Dezodoranty i antyperspiranty

N.A.E. Freschezza, Deodorat Odświeżający dezodorant w kulce

• 15 listopada 2023 o 14:31
    Zawiodłam się
    W poszukiwaniu antyperspirantu bez alkoholu i aluminium trafiłam na N.A.E. (wersja zielona). Spodobało mi się opakowanie jasne, estetyczne, graficznie przemyślane a także, to, że produkt posiada certyfikację ECO CERT Cosmos Organic, wegańską formułę i obietnice ochrony 24h. Zapach jest przyjemny, orzeźwiający, ziołowo-cytrynowy. Jak już Dziewczyny wspominały w innych recenzjach i ja zauważyłam u siebie problem wydobywania się nadmiernej ilości produktu. Zaraz po nałożeniu, można zatem poczuć, że na skórze jest zbyt dużo nałożonego z kulki kosmetyku - trochę mi się to kojarzy z konsystencją żelu do wykonywania badania USG :) Plus za to, że nie pozostawia śladów na ubraniu. Przy normalnej aktywności antyperspirant działał do max 5 h. W ogólnej ocenie bardzo średni komfort użytkowania i zadowolenia.
    Drogeria Super-Pharm
    K7M777
    22 października 2022 o 19:33
    Dobry bez AL
    Deodorant ma bardzo przyjemny zapach tymianku i rozmarynu. Deodorant jest w kulce co mi bardzo odpowiadało. Po aplikacji zostawiałam 10-15 min do wchłonięcia się, aby uniknąć efektu mokrego podkoszulka pod pachą. Nie zostawia plam na ubraniach. W jego składzie nie znajdziemy soli aluminium, co jest bardzo na plus. Formuła wegańska, bez alkoholu. Nie podrażnia. Dla mnie sprawdził się pod kątem neutralizacji potu. Zdarzyło mi się dosłownie klika razy, kiedy zastanawiałam się czy na pewno działa, ale wtedy miałam bardzo stresujące dni. Więc odczucia mogą nie być obiektywne. U mnie sprawdził się podczas wysiłku. Opakowanie jest wygodne w użyciu. Kupujemy 50 mL produktu. Cena około 20 zł, choć można zdobyć też za mniejszą kwotę na promocji.
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    AnaSky
    21 października 2022 o 20:25
    Potrzebuje czasu, a tego nam często brak
    Dezodorant zakupiłam za 5 zł na wyprzedaży. Stwierdziłam, że to dobra okazja do wypróbowania dezodorantu naturalnego. Nie zawiera on soli glinu ani alkoholu. Zawiera za to 99% składników naturalnego pochodzenia, ma formułę VEGAN i jest bez parabenów. Brzmi cudownie, prawda? Dezodorant jest w minimalistycznym, białym opakowaniu z etykietami nawiązującymi kolorem i motywem do tymianku i rozmarynu, którego ekstrakty zawiera dezodorant. Zapach pewnie nie każdemu przypadnie do gustu, ale jest piękny, ziołowy, rześki, mocno rozmarynowy. Kulka nie zacina się, dozuje odpowiednią ilość produktu. Dezodorant szybko wysycha, nie brudzi ubrań. Jeśli chodzi o działanie, tu trzeba mieć świadomość, że jeśli do tej pory używałyśmy antyperspirantu czy blokera, to przejście na naturalny dezodorant bez aluminium to nie jest po prostu zmiana jednego produktu na drugi. Czeka nas trudny okres przejściowy, który może trwać nawet miesiąc, a podczas którego może nam się wydawać, że produkt nie działa. Bo będziemy się pocić i czuć zapach potu. Dopóki nasz organizm nie wróci do równowagi. Tu właśnie tkwi problem, że jeśli chodzimy do szkoły, pracujemy, jesteśmy w ruchu, stresujemy się, czy są ciepłe dni - nie każdego stać na luksus i danie sobie tego czasu. Ja skapitulowałam i używam tego dezodorantu, gdy jestem w domu i nie czeka mnie trening czy intensywne sprzątanie. Ale daję 4 gwiazdki, bo wiem, że aby działał, musiałabym dać czas swojemu organizmowi i dezodorantowi, a tego na razie ofiarować im nie mam możliwości.
    Ejvaaa
    25 maja 2022 o 7:53
    Nie używam nigdy antyperspirantów w kulce ! Ten jest pierwszy! Bo poprzednie zostawiały białe plamy i kruszyły się...
    Markę NAE dopiero poznaje , bo jak napisałam w tytule nigdy nie używam tego typu produktów w kulce/sztyfcie. Zazwyczaj dawały mierny efekt pod moimi pachami . Białe ślady, kruszący się proszek i brak jakiejkolwiek ochrony już po 1 h. N.A.E., Freschezza, Deodorat (Odświeżający dezodorant w kulce) kupiłam na promocji za około 5,5 złocisza! Także cena , ona do mnie aż krzyczała ze sklepowej półki "kup go , kup go !" ???? ważnym plusem jest to ,że nie zawiera alkoholu i aluminium w składzie. Czyli nie podrażnił w żaden sposób mojej wrażliwej skóry pod pachami . Nie zauważyłam też po jego użyciu żadnego pieczenia, zaczerwienienia czy krostek . Dodam ,że mamy tutaj składniki pochodzenia naturalnego, a formuła jest wegańska . Dodatkowym jego atutem jest fakt, że posiada certyfikat Ecocert -co dla frików w tym temacie na pewno będzie dużą gratką . Też zwracam na to uwagę:) Peodecent obiecuje tutaj 24 godzinną ochronę przed przykrym zapachem . No jie , tak cudownego produktu w tej kategorii to jeszcze nikt nie wymyślił. Jest dobry na około 7-8h. Max. Zapach pomimo, że ziołowy bo wyraźnie czujemy nutę rozmarynu i tymianku nie jest jakiś bardzo duszący , ale taki w sam raz znośny dla naszego nosa. Jeśli ktoś nie lubi zapachów tego typu -odradzam , nie polubicie się!:) Konsystencja - lekko oleista , blado- mleczna? Jest dość rzadka więc odrobina wystarcza już na pokrycie miejsc ,które chcemy ochronić. (2 ruchy kulką ). Aplikator sunie po ciele bezproblemowo , nie zacina się, nie zatrzymuje na skórze.
    Zalety:
    • skład dobry bo naturalny
    • certyfikat Ecocert
    • formuła wegańska
    • Bez parabenow
    • Bez alkoholu i aluminium
    • odświeża, koi skórę i chroni przed przykrym zapachem 7-8h . Max .
    • Nie pozostawia pod pachami białych śladów, nie kruszy się ani nie osypuje
    • kulka sunie po skórze bezproblemowo. Nie zacina się, nie zatrzymuje w pół obrocie . Nie zaczepia nic o skórę.
    • piękny zapach rozmarynu i tymianku ładnie odświeża skórę pach
    • bardzo niska cena
    • Mega wydajny . Konsystencja jest leista i raczej rzadka . Mała ilość jest zadowalająca do całego pokrycia obszaru pod pachami (2ruchy )
    Wady:
    • Brał.
  • 25 maja 2022 o 7:22
    Marka NAE skradła moje serce już jakiś czas temu, kiedy udało mi się dostać do testów jej produktów w Klubie Recenzentki. Miałam już kilka rzeczy i byłam z nich bardzo zadowolona, więc kiedy skończył mi się dezodorant, przeglądając półkę w drogerii, zwróciłam uwagę na dezodoranty NAE. Wybrałam sobie wersję Freschezza – miałam już żel pod prysznic z tej serii i byłam nim zachwycona, bez wahania wzięłam więc dezodorant. Jeśli lubicie nietypowe, nieoczywiste zapachy, to ten was zachwyci – wyrazista, ziołowa nuta daje przyjemne uczucie odświeżenia na długi czas. To dobry składowo kosmetyk dający skuteczną ochronę przed nieprzyjemnym zapachem. OPAKOWANIE Całą serię produktów wyróżnia przede wszystkim grafika utrzymana w klimatach motywów roślinnych, przepięknych kiatów i owoców. Na opakowaniu dezodorantu znajdziemy gałązki tymianku i rozmarynu na pastelowym, zielonym tle. Buteleczka z aplikatorem roll-on wykonana jest z trwałego, białego plastiku. Kulka nie zacina się podczas używania i służy aż do samego końca. Rozprowadza optymalną ilość produktu. Na odwrocie znajduje się dokładny opis produktu wraz z dodanym składem. DEZODORANT Na uwagę zasługuje przede wszystkim świetny skład zawierający aż 99% składników pochodzenia naturalnego. Znajdziemy tu wyciąg z tymianku, rozmarynu, glicerynę, ekstrakt z aloesu, hydrolat z szałwii. Formula pozbawiona jest alkoholu i soli aluminium. Kosmetyk posiada certyfikaty Cosmos Natural i Ecocert. Jest w pełni wegański. Dezodorant ma formę lekkiej emulsji, dzięki czemu kulka idealnie go aplikuje. Po nałożeniu dość szybko schnie, nie pozostawia śladów na ubraniach. Świetnie maskuje nieprzyjemne zapachy zapewniając uczucie świeżości i komfortu przez większość dnia, choć pod koniec pachy są lekko wilgotne, jednak należy pamiętać, że jest to dezodorant, więc nie blokuje potu a ma maskować zapachy, od blokowania potu mamy antyperspiranty. Jego największym plusem jest oczywiście zapach – jest nietypowy i niespotykany, dla mnie to ciekawa nowość i z racji tego, że przypadł mi do gustu na pewno zakupię go ponownie. Aromat to wyrazista nuta tymianku i rozmarynu, dają natychmiastowe uczucie odświeżenia i rześkości. Produkt ma korzystną cenę i jest dostępny w wielu drogeriach. To bardzo dobry wybór dla osób poszukujących skutecznego dezodorantu z dobrym składem i delikatną formułą. PLUSY + ciekawy zapach + szybko schnie + trwałe i praktyczne opakowanie + dobra ochrona przed nieprzyjemnym zapachem + nie zostawia śladów na ubraniach + formuła bez alkoholu i soli aluminium + dobra cena + wydajność