Szampony do włosów

N.A.E. Equilibro, Puryfying Shampoo Oczyszczjący szampon do włosów przetłuszczających się

• 22 listopada 2021 o 21:37
    Dobry naturalny szampon
    Ostatnio w @drogerienatura zakupiłam szampon @nae equilibrio. Jestem z niego bardzo zadowolona, bardzo zależało mi na jak najbardziej naturalnym składzie. Ten szampon łączy w sobie organiczne ekstrakty z szałwii i mięty. Łagodnie odświeża włosy i skórę głowy, bez obciążania. Zapobiega przetłuczaniu się włosów i przesuszaniu końcówek. Polecam????
    Zalety:
    • Ładnie pachnie.
    • Dobrze się pieni.
    • Włosy się łatwo rozczesują.
    Drogeria Natura
  • 30 października 2021 o 10:00
    Uwielbiam go, choć nie pomaga tłustym włosom
    Bardzo lubię ten szampon, choć nie pomaga włosom przetłuszczającym. Włosy po myciu są bardzo błyszczące i ladnie się układają. Nie wyglądam jak wygłaskany pies, a moje wlosy do tego dążą naturalnie. Nie przepadam za szamponami dającymi efekt dwóch włosów na krzyż, ten do nich na pewno nie należy. Kiedy chcę mieć pewność, że moja fryzura będzie wyglądala znośnie, zawsze wybieram ten szampon. Dlaczego nie jest ideałem? Nie pomaga przy przetłuszczających się włosach, a nawet zaryzykuję stwierdzenie, że nieco skraca ich świeżość. Aczkolwiek moje włosy ostatnio zrobiły się bardziej tłuste niż zwykle, więc może to tylko wrażenie. W każdym razie czasami dociągam do dwóch dni, z tym szamponem trzeba myć włosy raczej codziennie. Mimo to uwielbiam go, bo daje piękny połysk i włosy po myciu wyglądają lepiej niż po innych szamponach. Są sprężyste, lekkie, a jednocześnie pięknie nabłyszczone. Szampon dobrze się pieni, ma piękny zapach, przyjemnie się go używa.
  • 12 czerwca 2021 o 23:26
    Zawiedziona
    Lubię tę firmę, a ich szampon oliwkowy w kostce bardzo fajnie mi się sprawdzał, postanowiłam więc wypróbować tym razem tradycyjny w butelce. I jakież było moje rozczarowanie. Szampon robi na głowie masakrę, nie domywa skóry głowy, która błyskawicznie znowu jest tłusta i swędzi, włosy są całkiem miłe w dotyku ale jakby przesuszone. Mam zdrowe, mało wymagające, niskoporowate włosy, których nie muszę myć codziennie, ale po tym szamponie nazajutrz już nie mogłam wytrzymać bez ponownego umycia. Dodatkowo ma bardzo mocny zapach mięty pieprzowej, który pewnie ma się kojarzyć z tym odświeżeniem, ale dla mnie był za mocny, drażniący. Nie jest też zbyt wydajny, co zauważyłam mając krótkie włosy, ale przy długich myślę że starczyłby na max 10 myć. Pienił się przeciętnie. Po paru razach zaprzestałam używania, nie chciałam bardziej przesuszyć włosów. Szkoda mi było go wyrzucać więc używałam jako żel pod prysznic i tej roli również się słabo sprawdzał bo skóra była po nim ściągnięta. Niestety, naturalny skład to nie wszystko.
    • skład
    Wady:
    • działanie
    • cena w stosunku do wydajności
  • 25 kwietnia 2021 o 19:37
    a mam Cię gagadku!
    Nie ukrywam, że jest to mój pierwszy szampon z certyfikatem. Po zakupie byłam w pełni zadowolona z faktu, że stałam się posiadaczką certyfikowanych, naturalnych kosmetyków nie tylko do pielęgnacji twarzy a i włosów. Zbiegiem okoliczności skończyło mi się kilka produktów do włosów, które musiałam wymienić na nowe. Po każdym umyciu włosów coś było nie tak, po kolei podejrzewałam inne etapy pielęgnacji/produkty, aż w końcu doszłam do tego, nadal mając złudne wrażenie certyfikowany produkt=nie jest winowajcą mojej słabej kondycji włosów. podsumowanie: Gdy spostrzegałam, że wina leży po stronie tego kosmetyku, jeszcze raz wróciłam do treści obietnic producenta na opakowaniu. Odnosząc się do nich po kolei, jedyne co się potwierdziło to naturalny skład. po prostu nie warto....
    Zalety:
    • produkt certyfikowany
    Wady:
    • pozostawia tępe włosy, które się puszą
    • nie domywa włosów
    • po użyciu kosmetyku; włosy są suche na końcówkach i tłuste przy nasadzie
    • rzadka konsystencja szamponu wpływa negatywnie na jego wydajność
    • całkowicie zawyżona cena w stosunku do jego działania
  • 17 lutego 2021 o 20:09
    Bardzo słaby szampon
    Szampon niestety absolutnie nie spełnia moich oczekiwań. Jest bardzo rzadki, przezroczysty, leje się przez palce i w ogóle się nie pieni. Pachnie ładnie i ma naturalny skład, ale przez swoją konsystencję nie mogę go nawet wmasować w skórę głowy. Nie pomaga nawet mieszanie szmaponu z wodą i spienianie go w kubeczku. Włosy po jego użyciu są jedynie powierzchownie i delikatnie oczyszczone, ale na pewno nie jest to żadna świeżość czy odbicie włosów od nasady. Jestem zdecydowanie na nie.
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • nie oczyszcza
    • nie można go spienić
    • zbyt rzadki