Tusze do rzęs

Eveline Cosmetics Extra Lashes Volume & Care Mascara Tusz do rzęs ekstremalnie pogrubiający

• 18 listopada 2022 o 12:54
    Po prostu tusz
    Czuję się rozczarowana tym tuszem, producent obiecuje ekstremalne pogrubienie, ale nie widziałam takiego efektu, mimo tego, że kilka razy malowałam rzęsy. Tusz na szczoteczce nabiera się nierównomiernie i według mnie za dużo. Jedynym plusem to zakończenie szczoteczki pozwalające wygodne sięganie do kącika oka. Ładna szata graficzna opakowania przyciąga wzrok.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • tusz źle się nakłada na szczoteczkę
    • bardzo mały efekt pogrubienia rzęs
    _inga
    10 czerwca 2022 o 6:55
    Tusz do rzęs ekstremalnie pogrubiający, Extra Lashes Volume & Care Mascar, Eveline
    Tusz do rzęs kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie zawiera 12 ml kosmetyku zapłaciłam około 15 zł Tusz ma intensywny czarny kolor, szczoteczka pozwala na szybką łatwą aplikację Nakładam dwie warstwy, tusz ładnie pogrubia,nie skleja rzęs, nie uczula nie podrażnia oczu , dość łatwo się zmywa. Tusz czasem się rozmazuje, nie jest wodoodprorny Podsumowując mam mieszane odczucia tusz pogrubia ale na pewno nie jest to jak obiecuje producent ekstremalne pogrubienie, efekt jest naturalny i to dla mnie jest na plus, niestety nie jest zbyt trwały, nie widzę by wydłużał rzęsy ot taki drogeryjny średniak u mnie się nie sprawdził, raczej więcej go nie kupię.
    Zalety:
    • intensywny czarny kolor
    • ładnie pogrubia ale nie jest to ekstremalne pogrubienie
    • szczoteczka zapewnia łatwą aplikację
    • nie uczula nie podrażnia oczu
    Wady:
    • nie jest wodoodporny
    • trwałość
    • nie wydłuża
    Baddy
    12 maja 2021 o 21:52
    Nie stało się nic
    Jako fanka tuszu Variete marki Eveline oraz efektu pogrubienia na rzęsach, korzystając z promocji w hebe, postanowiłam wypróbować ten tusz. Co za szczęście, że kupiłam go jedynie za połowę ceny regularnej - dzięki temu mogłam się go pozbyć bez wyrzutów sumienia. Szczoteczka tuszu jest silikonowa, na końcu zakończona jakby kuleczką (która jest chyba jedynym plusem tego produktu), i bardzo duża. Może być to problem dla osób niewprawionych, lub osób o małych oczach - dla mnie akurat szczoteczka była ok, bez problemu mogłam się nią umalować bez upaćkania powieki. Wspomniana już kuleczka na końcu szczoteczki pozwoli precyzyjnie umalować rzęsy w kącikach, oraz te na dolnej powiece. To, co jest największa porażką tego tuszu to moim zdaniem formulacja. Przy pierwszych użyciach wydawała się bardzo mokra, i nierównomiernie rozkładała się na szczoteczce - część była cała unurzana w tuszu, na części mascary nie było w ogóle, i nijak nie dało się tego wyrównać. Taki stan rzeczy utrzymywał się przez kilka pierwszych użyć (maluję się codziennie), po czym, nagle i niespodziewanie, mascara wyschła na wiór, co już zupełnie uniemożliwiło uzyskanie nią jakkolwiek zadowalającego efektu. No właśnie, efekt - na początku, gdy mascara była jeszcze mokra, po jej użyciu rzęsy wyglądały na umalowane, wyraźniejsze - jednak nie było to z pewnością żadne spektakularne pogrubienie (a tym bardziej wydłużenie) - wspomniany już Variete daje pod tym względem znacznie lepszy efekt, choć nie jest tuszem stricte pogrubiającym. Natomiast po wyschnięciu... Próba użycia tuszu powodowała, że moje rzęsy wyglądały jak proste, krótkie, rzadkie druciki - dosłownie, gorzej niż bez tuszu. Porażka. To sobie potestowałam nowości. Poleciał do kosza, kupiłam Variete. Oczywiście dopuszczam możliwość, że trafiłam na felerną sztukę, np. wcześniej otwartą - choć zawsze bardzo zwracam na to uwagę przy zakupach stacjonarnych, i wydaje mi się, że jednak tak nie było. Pewności jednak nie mam.
    Zalety:
    • kuleczka na końcu szczoteczki
    Wady:
    • nieprzewidywalna formuła - raz bardzo mokra, raz wyschnięta
    • brak pozytywnych efektów - w szczególności obiecywanego pogrubienia
    • nic nie robi, co najwyżej krzywdę
  • 11 maja 2021 o 22:25
    Byłam przerażona szczoteczką, ale efekt jest cudowny!
    Tusz przywędrował do mnie w paczce recenzentki miesiąca za co bardzo dziękuję :)! Ucieszyłam się, że wśród tylu kosmetyków znalazła się także maskara, bo bardzo chciałam przetestować coś nowego. Maskarę zapakowano w prostą, czarną tubkę z intensywnie różowym napisem. Szata graficzna ładna, dziewczęca i zwraca uwagę. Porządnie wykonana, nie zdzierają się napisy. Trochę szkoda, że nie zamykana na klik, bo do takich się ostatnio przyzwyczaiłam. Test przyniósł małe rozczarowanie - ta szczoteczka... Duża, gruba, prosta - z silikonowymi, bardzo krótkimi włoskami i zakończona na kształt kuleczki. Do złudzenia przypomina mi Avon Super Shock, którego bardzo nie lubiłam. No trudno, trzeba się przemóc. Myślałam, że tak duża szczoteczka będzie dla mnie niewygodna i upaćka mi moje małe oczy w trakcie malowania, ale jest zupełnie inaczej. Tymczasem maluje się nią całkiem zgrabnie. Szczoteczka nabiera zbyt dużo tuszu, trzeba wycierać nadmiar. Tusz ma jednak idealną dla mnie konsystencję - dość mokry, gęsty, nie jest grudkowaty, zasuszony czy kruszący się. Z łatwością sięga w kąciki dzięki kuleczce na końcu. Jaki jest efekt? Bardzo pozytywnie się zaskoczyłam! Moje rzęsy są zwielokrotnione, wyglądam jakbym miała ich miliony! To właśnie ten produkt powinien być sprzedawany przez L'Oreal jako Volume Million Lashes. Rzęsy są bardzo gęste i jest ich mnóstwo. Efekt jest cudowny i wyrazisty. Pomimo swojej mocy niestety nie wydłuża ani nie pogrubia spektakularnie. Całość wygląda naturalnie, ale i wyraziście. Czerń jest na prawdę czarna! Pochwalę jeszcze za to, że nie kruszy się i nie osypuje. Bez problemu daje się zmyć dwufazowcem do demakijażu oczu. Noszony na rzęsach w deszczową czy wilgotną pogodę wygląda ok, ale muszę przyznać, że poległ w trakcie kilku godzin w maseczce na mrozie - spłynął mi jakbym zalała się łzami. Podsumowując: fajny tusz za niewielkie pieniądze, cieszę się, że miałam okazję go poznać. Gdyby jeszcze choć mocniej wydłużał to byłby ideał na piątkę!
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 26 stycznia 2021 o 19:02
    O nie nie nie
    Tak jak bardzo lubię kosmetyki od Eveline, tak tym razem powiem wielkie NIE!!! Skusiłam się na zakup tej maskary ze względu na nowość jaką w tamtym czasie była. Niestety nic, co obiecuje producent nie zostało spełnione w moim przypadku. Konsystencja tuszu jest okropna - na szczoteczce pozostaje mega wiele tuszu. Bardzo skleja mi rzęsy po aplikacji. Rzęsy nie są ani podkręcone, ani wydłużone, ani pogrubione. W moim przypadku strasznie się rozmazuje na powiekach podczas aplikacji. No niestety nie mogę powiedzieć o nim nic dobrego.
    Wady:
    • Konsystencja
    • Szczoteczka
    • Brak efektów obiecanych przez producenta
    • Skleja rzęsy
    • Rozmazuje się na powiece