gwiazdki, a wersję bezzapachową na 3 (bo działanie podobne do tych zapachowych, a nie ma nawet przyjemności z zapachu...). ZALETY: + bardzo dobry skład - 99,3% składników pochodzenia naturalnego + miękka, wygodna tuba - można wykorzystać produkt do końca bez konieczności rozcinania opakowania + nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze + skóra jest miękka i wygładzona - choć na krótko + odpowiednia konsystencja + produkt wegański + opakowanie z recyklingu + produkt bezzapachowy - fajnie dla wrażliwców + nie uczula, nie podrażnia + polska firma WADY: - poziom nawilżenia skóry - bez szału - trzeba dłużej rozsmarowywać, na początku zostawia białe smugi na ciele - efekt gładkości i nawilżenia nie utrzymuje się zbyt długo - skóra jakby 'piła' produkt i trzeba po czasie nałożyć więcej - może być mało wydajny jeśli ciągle go dokładamy, bo nie czuć nawilżenia
  • 29 grudnia 2022 o 14:28
    Uwielbiam ten produkt bardzo dobry balsam naturalny
    Polecam ten balsam do ciała jest bardzo dobry wydajny nie podrażnia skóry bardzo naturalny nie zawiera parabenów ani sls przystępna cena polecam bardzo
    Zalety:
    • Dzialanie
  • 27 listopada 2022 o 19:01
    Diamencik
    Ten balsam to hit. Koi skórę, łagodzi podrażnienia, mocno nawilża, odżywia. Od wielu miesięcy go stosuję, moja skóra jest gładka i zadbana. Jego konsystencja jest gęstsza niż wersje zapachowe co sprawia, że jest wydany. Jest moim numerem jeden, uzupełniam stale zapasy szczególnie gdy trafia się promocja.
    Zalety:
    • Nawilża, odżywia skórę, naturalny skład, hipoalergiczny, opakowanie z recyklingu, kompozycja bezzapachowa.
  • 22 czerwca 2022 o 10:54
    Przypadnie do gustu osobom, które lubią bezzapachowe formuły... pod warunkiem, że skóra jest niewymagająca i wystarczy jej bardzo lekkie nawilżenie.
    Mam duży sentyment do marki Bebio, bo to pierwsze naturalne kosmetyki z którymi miałam do czynienia. Bebio prężnie i szybko się rozwija, wprowadzając na rynek coraz więcej ciekawych pozycji. Balsamy to jedne z pierwszych kosmetyków tej marki. Z reguły sięgam po kompozycje zapachowe, ale byłam bardzo ciekawa balsamu 'siemię lniane'. Zapewne większość z nas wie jak dobroczynny wpływ na skórę ma siemię lniane! OPAKOWANIE Prosta, biała tuba z zamknięciem typu klik. Plastik z którego wykonane jest opakowanie jest miękki, do samego końca bez problemu zużyłam kosmetyk. Szata graficzna jest bardzo skromna, niektóre produkty posiadają jeszcze wizerunek Pani Ewy, ale widzę że firma odchodzi od tej szaty graficznej. Plastik nadaje się w 100% do recyklingu. BALSAM Jest biały, ma lejącą konsystencję. Przerobiłam już chyba wszystkie balsamy bebio i trzeba ostrożnie je dozować. Jak nałożymy go zbyt dużo to skóra bieli się i ciężko jest pozbyć się tego efektu. Formuła jest bezzapachowa, chociaż lekko wyczuwam tę specyficzną woń oleju lnianego. Nakładając rozsądną ilość kosmetyku, skóra 'wciąga go' błyskawicznie! Co do wydajności, jest okej, wszystko zależy od tego jakie części ciała smarujemy i jak często. MOJE ODCZUCIA Moja skóra w okresie zimowym potrzebuje solidnej dawki nawilżenia, dlatego o tej porze roku niezbyt jestem zadowolona z balsamów Bebio. Używam go jak moja skóra jest w miarę w dobrej formie i zabezpieczam ją przed utratą nawilżenia. Polecam osobom, które mają niewymagającą skórę i zależy im na utrzymaniu skóry w dobrej formie. Jeśli macie mocno przesuszoną skórę, to ten balsam raczej nie poradzi sobie.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • wegańska formuła
    • opakowanie nadaje się do recyklingu
    • wydajny
    • fajnie się rozprowadza jak nałożymy go w rozsądnej ilości
    • bezzapachowa formuła
    Wady:
    • za słabo nawilża
    • jak przesadzimy z ilością to strasznie bieli
  • 29 maja 2022 o 11:45
    Bardzo dobry!
    Z firmy BeBIO posiadam jedynie 2 produkty - dezodorant w kulce oraz ten balsam (pojemność 400ml z pompką). Dezodorant nie przypadł mi do gustu, ale balsam wprost uwielbiam! Jest to kompozycja bezzapachowa, ale mimo to posiada bardzo delikatny, naturalny aromat. Bardzo podobają mi się kosmetyki bezzapachowe, gdyż nie lubię pachnieć wszystkim po trochu. To dobre rozwiązanie dla osób, które wolą skupić się tylko na aromacie perfum lub jakichś mgiełek :). Konsystencja jest niezwykle lekka i przyjemna. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu. Nie zauważyłam, aby zapychał mi pory, wręcz przeciwnie. Poprawiał koloryt oraz kondycję skóry, szczególnie tej na twarzy. Mam mega wrażliwą skórę z tendencją do zaczerwienień i podrażnień. Ten balsam świetnie sobie z tym radził i nie powodował żadnego dyskomfortu. Dobrze koił skórę po goleniu, fajnie ją nawilżał. Zauważyłam, że miał problemy podczas zimy. Nie radził sobie z moją wysuszoną skórą dłoni. Jednakże mój przypadek jest wtedy dość ciężki i nie każdy krem potrafi temu podołać :/. Na lato sprawdza się za to idealnie :). Moim zdaniem to bardzo dobra opcja dla wrażliwców. Jest lekki i niezwykle odżywczy. Nakładając go na noc, rano widziałam efekty. Polecam z czystym sumieniem :)
    Zalety:
    • Przyjemna, lekka konsystencja
    • Odżywcze działanie
    • Bezzapachowy
    • Wygodne opakowanie z pompką