Maseczki w płachcie

Mediheal Meience, Tofu Milk Maska energizująco-odświeżająca z mlekiem sojowym

• 1 marca 2025 o 23:20
    Kolejna cudowna maseczka Mediheal
    Totalny sztos! ???? Maseczka ma super miękką tkaninę, dobrze przylega i jest nasączona gęstą, mleczną esencją, która daje mega nawilżenie. Skóra po niej jest miękka, wygładzona i wygląda na odżywioną. Zapach delikatny, lekko słodkawy, bardzo przyjemny. Nic się nie klei, a efekt utrzymuje się długo. Idealna, jeśli chcesz dać skórze porządną dawkę nawilżenia i ukojenia. Wszystkie maseczki z Mediheal, które testowałam, były świetne, więc ta też nie zawodzi. Totalnie warto! ????
    Ariessa
    15 września 2021 o 11:42
    Mleczne ukojenie
    Używa od:próbka
    Jedna z lepszych masek na tkaninie, jakie miałam okazję wypróbować. Jeśli chodzi o samą płachtę, to mam ambiwalentne uczucia odnośnie jej wyjątkowości - jest bambusowa, trzywarstwowa, ale po prawdzie wizualnie nie różni się od większości dostępnych na rynku, nie sądzę też, aby była grubsza. Wydaje mi się za to, że jest bardziej miękka, ale to wrażenie mogło być spowodowane specyficzną esencją. A ta naprawdę jest nietypowa, zamiast mniej lub bardziej wodnistego żelu/płynu otrzymujemy mlecznobiałą, stosunkowo gęstą emulsję o leciutko perłowym połysku. Preparatu jest odpowiednia ilość, pozostałości w saszetce spokojnie wystarczą na pokrycie również szyi i dekoltu. A zatem może dzięki płachcie, a może dzięki esencji tkanina jest cudownie miękka, delikatna i wylegiwanie się podczas zabiegu było wyjątkowo komfortowe. Zapach subtelny, kremowo-mleczny, taki bezpieczny i w moim odczuciu ładny. Maska dobrze przylega do twarzy, nie czułam się jak kosmitka z oczami czy ustami w dziwnych miejscach. Esencja nie wysycha przez cały czas trzymania płachty na buźce, zdejmuje się więc łatwo i bezboleśnie. Po zdjęciu tkaniny i wmasowaniu resztek w twarz, szyję i dekolt ukazał mi się całkiem przyjemny widok. Skóra solidnie nawilżona, odżywiona, miękka i gładka w dotyku, zero podrażnień. Pomimo tego, że mam cerę tłustą w ciągu godziny większość esencji się wchłonęła, a to, co zostało było odrobinę klejące, ale do zniesienia. To naprawdę duży plus. Pozwoliłam sobie uzupełnić skład, którego zabrakło w zgłoszeniu - lista jest bardzo długa, ale warto rzucić okiem, ile odżywczych, nawilżających i kojących komponentów się tam znajduje. Tak, są też niepotrzebne i brzydkie rzeczy, ale obok nich wartościowe, a nawet rzadko spotykane. Takiego zeolitu, korzystnego między innymi dla tłustej cery, to ja chyba jeszcze nigdy nie widziałam. Z dobrodziejstw wymienię jeszcze tylko niacynamid, betainę, allantoinę, panthenol, argininę, trehalozę, kilka produktów fermentacji, no i olejki: sosnowy, słonecznikowy, bergamotkowy, eukaliptusowy, rozmarynowy itd. OK, oleje są na samym końcu, symbolicznie, ale i tak uważam, że skład jest godny uwagi. Produkt nie powinien zaszkodzić, chyba że ktoś jest szczególnie wrażliwy na te mniej korzystne ingrediencje. Maskę Tofu Milk Mediheal polecam szukającym ukojenia, nawilżenia, odświeżenia. Na pewno wrócę do niej zimą, przy podrażnieniach spowodowanych niższymi temperaturami. Dużo cennych substancji aktywnych, bogata mleczna esencja i duży komfort podczas noszenia płachty to niezaprzeczalne atuty. Warto przetestować.
  • 22 czerwca 2021 o 21:03
    Bardzo dobra
    Używa od:próbka
    Świetnej jakości, dobrze nasączona maseczka na płachcie. Działanie bez zarzutu, efekty zdecydowanie widać i czuć: skóra wygładzona, miła w dotyku, nawilżona, sprężysta. Warto wypróbować. Uwaga: esencja dosyć długo się wchłania i pewnie lepiej jest ją zastosować na kilka dobrych godzin przed planowanym nałożeniem makijażu.
  • 23 kwietnia 2021 o 9:42
    Bardzo dobra maseczka
    Płachta maseczki jest mocno nasączona mleczną esencją która ma lekko ziołowy zapach. Materiał płachty jest cieniutki i trzeba uważać aby nie rozciągnąć go w trakcie wyciągania z saszetki. Płachta dobrze przylega do twarzy i nie ześlizguje się w trakcie noszenia. Po ok 15 minutach noszenia cera nadal jest pokryta esencją która nie wchłania się całkowicie i pozostawia lepką ale nie tłustą warstwę. Cera jest wygładzona, aksamitna i nawilżona. Ma piękne glow. Nie potrzebowałam użyć po maseczce kremu nawilżającego. Sprawdza się super pod podkład jako baza wygładzająca i rozświetlająca. Polecam.
  • 17 grudnia 2020 o 18:34
    Mega nawilżenie.
    Zakupiłam kilka produktów tej firmy w sklepie internetowym ponieważ dużo osób je zachwalało i m. in. padło na maseczkę Tofu Milk energizująco- odświeżającym z mlekiem sojowym. Maska jest bambusowa 3 warstwowa idealnie dopasowuje się do skóry, nie spada podczas wykonywania innych czynności. Jest bardzo mocno nasączona mleczną esencją, która po ściągnięciu z twarzy nadal pozostawia dużo produktu który należy wklepać, wystarczy także na szyję i dekolt. Maseczka przyjemnie pachnie i ma bardzo dobry naturalny skład. Produkt dał mi takie mocne nawilżenie i odżywienie, że następnego dnia nie czułam potrzeby użycia kremu.Na pewno jeszcze nie raz po nią sięgnę ponieważ bardzo jestem zadowolona z długotrwałego efektu gładkości oraz nawilżenia twarzy

Zobacz także inne Maseczki w płachcie